Přijímače pod 3,5V?
- LEON
- Admin

-
Mistr
- 4
- Has thanked: 1151 times
- Been thanked: 372 times
-
Kategorie modeláře:
Organizace:
Přijímače pod 3,5V?
Chceme s kolegou Milanem zkusit provozovat nějaký SUB100 model a rozhodli jsme se pro napájení jednočlánkem LiPol. Nízkonapěťová 1,3g serva máme, ale přemýšlím o volbě přijímačě. Na FrSky přijímačích vidím údaj minimálního napětí 3,5V. Přijímač nebude napájen z BEC 5V, ale napřímo z 1s LiPo článku. Nikdy jsem žádný tak lehký RC model na jednočlánek neprovozoval, proto bych se chtěl zeptat zkušenějších, musím opravdu úzkostlivě hlídat napětí na tom článku, aby nikdy nepadlo pod 3,5V nebo ty přijímače mají dostatečnou toleranci a budou spolehlivě makat i při poklesu napětí třeba na 3,3V?
Modře píšu v roli administrátora tohoto fóra (od srpna 2026), černě jako běžný uživatel.
-
REX
- Admin

-
Guru
- 14
- Has thanked: 233 times
- Been thanked: 498 times
-
Kategorie modeláře:
Re: Přijímače pod 3,5V?
Já mám zkušenost jen s přijímači Hitec Minima a ty s 1S normálně v pohodě fungují jak v modelech a elektropohonem na 1S, tak ve svahovém větroni kde je napájená komplet paluba 1S (4 micro serva, kde jedno z nich je vlečný háček když není svah, ale je vlečná)
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
- LEON
- Admin

-
Mistr
- 4
-
Kategorie modeláře:
Organizace:
To máš Rexi tento přijímač MINIMA 6E 2.4GHz AFHSS? https://www.rc-factory.cz/homepage-fold ... 3cO8LH7LwP
U něj píšou min. napětí 3,6V. Fungoval tedy dobře i při vybité baterce, tedy při 3,3V napětí na tom 1s článku?
U něj píšou min. napětí 3,6V. Fungoval tedy dobře i při vybité baterce, tedy při 3,3V napětí na tom 1s článku?
Modře píšu v roli administrátora tohoto fóra (od srpna 2026), černě jako běžný uživatel.
-
REX
- Admin

-
Guru
- 14
- Been thanked: 498 times
-
Kategorie modeláře:
Ano, tento přijímač, běžně už bohužel koupit nejde ...
Ještě nikdy jsem nevybil tak, aby přestal fungovat, ale jaké minimální napětí jsem měl, netuším
Ještě nikdy jsem nevybil tak, aby přestal fungovat, ale jaké minimální napětí jsem měl, netuším
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
- joskapilot
- Plodný uživatel

- 4
- Been thanked: 211 times
-
Kategorie modeláře:
Organizace:
Leone pamatuješ jak jsem měl udělat mini samokřídlo na 1S baterii , použil jsem elektroniku z power banky tenkrát za 26kč s číny, něco jako toto, dvě serva to utáhlo v pohodě plus přijímač. Když odpájíte USB konektory tak to bude vážit gram 
Z 1S dostaneš stabilních 5V.
https://www.aliexpress.com/item/1005008 ... in_prod%3A
Z 1S dostaneš stabilních 5V.
https://www.aliexpress.com/item/1005008 ... in_prod%3A
Last edited by joskapilot on 16 Aug 2026 07:37, edited 1 time in total.
Kdo se neptá, aby nevypadal že je hloupý, tak se nic nedozví
Kdo napíše hloupost, tak mu ostatní poradí
Všichni se stále učíme 
- LEON
- Admin

-
Mistr
- 4
-
Kategorie modeláře:
Organizace:
Stejně bych se raději dozvěděl odpověď na moji otázku, jestli přijímač s deklarovaným rozmezím napájení 3,5-10V umí pracovat i s o chlup nižším napětím při vyždímané baterce na 3,3V, protože tam mají třeba nějakou toleranci, nebo jestli prostě pod těch 3,5V natvrdo vypne. Například u FPV kamerky ZOHD VC400 výrobce taky udává rozmezí 7-28V, ale sám jsem si vyzkoušel, že funguje ještě i při 5V.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 2 Replies
- 675 Views
-
Last post by joskapilot
-
- 3 Replies