Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, nebo nemůžete stahovat přílohy z nich, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni. Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

StepOne Baby

Poletuchy do celkové hmotnosti 250g.
REX
Mazák

StepOne Baby

Příspěvek od REX »

Roztomilý letadýlko :mrgreen: docela se těším na létání ikdyž řízení není klasické, ale změnou otáček motorů na křídle a to má určitě i své nevýhody! Ale životaschopné to rozhodně je... Jsem zvědavý na letovou váhu 35 gramů, jestli se mi podaří tak super nízkého čísla dosáhnout! Ale teď mě čeká mravenčí práce při pájení regulátorů a drátků do 1g přijímače :shock: no nikdy jsem nic takového titěrného nedělal, tak snad se povede.... Ale je fakt úžasně malý a lehký :twisted:
IMG_20221229_161446~2.jpg
IMG_20221229_161434~2.jpg
IMG_20221229_161503~2.jpg
IMG_20221229_162550.jpg
IMG_20221229_163750~2.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

LEON
Mazák

Re: StepOne Baby

Příspěvek od LEON »

Až na ten pohon a řízení to nevypadá zle ;)
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete 8-) (Pro přidání pište SEM)

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

Tak ono jim to funguje, ale je to trochu řekněme exotický řešení, pro mě určitě, ale je taky fakt, že už před nějakými 20-ti lety nabízel samokřídlo Potensky (jméno modelu si nepamatuji) a tam to bylo řízené úplně stejně.... Chtěl jsem si ho tenkrát taky koupit, ale bylo to pro mě finančně nedostupné, tak jsem koupil klasiku PAFa který byl za cca polovinu.

Jinak dneska jsem pájel, byl to celkem vopruz, ale to jsem čekal. Pájet se na první pohled vše podařilo, ale nefunguje mi jeden regulátor, takže zatím nelétáme :(

Vyzkoušel jsem si alespoň model hodit a klouže úplně luxusně, spořádaně, nikam neutíká, kluz je pomalý, váha 34 gramů a to je v éru už všechno, takže v tomhle směru super!

LEON
Mazák

Příspěvek od LEON »

Já jsem si právě pro exotické polétání pořídil toho papoucha s mávajícími křídly, takže rozumím touhám po exotice :lol: Pokud se Ti nepodaří rozchodit ten regulátor (teď mi také jeden levný setový čínský 8A z neznámých příčin zakouřil), nebylo by přece jen lepší tam vyklofnout řídící plochy a přidělat klasický tlačný motorek nad křídlo? Tvarově je to pěkný model, mně se také "V" ocasní plochy moc líbí, je to na letadle sexy :) Měl jsem kdysi krásného velice hodného 1200mm V-Venture od Graupnera (moje první FPV letadlo) a teď jsem si pořídil malého trochu živějšího SkySurfer 850 Vector, oba fešáci 8-)

[ytube]mZTlyxBmV4I[/ytube]

[ytube]AM9f3SB595E[/ytube]
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete 8-) (Pro přidání pište SEM)

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

Objednal jsem nový regulátor, chci to udělat do originálu. Kamarád měl něco podobného, akorát něco přímo kupovaného z Číny a jako nemodelář se s tím naučil úplně v pohodě létat on i jeho 2 děti.

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

Takže dneska pokrok, už se mi točí oba motory, správně reaguje na pohyb plynovou pákou a na křidélka, takže to je super, jen mám ale stále hlavu zamotanou, bo na směrovku to reaguje přesně naopak než má... Chjo! Myslím si že jsem zkoušel úplně všechno co šlo, ale problém přetrvává.... Pořídil jsem při tom vybít pohonnou baterii, takže pokračování zítra a asi k tomu budu potřebovat technickou podporu na telefonu od výrobce, uvidíme jestli to dáme nějak společně dokupy a jak budou ochotní.
Každopádně po obýváku už to díky motorům letělo, ale jen rovně s přistáním na gauči, nemám dostatečně velký obývák na zatáčení :)

LEON
Mazák

Příspěvek od LEON »

Není tam možnost nahrazení přijímače, že bys to mohl ovládat vlastní vysílačkou, kde si upravíš mixy a reverzy jak potřebuješ? Případně kolega kupoval do vysílače za pár stovek multiprotokol modul do vlastního vysílače, právě aby mohl ovládat i nejrůznější čínské létající hračky s jejich původními přijímači.

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

IMG_20230105_092555_2.jpg
IMG_20230105_092552_2.jpg
IMG_20230105_092534_2.jpg
IMG_20230105_092535_2.jpg
Létá to a je s tím docela sranda, ale má to i své mouchy, které to znehodnocují, každopádně zkušení si poradí, pro začátečníky to rozhodně není,ale je to i možná tím, že to není odladěné přesně podle představ, tak jak by asi mělo být....
Chtělo by to i víc výkonu, ale doporučují HV baterku a tu nemám, věřím že i s tou by to bylo zase o trochu lepší.
Ale na to že to byl první let, pravou rukou jsem řídil a levou fotil, myslím že dobrý :lol: mám i video, časem přidám ;)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Letec
Zelenáč

Příspěvek od Letec »

Jsem zvědaví na video, taky jsem už na letadélko koukal, ale musí být asi hodně náchylné na jakýkoliv větřík ne?
Vzduch je stále naše moře

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

Letec píše:Jsem zvědaví na video, taky jsem už na letadélko koukal, ale musí být asi hodně náchylné na jakýkoliv větřík ne?
No to každopádně je.... Byl jsem včera dopoledne, využil jsem úplné bezvětří až jsem se divil jaké je počasí.... A tak si létám už druhé baterky a že už budu pomalu končit, byl jsem asi 2-3 metry nad zemí, najednou zlehka fouklo a byl jsem okamžitě na zemi :lol: no a pak už jsem raději nic nevymejšlel

Odpovědět

Zpět na „Modely do 250g“