Po první sérii The Last of Us, která mě velice zaujala a po té druhé, která mě naprosto znechutila, přichází The Last of Us série 3
The Last of Us Season 3 – co víme o nadcházející sezóně
HBO již natáčí třetí sezónu seriálu The Last of Us. Produkce začala v březnu 2026 v Britské Kolumbii a podle dostupných informací potrvá až do listopadu 2026. Premiéra se očekává sometime v roce 2027.
Změna perspektivy
Zásadní novinkou je posun vyprávění – Season 3 sleduje příběh
Abby, nikoliv Ellie. Jde o stejný strukturální tah, jaký použila hra The Last of Us Part II, kde hráč v polovině přechází na druhou stranu konfliktu. Ellie (Bella Ramsey) se v sezóně sice objeví, ale v menší roli než dosud.
Obsazení
Vracející se herci:
- Kaitlyn Dever – Abby (hlavní postava sezóny)
- Bella Ramsey – Ellie (menší role)
- Gabriel Luna – Tommy (tentokrát spíš jako záporák z pohledu WLF)
- Isabela Merced – Dina
- Jeffrey Wright – Isaac Dixon, vůdce WLF
- Ariela Barer, Tati Gabrielle, Spencer Lord – Mel, Nora a Owen (povýšeni na hlavní postavy)
Noví herci:
- Patrick Wilson – Jerry, Abbyin otec
- Michelle Mao – Yara
- Kyriana Kratter – Lev (transgender chlapec, jeden z nejoblíbenějších charakterů hry)
- Li Jun Li – Miriam, matka Leva a Yary
- Jorge Lendeborg Jr. – Manny (náhrada za Dannyho Ramireze)
- Jason Ritter – Hanley, voják WLF
Poznámka na okraj
Bohužel se sezóny nedočká Catherine O'Hara, která měla reprízovat roli Gail – herečka zemřela v lednu 2026.
Sezóna se natáčí pod pracovním názvem
Calm Current a za kamerou zůstává Craig Mazin jako jediný showrunner – Neil Druckmann ze seriálu před Season 3 odešel.
Fanoušci herní předlohy této filmové série netrpělivě očekávají i třetí pokračování počítačové (resp. konzolové) hry, jejíž vydání ovšem dosud nebylo oznámeno.
Kaitlyn Dever (jako Abby) je sice hlavní záporačka, ale jelikož mně osobně byla kladná hrdinka Bella Ramsey (jako Ellie) v obou seriálech velice nesympatická, tak nějak doufám, že si alespoň oblíbím tu Abby

(Ač fanoušek, Z PC her jsem ještě nestihl dohrát ani tu jedničku, stydím se

)