téměř nezničitelné EPP?
-
- Plodný uživatel
téměř nezničitelné EPP?
Obchodníci píšou na nabídky modelů letadel,vyrobeno z téměř nezničitelného EPP.Není to jen reklamní tah?
Jak to,že když omylem přistanu do stromu,nebo keře,tak se mi letadlo rozpadne téměř na putzle
Je teda pravda,že se to dá lehce a rychle zase slepit do původního stavu.
Neměli by tam spíše napsat "téměř lehce opravitelné EPP ?"
Jak to,že když omylem přistanu do stromu,nebo keře,tak se mi letadlo rozpadne téměř na putzle
Je teda pravda,že se to dá lehce a rychle zase slepit do původního stavu.
Neměli by tam spíše napsat "téměř lehce opravitelné EPP ?"
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Re: téměř nezničitelné EPP?
Ono je to trochu jiné EPP než si běžně koupíš v obchodě jako desky. To jsou letadla stříkané do forem a mají trochujiné vlastnosti, nejsou tak gumové. Z části to samozřejmě reklamní tah je, ovšem obchodník nepočítá, že budeš přistávat na stromy.
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.
Klasické EPP když vemeš do ruky mezi palec a ukazovák a zmáčkneš, tak je měkké a po puštění se vrátí do původního stavu. Když s tím vletíš do keře, tak je možné, že ti to nějaké kousky vytrhá. Stejně tak když jsem s tím škrtnul o asfalt.
Ta nezničitelnost ale spíš spočívá v tom, že když s tím práskneš o zem, tak se to nerozsype na kuličky jako polystyeren, nebo na třísky jako balza , ale udělá se zlom, v němž kuličky drží po obou stranách a po slepení ani nepoznáš, že to bylo prasklé.
V podstatě máš tedy pravdu, je to vyrobeno z lehce slepitelného materiálu EPP. Jednu stranu namažeš vteřiňákem, druhou stříkneš aktivátorem, dáš k sobě a hurá do vzduchu.
Pak jsou ještě materiály jako EP, EPO, Elapor, Arcel... což je takové tvrzené EPP, které se po smáčknutí nevrací, ale je naopak hodně tvrdé. Kuličky taky zůstávají na místě, ale jsou na tom vidět všechny škrábance. Taky snadno opravitelné, ale promáčkliny je potřeba srovnat fénem nebo horkou vodou.
Pokud bys chtěl opravdu nerozbitné letadlo, pak by to mohlo jít stavět z... no teď si nevzpomenu ... takové černé plastové desky s drážkami uvnitř... ááá.... ach ta skleroza...
Ta nezničitelnost ale spíš spočívá v tom, že když s tím práskneš o zem, tak se to nerozsype na kuličky jako polystyeren, nebo na třísky jako balza , ale udělá se zlom, v němž kuličky drží po obou stranách a po slepení ani nepoznáš, že to bylo prasklé.
V podstatě máš tedy pravdu, je to vyrobeno z lehce slepitelného materiálu EPP. Jednu stranu namažeš vteřiňákem, druhou stříkneš aktivátorem, dáš k sobě a hurá do vzduchu.
Pak jsou ještě materiály jako EP, EPO, Elapor, Arcel... což je takové tvrzené EPP, které se po smáčknutí nevrací, ale je naopak hodně tvrdé. Kuličky taky zůstávají na místě, ale jsou na tom vidět všechny škrábance. Taky snadno opravitelné, ale promáčkliny je potřeba srovnat fénem nebo horkou vodou.
Pokud bys chtěl opravdu nerozbitné letadlo, pak by to mohlo jít stavět z... no teď si nevzpomenu ... takové černé plastové desky s drážkami uvnitř... ááá.... ach ta skleroza...
No nevím jestli je to ono co jsem myslel, ale ty materiály si jsou aspoň dost podobné. To co jsem našel se jmenuje LEXAN a z toho by to letadlo mohlo být opravdu "nezničitelné".
-
- Plodný uživatel
Prozkoumám,kde to sehnat,vlastnosti a cenu,dík za inspiraci.zdekar píše:No nevím jestli je to ono co jsem myslel, ale ty materiály si jsou aspoň dost podobné. To co jsem našel se jmenuje LEXAN a z toho by to letadlo mohlo být opravdu "nezničitelné".
Poslední dobou jsem moc nelítal,tak by se mi ta větší odolnost letadel asi hodila.
Ono těhlech materiálů je určitě víc. Ten Lexan mi kdysi doporučil jeden kluk na ocasky letadla, ale nikdy jsem z toho nic nedělal, takže nevím jak by z toho šlo stavět. Na netu jsem četl, že by to mělo v pohodě ustát náraz kroupy průměru 2cm při rychlosti 20m/s aniž bys poznal, kam to dopadlo.
-
- Plodný uživatel
Já jsem hledal Lexan na internetu a našel jsem jenom čirou komorovou krytinu na střechy pod tímto názvem.zdekar píše:No nevím jestli je to ono co jsem myslel, ale ty materiály si jsou aspoň dost podobné. To co jsem našel se jmenuje LEXAN a z toho by to letadlo mohlo být opravdu "nezničitelné".
No asi to bude ono... tedy jestli existuje ta deska i v tloušce do 3mm. Nebo je to hodně podobné.
Tenhle matroš by mě zajímal co je:
http://www.youtube.com/watch?v=N2i_ceL-Y1A
(ty ocasky).
Tenhle matroš by mě zajímal co je:
http://www.youtube.com/watch?v=N2i_ceL-Y1A
(ty ocasky).
Kluci nesháníte náhodou tohle? http://www.dencop.cz/vyrobky/kategorie/ ... ce/reklama arda1BOT
Komůrkový polypropylen? To nevim... dá se to položit na zem, projít se po tom a nic se tomu nestane? To co jsem měl na mysli vypadá jako tohle, ale je to tvrdé, řekl bych nějaký plast. Tenhle depor jsem ale na živo neviděl, takže to nedokážu porovnat, jak by se to chovalo, když bych to vzal do ruky. I když je celkem jedno, co jsem myslel, hlavně aby se našel nějaký materiál, kde to třeba jako na tom videu můžeš omlátit o strom a nic se tomu nestane