Já to bohužel nedal, ale chtěl jsem, pracovní povinnosti mi to zkazily...
Minulý rok zkraje ledna bylo velmi podobně, nějak kolem 5.1.2014 nepamatuju se přesně, ale vím že jsem tou dobou dost lítal a bylo podobně překrásně!
Povedené počasí
- REX
- Mazák
Re: Povedené počasí
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Já toho taky využil, ale jen na dvoře. Potřeboval jsem seřídit motor na CP65 a vyzkoušet pojíždění a nějaké drobnosti. Při štelování jehly jsem samozřejmě dostal vrtulí Naštěstí to šlo přes nehet na palci trošku do masa
- REX
- Mazák
A to je taky jeden z důvodů, proč se do spalováků nehrnu, jelikož při mém štěstí by podobný incident dopadl o poznání hůř.hashpi píše:Při štelování jehly jsem samozřejmě dostal vrtulí Naštěstí to šlo přes nehet na palci trošku do masa
A zase jsem dnes nevyužil, při pohledu ven mi bylo jasný že dneska by to šlo.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
To je mé už třetí "brnknutí" o vrtuli za mou modelářskou praxi 2x to bylo na šití Měl jsem venku prcka a jak jsem dával větší pozor na něj aby se držel dál tak se to stalo
a vůbec: Vitstar měl pěkně rozšvihané koleno od vrtule Ale to byla určitě benzinová silnější kubatura
a vůbec: Vitstar měl pěkně rozšvihané koleno od vrtule Ale to byla určitě benzinová silnější kubatura
-
- Plodný uživatel
No u nás dnes foukalo,ale šlo by to já si u Canaryho strčil prsty do vrtule hned při záletu při sundávání žhavení naštěstí vpohodě ještě že to běželo jen na volnoběh
"Dobrý pilot je ten, který dokáže říct Dnes neletím."
tak. tak. To byla ZDZ 80 a nutno říct, že to byla typická chyba. Motor nechtěl chytit, pouze vždy slíbil a nic, tak jsem si lehce přidal na plynu. No a pak už je to jasné, chytil na první, okamžitě dopředný pohyb letadla, můj útěk stranou se současným úchopem letadla za křídlo se sice zdařil, ale samozřejmě jak držíš za jedno křídlo tak se letadlo stáčí pořád za tebou a spolehlivě mě oddělilo od vysílače, který ležel na zemi mezi námi. No a pak zákonitě opsal stroj stále se zmenšující kruh okolo místa kde jsem držel křídlo a náhle bylo v cestě mé kolínko. To co je na foto tak jsou zhruba dvě otáčky vrtule než se zastavila. Naštěstí byla dřevěná a tak povolila dřív než koleno. Uhlíková by se dostala určitě dál a hloub. A přitom stačilo jediné, uvázat model za ocas k nějaké pevné překážce nebo kolíku. No chybami se člověk učí, že?hashpi píše:To je mé už třetí "brnknutí" o vrtuli za mou modelářskou praxi 2x to bylo na šití Měl jsem venku prcka a jak jsem dával větší pozor na něj aby se držel dál tak se to stalo
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Jenže tohle si řekneš až potom co se to stane . Navíc na letové ploše se těžko hledá něco za co by se to dalo přivázat , možná tak za tažné na autě. Holt si musíme dávat větší pozor Naštěstí se to stává jen párkrát za život.