Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, nebo nemůžete stahovat přílohy z nich, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni. Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Alpha Jet -467mm

Modely s elektromotory, které slouží na létání za barákem.
Odpovědět
REX
Mazák

Alpha Jet -467mm

Příspěvek od REX »

Při jedné návštěvě modelářského obchůdku mi padlo do oka tato poletucha:
https://www.jino.cz/alpha-jet-hazedlo-epp-cervene_15041

Prvoplánovaně to byl model určený na hraní dětem, ale už při koupi jsem přemýšlel jestli do toho nepůjde někam naklonovat motor a mít ho RC řízený... ostatně v popisu je konverze na RC psaná :lol:

Nějaký čas byl model doma uložený ve skříni v krabici a docela dlouho čekal na svou přílěžitost. Letos na jaře se na něho dostalo, vymyslel jsem že motor dám dozadu, protože vpředu je velmi úzká špice a motor Dualsky by tam byl jako pěst na oko. Ono ano vzadu to není žádná krása, ale vypadá to podle mě alespoň trochu lépe než kdyby byl vpředu.
IMG_20180508_105406.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

REX
Mazák

Re: Alpha Jet -467mm

Příspěvek od REX »

Pokud se někdo rozhodne jako já pro konverzi na RC, určitě nedoporučuji začátečníků, ale zkušeným pilotům!!! :twisted: :twisted:
Je to docela potvora, zlobí při startech, je příčně málo stabilní zřejmě z důvodu malého rozpětí a v mém případě docela slušnému namotorování :twisted: podle eCalcu mám výkonnostní poměr 276W/kg a odhadovaná horizontální rychlost je 99 km/hod :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: což jsou na takového prcka myslím docela slušné hodnoty ;)

Takže závěrem: člověk musí mít nějaké zkušenosti pro přestavbu na RC, dostatečné zkušenosti pro létání s ním, když už se povede start a model je ve vzduchu je velmi svižný, na plný plyn rychlý, musí se řídit, odpočinkové polétání to rozhodně není a velmi rychle odlétne daleko a to se člověk musí soustředit na polohu modelu, aby neudělal nejakou botu a ztrátou orientace o éro zbytečně nepřišel...

Ale abych jenom nestrašil jak adrenalinové létání to je, musím přiznat že umí létat i na méně než půl plynu a při tom je až neuvěřitelně pomalý!

REX
Mazák

Re: Alpha Jet -467mm

Příspěvek od REX »

Ještě nějaké údaje:

Rozpětí -467mm
Délka -doplním
Letová hmotnost -163gramů
Motor Dualsky Xmotor XM2212MA-25
Regulátor Dualsky Xcontroller XC0610BA
Baterie Dualsky XPower 300-3S ULT 50C
Vrtule GWS upravená o rozměru 4x4
Serva -výškovka 1x HS-55, křidélka 2x nějaká 5-ti gramová
Přijímač -lehký Hitec 2,4GHz

Nechť je to pro někoho návodem jaké vybavení funguje do malého modelu... ;)

Odpovědět

Zpět na „Poletuchy“