Dobrý den,
mám RC auto Mad Phantom a když ho držím ve vzduchu, tak se kola točí jako sviňa rychle.
Když ho dám na zem, nebo na jakýkoliv jiný povrch tak se nerozjede. Cuká, cuká a teprve když ho postrčím nohou, tak se rozjede.
A pak když se v dálce zastaví, tak zase to samé. Nerozjede se a jenom cuká.
Neví někdo čím to může být ?
Už jsem ho i rozdělal a žádné kolečko se tam neprotáčí na tyči. Drží pevně.
Je to tento model:
https://fiji.desertcart.com/products/10 ... ad-phantom
RC auto Mad Phantom - nerozjede se
Re: RC auto Mad Phantom - nerozjede se
Má to nejlevnější možné osazení se stejnosměrným motorem. Jakákoliv nečistota způsobí, že to má nedostatečný kroutící moment na rozjezd.
Zkuste následující:-
- plně dobitá baterie
-vyčistěte všechny hřídelky od namotaných vlasů
-nesmí být nečistoty na komutátoru motorku a kartáčky musí mít potřebný přítlak, může být nutné otřít komutátor lihem.
- kola se musí otáčet úplně volně, nesmí jít žádné ztuha.
Zkuste následující:-
- plně dobitá baterie
-vyčistěte všechny hřídelky od namotaných vlasů
-nesmí být nečistoty na komutátoru motorku a kartáčky musí mít potřebný přítlak, může být nutné otřít komutátor lihem.
- kola se musí otáčet úplně volně, nesmí jít žádné ztuha.
V dálkovém ovládání bylo zrezlé pérko, tam kam se dávají tužkové baterky.
Většina pérka odpadla, ale kousek tam zůstal. Dal jsem tam jiné tak, že jsem ho zatočil do toho zbylého původního kousku, aby měla tužková baterie kontakt.
To cukání tímto zásahem být způsobené nemůže že ? Protože, když ho držím ve vzduchu tak bez problémů fičí.
Většina pérka odpadla, ale kousek tam zůstal. Dal jsem tam jiné tak, že jsem ho zatočil do toho zbylého původního kousku, aby měla tužková baterie kontakt.
To cukání tímto zásahem být způsobené nemůže že ? Protože, když ho držím ve vzduchu tak bez problémů fičí.
- BeneFitmodel
- Mazák

- 4
- Has thanked: 384 times
- Been thanked: 450 times
-
Kategorie modeláře:
Dobrý postřeh.JPalenik wrote: ↑08 Aug 2026 21:46 V dálkovém ovládání bylo zrezlé pérko, tam kam se dávají tužkové baterky.
Začal bych nápravou zde.
V elektrických obvodech rez / měděnka na kontaktech vytváří takzvaný přechodový odpor. Ten způsobuje:
Úbytek napětí na poškozeném spoji.
Zahřívání spoje, které může v krajním případě vést až k požáru.
Nespolehlivost přístrojů, kdy kvůli vysokému odporu rzi obvodem neproteče dostatečný proud = malý výkon, tj. kola ve vzduchu se roztoči, na zemi v zátěži už ne.
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ... 
Úplně jiný level je EU, její instituce EASA a tamní politici, řebříček vede H.Virkkunen
a její nová regulace modelářů a vzdělání dětí
Úplně jiný level je EU, její instituce EASA a tamní politici, řebříček vede H.Virkkunen
To jsem zkoušel a žádné vlasy tam nikde nejsou.
Když tím točím ručně velmi pomalu s těmi kolečky, tak to taky jakoby cuká. Netočí se to úplně volně, jako přední kola.
Když to točím ve vzduchu, tak s tím můžu pomalu i brousit dřevo, jak to fičí.
Ale jen to dám na nějaký povrch, tak konec.
Asi to rozmlátím kladivem a bude to vyřešené.
Když tím točím ručně velmi pomalu s těmi kolečky, tak to taky jakoby cuká. Netočí se to úplně volně, jako přední kola.
Když to točím ve vzduchu, tak s tím můžu pomalu i brousit dřevo, jak to fičí.
Ale jen to dám na nějaký povrch, tak konec.
Asi to rozmlátím kladivem a bude to vyřešené.
Jestliže se to takto chová od začátku nového, bude to vlastnost.
Jestliže to ze začátku jezdilo normálně a teď to nejede, bude problém v motoru ( kartáčky, čistý komutátor), v hnané nápravě ( někde to nejde úplně lehce), minimální šance je, že odešlo něco v regulátoru a regulátor to limituje.
Jestliže to ze začátku jezdilo normálně a teď to nejede, bude problém v motoru ( kartáčky, čistý komutátor), v hnané nápravě ( někde to nejde úplně lehce), minimální šance je, že odešlo něco v regulátoru a regulátor to limituje.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post