C-160 Transall

REX
Mazák

C-160 Transall

Příspěvek od REX »

Já jsem se už před delším časem (snad minulou zimu) pustil do stavby C-160 Transall, rozpětí 1300mm, takže zase menší éro, ale na můj vkus OK 8-) rozumné rozpětí na přepravu, létání a dá se postavit doma v kuchyni na stole, z čehož má žena vždy velkou radost :mrgreen: hlavně když brousím balzu a zvedá se prach :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Takže konečně můj první vysněný vícemotorák, podle plánku z RC modelů. Konstrukce samozřejmě celodřevěná, převážně balzová.
Postupně sem budu dávat nějaké fotky, první je stažená z internetu jak bych chtěl asi udělat barevně ;)
...a ještě k tomu zbarvení, samozřejmě jsem vybral takové, které je nevšední a mě se líbí, jen tu bílou bych nahradil stříbrnou barvou, bude to moc velký kopanec a moc to bude znát že to tak nemá být? Co myslíte?
transall-c-160-turkish-stars-ecd18138-eecf-45c0-bddf-95a4ef545843.jpg
transall-c-160-turkish-stars-ecd18138-eecf-45c0-bddf-95a4ef545843.jpg (105.51 KiB) Zobrazeno 4376 x
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

REX
Mazák

Re: C-160 Transall

Příspěvek od REX »

A něco málo ze začátku stavby
P7021249.JPG
P7021249.JPG (122.37 KiB) Zobrazeno 4374 x
P7021251.JPG
P7021251.JPG (119.13 KiB) Zobrazeno 4374 x

hashpi
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Hezký kousek, ;) Dopravní letadla se mně vždy líbila, akorát jsem měl strach z menších velikostí křídel. Kdysi jsem chtěl stavit L 410 podle upraveného plánku upoutance od Fary. Akorát s kulatým trupem a v RC verzi.

Co se týče té stříbrné tak za mne to bude v pohodě. Mám s ní potažený částečně Porterfielda a vypadá to hezky.(odstín 091 Oracover, barva hliníku) a tuhle folii bych chtěl použít i na extru :mrgreen:

Ať se daří :)

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

Ahoj,
hezké. Už se těším na další fotky. Tenkrát jsem stavěl něco podobného PBY Catalynu. Ale nakonec jsem to nedodělal a hlavně jsem se bál malých rozměrů.
http://rchouby.cz/index.php?cl=1/catalina
To už je ovšem hodně stará věc.
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

Rozměry jsou relativní, pro tebe byla Catalina nějakých 1350mm malá a pro mě je Transall 1300mm spíš větší než jsem zvyklý :lol: Prostě jsem odchovaný na gumáčcích a cočkách, kde bylo éro kolem 50-60cm normální... a navíc se mi líbí způsob stavby a tak nějak celkově je to pro mě snesitelnější 8-)
Přidávám další fotku, půlka trupu na podvozku, samozřejmě odpružený a přední kolo řiditelné ;)
PA150028.JPG
PA150028.JPG (142.1 KiB) Zobrazeno 4355 x

hashpi
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Vypadá to fakt hezky. Taková konstrukce se mi moc líbí. Lehká a přitom dostatečně pevná.
Sice ještě nevím jak to bude celé vypadat, ale už teď jsi mi nasadil brouka do hlavy :mrgreen: Kde by byl k vidění plánek? :)

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

Tak plánek je z RC modelů, číslo plánku si bohužel nepamatuji.
Ale jinak je to od tohoto pána: http://mujweb.cz/skocdopoler/Pomalolety ... ansall.htm
A plánuji ho udělat více maketový a propracovanější, spousty detailů jsem překreslil, jako třeba proporce náběhu na směrovku a ukončení trupu kolem výškovky. A nějaké další věci, gondolu podvozku a motorů... stále to ale budu uvádět jako polomaketa ;)

hashpi
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Včera jsem se na ten odkaz díval a hned jak prcek uviděl Transala v kostře vykřikl: tati to chci! :lol: A bežel zapnout tiskárnu, že si vytiskneme plánek :lol:

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

hashpi píše:Včera jsem se na ten odkaz díval a hned jak prcek uviděl Transala v kostře vykřikl: tati to chci! :lol: A bežel zapnout tiskárnu, že si vytiskneme plánek :lol:
Tak až ho dodělám, bude plánek k dispozici, ale na tebe asi malý éro, ne?

hashpi
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Poslední dobou přecházím i na menší modely ve verzi elektro :mrgreen: Jak udělali z prostorů, kde lítám, EU dotované oplocené pastviny tak mám s lítáním větších modelů utrum a musím hledat menší plochy. Teď chodím k našemu lesu na louku.
Naposledy jsme spolu tiskli Sopwith Camel z outerzone s rozpetím 584mm a slepovali všechny A4 dohromady :mrgreen: 1. světovou doma ještě nemám :lol:

Odpovědět

Zpět na „Modely letadel, jejich detaily, plánky a návody“