Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, nebo nemůžete stahovat přílohy z nich, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni. Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Bristol Scout C, Z.Raška, zvětšený na 900mm

Zde je místo pro vaše návrhy a konstrukce modelů, strojů a přístrojů. Zkrátka vše, co se stvořilo ve vaší hlavě a ruce dokonaly výsledek.
Odpovědět
REX
Mazák

Re: Bristol Scout C, Z.Raška, zvětšený na 900mm

Příspěvek od REX »

Po obědě, než se mladší potomek vyspal, zase kousek navíc... dodělal jsem konce křídel. Jen kdyby to alespoň takhle, sice pomalu ale jistě přibývalo pravidelně.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

hashpi
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

To je přesně jako u mne :lol: po obedě jak spal tak jsem stihl osadit motor, kryt a připravit k potažení :mrgreen: Jen tak dál a za chvíli budeš mít hotovo ;)

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

Za poslední dva dny jsem v práci po chvilkách trochu modelařil :mrgreen:
Včera jsem vylakoval kostru směrovky, potáhl tenkým japanem a 3x vylakoval ředěným napínacím lakem.
Dnes jsem air-brush pistolí udělal zbarvení.... barvy co byly doma a ono je to dobré....(ve skutečnosti mnohem lepší než na fotce) ta modrá je stará minimálně 8let 8-)
Ještě chybí nastříkat lakem a nalepit číslo ,,1602,,
P2041191.JPG
P2051198.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

tomáš-lično
Plodný uživatel

Příspěvek od tomáš-lično »

Tak to vypadá hodně dobře! :)
"Dobrý pilot je ten, který dokáže říct Dnes neletím."

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

tomáš-lično píše:Tak to vypadá hodně dobře! :)

Jo, díky....
Stavím to pro radost a chci aby bylo pěkný.... ale většinou mi ty vymazlený moc nelítaly tak se trochu bojím udělat si pěkné éro :? no, uvidíme jak to nakonec dopadne ;)

hashpi
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Lítat to bude určitě :D Váhu máš krásnou. A když se dodrží všechny fyzikální vlasnosti tak není co řešit. Jinak moc pěkná prace ;)

Franta Bayer mi vždycky říkal, že správný modelář naučí lítat i cihlu :mrgreen: A kdyby jsi viděl jak mi slepoval na maděru rozbitý trup V2 , s kterou jsem měl jít za 15 minut na start :lol: Jsem vůbec nechápal :lol: a letěl jsem :lol:

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

Jo, váha zatím dobrá, ale podvozek trochu ztěžknul proti představám... to budou asi ty pneumatiky z mechové gumy a středy z AL plechu :lol:

hashpi
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Tak tu mechovou gumu bych nejspíš taky potřeboval na kola, ale nikdy jsem z ní nedělal. Je to něco jako dětské pěnové puzzle?

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

Trochu jsem se zděsil kolik váhy barvy a laku se dá nastříkat na směrovku o rozměrech 11x11,5cm :o
Ale zase jsem to stříkal poctivě v několika vrstvách aby vše pěkně krylo. Jen mi vodou ředitelný lak nadělal trochu neplechu na modré... jakoby mastný povrch ale nemělo to důvod... trochu nechápu ale vidět to moc není a lak je hladký, špinit se to po dotyku nebude, takže OK
P2061208.JPG

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

hashpi píše:Tak tu mechovou gumu bych nejspíš taky potřeboval na kola, ale nikdy jsem z ní nedělal. Je to něco jako dětské pěnové puzzle?
Něco trochu podobného jako to puzzle to je, fotky napoví. Dá se mezi prsty zmáčknout zhruba na polovinu. Uvnitř pěna jakoby porovitá, ale na povrchu relativně hladká. Je naříznutá a nasazená na disk, zařízlá na míru a slepená vteřiňákem k sobě a k disku kola. Spoj nic moc, ale dá se to překousnout... byla zadarmo.
Jinak průměr gumy je 13mm což je dost, byla by lepší max 11, ale ta nebyla a průměr kola je 90mm, takový balony se tenkrát používaly :lol:
Plechový středy jsou vyrobené z plechovky od nejmenovaného energetického nápoje, který dává křídla (pak aby to vůbec šlo přistát zpátky na zem :mrgreen: ) jen tu je trochu historická nepřesnost, jelikož plechová kola byla používaná u německých letadel. Tak mám trochu dilema, jestli to předělat a udělat je v barvě potahu, tak jak by to mělo být.....
P2061212.JPG
P2061214.JPG
P2061215.JPG

Odpovědět

Zpět na „Vlastní tvorba“