Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, nebo nemůžete stahovat přílohy z nich, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni. Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
Bristol Scout C, Z.Raška, zvětšený na 900mm
Re: Bristol Scout C, Z.Raška, zvětšený na 900mm
Tak to je fakt pěkná stavba, tyhle konstrukce se mi taky líbí. Škoda, že já spíš umím věci rozebírat než takhle stavět, na tohle bych asi neměl dost trpělivosti.
- REX
- Mazák
Kolikrát je moje trpělivost už pěkně nahraně, ale zatím jsem to vždy ustál pak musí kdyžtak přijít odpočinková pauza na druhou stranu už přemýšlím o něčem minimálně stejně stavebně náročném (po nějaké odpočinkové jednodušší stavbě), nebo ještě složitějším (vícemotorák)
Tipy už bych měl ale čas ukáže na co se vrhnu...
A přesně jak jsem předpokládal už dva dny jsem na to nechmátl
Tipy už bych měl ale čas ukáže na co se vrhnu...
A přesně jak jsem předpokládal už dva dny jsem na to nechmátl
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
- REX
- Mazák
Dneska jsem se k tomu konečně zase večer dostal... potáhl jsem křidélka Litespanem a po určité nespokojenosti s potahem výškovky jsem si dal na detailech víc záležet a výsledek je mnohem lepší.
Tak na třetím letadle už bude vzhled potahu konkurovat potažení papírem
Tak na třetím letadle už bude vzhled potahu konkurovat potažení papírem
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
A za chvíli bude hotovo Jaké bude to 3. éro? Já chtěl z dvoumotoráků opět z WW2 B 25 nebo messerschmitt BF 110
Zítra mi nejspíš přijde žehlička tak pak začnu taky něco potahovat
- REX
- Mazák
hashpi píše:A za chvíli bude hotovo Jaké bude to 3. éro? Já chtěl z dvoumotoráků opět z WW2 B 25 nebo messerschmitt BF 110
Tak jestli bude hotovo za chvíli, o tom by se dalo polemizovat ale relativně asi ano
Jaký bude nakonec 3.éro těžko říct, ale mám doma plánek na toto: http://eshop.rcrevue.cz/index.php?optio ... 8&Itemid=1 což se mi dost zamlouvá neobvyklým vzhledem... jak jinak, skopčák
a taky na Heinkel He-119 z RC modelů č.plánku 072 (,,minimaketa,, 800mm)
A z dvoumotoráků mám doma na Velingtona, ale 1metr se mi zdá málo a pokukoval jsem i po tomto: http://pelikandaniel.com/?sec=product&id=32946 ale to jsem nakonec prozatím zavrhl.
Ale ne všechny budou na potažení Litespanem, takže to je stejně ve hvězdách
Plánů by bylo, ale nakonec to bývá stejně všechno kolikrát úplně jinak.
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Pěkná éra. Kachnu rc jsem nikdy neměl, ale zato na gumu ano a lítala docela slušně a pak jsem prckovi postavil vystrelovací saab 37 a 39 a lítají nádherně.
a Henschel vypadá hezky
a Henschel vypadá hezky
- REX
- Mazák
Ve stavbě jsem na tom momentálně takto:
A jak se tu nedávno psalo o trpělivosti, být to trojplošník, asi by mě z toho švihlo! Potahování mě moc nebere, stavím rád, ale na potahování bych potřeboval černocha, který by to za mě udělal..... Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Čistá práce , moc pěkné. Budeš pak ještě stříkat na litespan něco? vlajky, znaky,...?
- REX
- Mazák
Díky moc. Stříkat ne ale kokardy a vlajky budou.... držím se původního plánkuhashpi píše:Čistá práce , moc pěkné. Budeš pak ještě stříkat na litespan něco? vlajky, znaky,...?
- REX
- Mazák
Včera jsem konečně dodělal Bristola do letuschopného stavu a těšil se na dnešek
Počasí nezklamalo a první jarní den jsem využil pro zálet. Hmotnost vyšla krásných 470 gramů, zatím bez pilota a několika dalších drobností na dodělání. Byl jsem ovšem trochu rozladěný, jelikož mi E-calc neustále statečně počítal výkon motoru kolem 110W/kg a to mi nepřišlo zrovna hodně Ale neustále mě uklidňovala hodnota zatížení necelých 17g/dm2... a dvouploch-továrna na vztlak nakonec jsem zjistil, že na vodorovný let stačí těsně pod půl plynu... takže stříbrný AXIk na 2S nezklamal
Ráno jsem to nevydržel a po osmé hodině vyrazil mezi pole na asfaltku.... a tam to docela foukalo. Jelikož jsem byl ale tak natěšený, proběhla rychlá kontrola funkcí, plný plyn a byl ve vzduchu Létá krásně, stačilo drobné dotrimování a už jsem si užíval poklidného letu dvouplocha ve svěžím větříku. Přistání bylo sice těsně vedle cesty do trávy a se stojkou na čumák , ale přežilo bez poškození.....
Večer jsem dal ještě jeden let, už na louce, start z ruky, opět pěkné polétání a po 10ti minutách povedené přistání do trávy s krátkým dojezdem.
Ještě mi zbývá pár věcí, jako nabarvit vrtuli, dodělat dvířka baterek, doladit kabinu-pilota apod. Ale to už nespěchá, hlavně že to lítá. Je to pohodový éro, ale to jsem chtěl a teď musím dát dokupy něco svižnějšího na pozlobení
Ještě přidám pár fotek z podvečerního létání. Tu letovou jsem si fotil sám.... pár se jich nepovedlo, ale tahle je myslím celkem obstojná
Počasí nezklamalo a první jarní den jsem využil pro zálet. Hmotnost vyšla krásných 470 gramů, zatím bez pilota a několika dalších drobností na dodělání. Byl jsem ovšem trochu rozladěný, jelikož mi E-calc neustále statečně počítal výkon motoru kolem 110W/kg a to mi nepřišlo zrovna hodně Ale neustále mě uklidňovala hodnota zatížení necelých 17g/dm2... a dvouploch-továrna na vztlak nakonec jsem zjistil, že na vodorovný let stačí těsně pod půl plynu... takže stříbrný AXIk na 2S nezklamal
Ráno jsem to nevydržel a po osmé hodině vyrazil mezi pole na asfaltku.... a tam to docela foukalo. Jelikož jsem byl ale tak natěšený, proběhla rychlá kontrola funkcí, plný plyn a byl ve vzduchu Létá krásně, stačilo drobné dotrimování a už jsem si užíval poklidného letu dvouplocha ve svěžím větříku. Přistání bylo sice těsně vedle cesty do trávy a se stojkou na čumák , ale přežilo bez poškození.....
Večer jsem dal ještě jeden let, už na louce, start z ruky, opět pěkné polétání a po 10ti minutách povedené přistání do trávy s krátkým dojezdem.
Ještě mi zbývá pár věcí, jako nabarvit vrtuli, dodělat dvířka baterek, doladit kabinu-pilota apod. Ale to už nespěchá, hlavně že to lítá. Je to pohodový éro, ale to jsem chtěl a teď musím dát dokupy něco svižnějšího na pozlobení
Ještě přidám pár fotek z podvečerního létání. Tu letovou jsem si fotil sám.... pár se jich nepovedlo, ale tahle je myslím celkem obstojná
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.