Letadlo se stáčí doprava
- Salaman
- Plodný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Letadlo se stáčí doprava
Mám model akrobatického dolnoplošníku SU-31 z EPP. Postupně se zhoršuje jedna závada, která mě vadí už od chvíle co jsem ho postavil, ale teď už to překonalo všechny hranice. Při přitažení výškovky se letadlo hodně stočí doprava a to pokaždé nejedná se o nic nespolehlivého. Děje se to i s vypnutým motorem. Například letím bez motoru střemhlev dolů a při vybírání se éro rychle stočí doprava hned zareaguji křidélkama reverz ale chvilku nic a pak se to překlopí na druhou a já zase zpátky a ve výledku se to extrémě kolíbá je to opravdu problém udžet ve vzduchu. Po vyrovnání letadlo letí naprosto rovně bez zásahu do řízení. Nejhorší na tom je že nemůžu přijít proč se to děje. Celé letadlo jsem prohmatal jestli někde není nějaká skrytá trhlina. Na zemi vše funguje jak má, ve vzduchu se to chová jako kdybych tam měl hodně pitomej mix. Už vážně nevím co s tím?
Re: Letadlo se stáčí doprava
Tady to žije tak aspoň tradičně odkaz a nápověda.
http://www.minfo.cz/rcxxl/main.php?kat= ... =27&access
4) ?
PS: pokud chceš poradit od někoho, kdo tomu rozumí, musíš jít za ním... protože tu Laco už asi neni, a já se sem chodím jen bavit, doporučuji jiné fórum
http://www.minfo.cz/rcxxl/main.php?kat= ... =27&access
4) ?
PS: pokud chceš poradit od někoho, kdo tomu rozumí, musíš jít za ním... protože tu Laco už asi neni, a já se sem chodím jen bavit, doporučuji jiné fórum
Ostatně soudím, že radit cokoliv zde na mrtvém fóru je zbytečné.
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
A dělá to i při vodorovném letu?Salaman píše:Mám model akrobatického dolnoplošníku SU-31 z EPP. Postupně se zhoršuje jedna závada, která mě vadí už od chvíle co jsem ho postavil, ale teď už to překonalo všechny hranice. Při přitažení výškovky se letadlo hodně stočí doprava a to pokaždé nejedná se o nic nespolehlivého. Děje se to i s vypnutým motorem. Například letím bez motoru střemhlev dolů a při vybírání se éro rychle stočí doprava hned zareaguji křidélkama reverz ale chvilku nic a pak se to překlopí na druhou a já zase zpátky a ve výledku se to extrémě kolíbá je to opravdu problém udžet ve vzduchu. Po vyrovnání letadlo letí naprosto rovně bez zásahu do řízení. Nejhorší na tom je že nemůžu přijít proč se to děje. Celé letadlo jsem prohmatal jestli někde není nějaká skrytá trhlina. Na zemi vše funguje jak má, ve vzduchu se to chová jako kdybych tam měl hodně pitomej mix. Už vážně nevím co s tím?
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.
Moc velká výchylka na výškovce. Pokud to dělá "bojový zvrat" tak by mělo stačit ubrat výchylku nebo přidat expa. Pajax 007
ty expa by mě v životě nenapadly!
- LV
- Znalý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Expa na čo?chuck píše:ty expa by mě v životě nenapadly!
Nie som zlý, iba rýpem. Do menej chápavých.
Taky nevím, proto by mě to v životě nenapadlo Takhle to typicky vypadá, když někdo absolutně netuší co jak funguje ale radí Já bych všem doporučil přečíst si ten odkaz co jsem tu dával, a Pajaxovi ještě přečíst si třeba návod k vysílači.
Já bych zase Chuckovi poradil aby mi vlezl na záda.Pod čarou máš napsáno že "cokoliv radit na tomto foru je zbytečné" tak si běž provozovat svůj řitní aplinismus k TomášoviC. Zkus se zeptat nějakýho kombaťáka jak je to s výchylkou výškovky na různých rychlostech a jak se to dá poladit.
Pajax 007
Pajax 007
Hele nech si ty narážky, na ty tu (prej) neni nikdo zvědavej. Pokud vy(?) kombatáci ladíte výchylku výškovky expama, tak to z vás asi budu mít legraci. Pokud výchylkou výškovky ladíte nevyvážený křídla nebo (ne)tuhost polovin vop, tak z vás budu mít legraci ještě větší. Četl jsi ten odkaz, co jsem sem dával? Pokud ano, máš problém s pochopením obsahu psaného textu?
Jediný kdo tu má problém s pochopením textu jsi ty. Já kombat nelítám, o tom jsem nenapsal ani řádku. Já jsem psal o "bojovém zvratu" kdy na velké rychlosti při velké výchylce dojde k utržení proudnic a letadlo udělá půlvýkrut. Psal jsem jako o jedné z možností a nikde jsem netvrdil že to musí být zrovna ono. Expem se dá částečně docílit toho že průběh výchylky výškovky není lineární a k utržení dojde opravdu na konci dráhy kniplu. Pokud ji zmenčíš něčím jiným (EPA, popř. mechanicky) tak může mít výškovka nedostatečnou výchylku při malé rychlosti. Psal jsem to jako jednu z možností. Nejsem děd vševěd ale nemám rád když člověk který mě v životě neviděl píše o tom co tuším či netuším. A co se týče poznámky o alpinismu, to je moje dedukce protože mě opravdu nenapadá jiný důvod proč tu duševně onanuješ.
Pajax 007
Pajax 007