Při jedné návštěvě modelářského obchůdku mi padlo do oka tato poletucha:
https://www.jino.cz/alpha-jet-hazedlo-epp-cervene_15041
Prvoplánovaně to byl model určený na hraní dětem, ale už při koupi jsem přemýšlel jestli do toho nepůjde někam naklonovat motor a mít ho RC řízený... ostatně v popisu je konverze na RC psaná
Nějaký čas byl model doma uložený ve skříni v krabici a docela dlouho čekal na svou přílěžitost. Letos na jaře se na něho dostalo, vymyslel jsem že motor dám dozadu, protože vpředu je velmi úzká špice a motor Dualsky by tam byl jako pěst na oko. Ono ano vzadu to není žádná krása, ale vypadá to podle mě alespoň trochu lépe než kdyby byl vpředu.
Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, nebo nemůžete stahovat přílohy z nich, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni. Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
Alpha Jet -467mm
- REX
- Mazák
Alpha Jet -467mm
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
- REX
- Mazák
Re: Alpha Jet -467mm
Pokud se někdo rozhodne jako já pro konverzi na RC, určitě nedoporučuji začátečníků, ale zkušeným pilotům!!!
Je to docela potvora, zlobí při startech, je příčně málo stabilní zřejmě z důvodu malého rozpětí a v mém případě docela slušnému namotorování podle eCalcu mám výkonnostní poměr 276W/kg a odhadovaná horizontální rychlost je 99 km/hod což jsou na takového prcka myslím docela slušné hodnoty
Takže závěrem: člověk musí mít nějaké zkušenosti pro přestavbu na RC, dostatečné zkušenosti pro létání s ním, když už se povede start a model je ve vzduchu je velmi svižný, na plný plyn rychlý, musí se řídit, odpočinkové polétání to rozhodně není a velmi rychle odlétne daleko a to se člověk musí soustředit na polohu modelu, aby neudělal nejakou botu a ztrátou orientace o éro zbytečně nepřišel...
Ale abych jenom nestrašil jak adrenalinové létání to je, musím přiznat že umí létat i na méně než půl plynu a při tom je až neuvěřitelně pomalý!
Je to docela potvora, zlobí při startech, je příčně málo stabilní zřejmě z důvodu malého rozpětí a v mém případě docela slušnému namotorování podle eCalcu mám výkonnostní poměr 276W/kg a odhadovaná horizontální rychlost je 99 km/hod což jsou na takového prcka myslím docela slušné hodnoty
Takže závěrem: člověk musí mít nějaké zkušenosti pro přestavbu na RC, dostatečné zkušenosti pro létání s ním, když už se povede start a model je ve vzduchu je velmi svižný, na plný plyn rychlý, musí se řídit, odpočinkové polétání to rozhodně není a velmi rychle odlétne daleko a to se člověk musí soustředit na polohu modelu, aby neudělal nejakou botu a ztrátou orientace o éro zbytečně nepřišel...
Ale abych jenom nestrašil jak adrenalinové létání to je, musím přiznat že umí létat i na méně než půl plynu a při tom je až neuvěřitelně pomalý!
- REX
- Mazák
Re: Alpha Jet -467mm
Ještě nějaké údaje:
Rozpětí -467mm
Délka -doplním
Letová hmotnost -163gramů
Motor Dualsky Xmotor XM2212MA-25
Regulátor Dualsky Xcontroller XC0610BA
Baterie Dualsky XPower 300-3S ULT 50C
Vrtule GWS upravená o rozměru 4x4
Serva -výškovka 1x HS-55, křidélka 2x nějaká 5-ti gramová
Přijímač -lehký Hitec 2,4GHz
Nechť je to pro někoho návodem jaké vybavení funguje do malého modelu...
Rozpětí -467mm
Délka -doplním
Letová hmotnost -163gramů
Motor Dualsky Xmotor XM2212MA-25
Regulátor Dualsky Xcontroller XC0610BA
Baterie Dualsky XPower 300-3S ULT 50C
Vrtule GWS upravená o rozměru 4x4
Serva -výškovka 1x HS-55, křidélka 2x nějaká 5-ti gramová
Přijímač -lehký Hitec 2,4GHz
Nechť je to pro někoho návodem jaké vybavení funguje do malého modelu...