Stavba SU-26

Zde je místo pro vaše návrhy a konstrukce modelů, strojů a přístrojů. Zkrátka vše, co se stvořilo ve vaší hlavě a ruce dokonaly výsledek.
Odpovědět
vitstar
Plodný uživatel

Re: Stavba SU-26

Příspěvek od vitstar »

vitstar píše:A co laminát? :mrgreen:
No právě proto si myslím, že vylepit ps a pozitivně nalaminovat a přebrousit by mohlo být relativně nejjednodušší a hlavně pružnost a pevnost proti balze je nepřekonatelně vyšší. Zvláště když chceš půlit. :mrgreen:

zdekar
Zkušený

Příspěvek od zdekar »

Jo... a pak to přelaminovat :) No a nebo místo toho EPS tam dát plnou balsu (nějaký špalíček a vytvarovat jej, aby tam seděl... x 12) a nemusíš jej ničím překrývat.

PavelN
Plodný uživatel

Příspěvek od PavelN »

Karasi psal si ohledně podvozku, že je tvořen 2,5 mm hliníkovým plechem, nechci nijak zasahovat do tématu, ale nechtěl jsi napsat DURALový plech. Protože hliník víc jak jeden start nepřežije - nepruží, rovnou se ohne. Hliník je, jak se říká, bláto k takovýmto (podvozek) dílům maximálně nevhodný. Předpokládám, že je to dural, pak se i omlouvám za mou reakci. Jinak to vypadá dobře...PavelN
Aeronca 10ccm (1,8m), Symfonik V2 (3m), VSO-10 (3m -Fara), VT-116 (3m -Fara), motorový kluzák (2,3m - vlastní konstrukce), L-13 Blaník (3,25m - Fara - stavba)
http://aero1000.rajce.idnes.cz/

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

Tak jsem od Ježíška dostal motor ASP 12ccm 2T. K tomu od táty hliníkové motorové lože, jelikož jsem žádný plastový nechtěl. :)
Přílohy
DSC_0133.jpg
DSC_0133.jpg (331.16 KiB) Zobrazeno 3194 x
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

Více fotografii ze stavy naleznete zde: http://tokaras.rajce.idnes.cz/Stavba_SU-26/ ;)

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

Tak jsem začal potahovat trup. ;) Potahuji 2mm lehkou balzou a lepím Perfect G.
Taková otázka pro fundované. Jaká by byla nejlepší povrchovka na tento model? Fólie se mi moc nezdá a nástřik nevím jak provést. Děkuji za rady.
Obrázek

PavelN
Plodný uživatel

Příspěvek od PavelN »

Polepit papírem (modelspan), tím trup získá dalších 30% na tuhosti a pevnosti, přičemž hmotnostní nárůst je zanedbatelný a pak stříkat obyčejnými barvami ve spreji. Je pravda, že neni sprej jako sprej, ale mě se to osvědčilo a barva drží.
Aeronca 10ccm (1,8m), Symfonik V2 (3m), VSO-10 (3m -Fara), VT-116 (3m -Fara), motorový kluzák (2,3m - vlastní konstrukce), L-13 Blaník (3,25m - Fara - stavba)
http://aero1000.rajce.idnes.cz/

Puma163
Plodný uživatel

Příspěvek od Puma163 »

Za mě jednoznačně oracover, taky zpevní a kupodivu je asi lehčí, než ty barvy. Taky s barvou bude problém skrz žhavicí palivo.
Každý modelář se stane pilotem. Pokud se mu to nepodaří, zůstane modelářem navždy. http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1782&amode=

vitstar
Plodný uživatel

Příspěvek od vitstar »

:mrgreen:
Jednoznačně folie. Dá se na ni taky stříkat, vychází lehčí než jiné povrchovky a pokud chceš nějaký hodně složitý design, tak se dá i řezat na plotru a i polepy na ní drží lépe než na nástřiku. Ovšem pokud máš lakýrníka, který umí airbrush tak neváhej a jdi do stříkaného povrchu. Ovšem cena bude někde jinde, ta je odvislá od kvality barev a nejvhodnější podklad je stejně folie. :mrgreen:

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

No já právě nevím. Lakování by pro mě bylo rozhodně složitější a dražší, jelikož na to nemám nic. Ale bojím se, že se fólie bude krabatit v těch oblých místech. Kamufláž nějakou rozmyšlenou mám. viz. obrázek. Moc se mi to líbí, ale nebude to nic lehkého. To by samozřejmě bylo lepší udělat z fólie. ;) Co vy na to?
Přílohy
MX2-1.jpg
MX2-1.jpg (40.9 KiB) Zobrazeno 3135 x

Odpovědět

Zpět na „Vlastní tvorba“