Modelářský klub ANO či NE, výhody a nevýhody členství v SMČR

Začínáte s modelařením, máte problémy s vaším RC modelem, vysílačkou nebo jinou elektronikou? Zde je místo pro položení vašeho dotazu.
BeneFitmodel
Mazák
Mazák
4
Has thanked: 384 times
Been thanked: 450 times

Kategorie modeláře:

Re: Modelářský klub ANO či NE, výhody a nevýhody členství v SMČR

Post by BeneFitmodel »

To je téměř jedno, jak ukazuje další "příklad vlídného náboru nových členů do SMČR" níže.
Mimochodem je to také reakce na dobrý postřeh tady!
"Bylo by divné, kdyby se tam za takového stavu hrnuli zájemci o členství, soudný člověk to udělá stěží."

Příběh jak se získáním "pravého monopolu" na RC létání SMČR se i jeho řadový členové utrhli z řetězu.
https://minimakety.cz/forum/viewtopic.p ... 209#p21209

V odkazu je fakt hezký a lidský příběh tamního uživatele Vašek-S v kterém sděluje své zkušenosti jak přitáhnout děti k modelařině.
Z toho co pak následuje v reakcích zůstává rozum stát, prostě se zadře. :-(

Poslední post na té stránce je už hardcore, ale pobavil.
Od té doby, jakmile se potkám kdekoli se jménem toho pána či zkratkou SMČR, vyvstane mě před očima obraz nějakého historického "vůdce" a jeho zfanatizovaných příznivců, nemohu si už pomoci, zůstalo to tam...
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ... ;-)
Úplně jiný level je EU, její instituce EASA a tamní politici, řebříček vede H.Virkkunen 🖕 a její nová regulace modelářů a vzdělání dětí

moza
Znalý uživatel
Znalý uživatel
1
Has thanked: 108 times
Been thanked: 54 times

Kategorie modeláře:

Post by moza »

Vzhledem k udajnemu vlivu, delaji pro deti a mladez zatracene malo, skoro nic.
Neberte to prosim jako haneni, to je pouze konstatovani stavu a zhodnoceni pomeru potencialu k vysledkum.

yorg
Nováček
Nováček
Has thanked: 1 time
Been thanked: 14 times

Post by yorg »

On je spíše problém v tom, že došly děti. Doba, kdy kroužky odmítaly zájemce kvůli přeplnění, je nenávratně pryč.

moza
Znalý uživatel
Znalý uživatel
1
Has thanked: 108 times
Been thanked: 54 times

Kategorie modeláře:

Post by moza »

Ano, ta doba je pric.
Ne, deti nedosli.

Svaz si zvolil pro nekoho jednodussi cestu.
Z puvodni masove organizace s vyraznou roli polytechnickeho vzdelavani si zvolil roli elitarskeho sportovniho svazu pro naprosto okrajove sporty.

Z doby 70 let a 2.85% podilu deti, ktere mel ve svych radach klesl 22 x ke dnesnim 0.13% podilu z detske populace ve svych radach.
Roli technickeho vzdelavani tak svaz sam vyklidil pro jine.

BeneFitmodel
Mazák
Mazák
4
Has thanked: 384 times
Been thanked: 450 times

Kategorie modeláře:

Post by BeneFitmodel »

Nejen že vyklidili pole v oblasti vzdělávání, ale ještě mají drzost kritizovat ty, co pro děti něco dělají.

Na RCmafii aktuálně vyčítají technickou nepřesnost a kvalitu vzdělávacích materiálů od p.Hiesboka, ale oponuji ještě větším technickým nesmyslem.
Za desítky let SMČR pro děti a kroužky přitom nebyl schopen zajistit či napsat ani čárku metodiky, neměl tu potřebu.

Jak se ale objevil někdo, kdo děti podporuje, ale otevřeně odmítne tohle dělat pro SMČR, vyvstane u vedení SMČR ihned potřeba takovou inciativu shazovat.
A tento "materiál" má zajistit budoucnost modelaření v CZ?
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ... ;-)
Úplně jiný level je EU, její instituce EASA a tamní politici, řebříček vede H.Virkkunen 🖕 a její nová regulace modelářů a vzdělání dětí

7591
Plodný uživatel
Plodný uživatel
Been thanked: 140 times

Post by 7591 »

https://www.svazmodelaru.cz/wp-content/ ... R-2025.pdf
To je rozpočet SMČR 2025.
Poslal jsem jim v březnu dotaz ať upřesní jednotlivé položky ( mládež, předsednictvo.....) s tím, že mi nejde o to kam poslali každou stavebnici, ale kam a komu konkrétně odešly ty peníze.
Jsem členem SMČR, tak mně připadá normální do toho vidět.
V odpovědi p. Žemličky zjednodušeně asi takto ( p. Plichta nereagoval vůbec, P. Vosejpkovi jsem to poslal také, nereagoval, zařadil jsem si ho mezi mlčící, ale v tomto případě byla chyba u mě, napsal jsem chybně e-mailovou adresu, omluvil jsem se za to):
".......Pokud další informace nejsou zveřejněny, nejsou obecně určeny veřejnosti. Komunikační kanál www stránek je otevřen pro všechny uživatele internetu. Omezení přístupu části stránek pouze pro členy SMČR (jakási uzavřená skupina) při stávající praxi na sociálních sítích by bylo neúčinné......."

Nevím jaký problém je, zaslat mi to do e-mailu. Ještě byl návrh od SMČR řešit to přes předsedu LMK. To už mi připadá jako čistě účelová vyčůranost. Svoláme schůzi, nějak dopadne hlasování jestli to požadovat nebo ne. Když to dopadne kladně, tak to stejně nevydají.
P. Ciniburk o tom ví také, uvedl jsem to pod jeden z jeho příspěvků tady.
No ještě mají snad nějak fungující kontrolní komisi, ale v půjde to případně i jinak. Teď jsou ještě prázdniny, dovolené, tak je nebudu stresovat.

LEON
Admin
Admin
Mistr
Mistr
4
Has thanked: 1149 times
Been thanked: 372 times

Kategorie modeláře:

Organizace:

Post by LEON »

Ono zrovna na naše fórum moc modelářů ze SMČR nechodí, natože někdo z jejich vedení. Co koukám na výpis aktivity, tak zmiňovaný p. Ciniburk tu už nebyl skoro měsíc. Pokud chceš odpověď, musel by ses ptát spíš na jejich svazové fóru, kde bude asi denně.
Modře píšu v roli administrátora tohoto fóra (od srpna 2026), černě jako běžný uživatel.

7591
Plodný uživatel
Plodný uživatel
Been thanked: 140 times

Post by 7591 »

".................musel by ses ptát spíš na jejich svazové fóru,................"

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Tam velkou skupinku normálních vyautovali cca před deseti rokama. Než to provedli se mnou, stačil jsem je poslat do pr.ele a odhlásit se sám.

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “9 - Začátečnické dotazy a řešení problémů”