[image][/image]
Nejde mi to otočit, nevím proč je to vzhůru nohama.
Doma to skladuji takhle. Ve skříni v šuplíku v pracovně.
Nepomůžou žádné kovové skříňky, jestliže má k tomu přístup vzduch.
Když to chytne není to snadné ani s hasičákem. Kamarád takhle vypálil celý dům.
Přitom stačilo tu lipolku vzít a vyhodit ven, když to začalo hořet ( byl u toho).
Jistota jak to podpálit je nabíjet to programem na Nixx.
Při skladování (na storage napětí) je riziko násobně menší. Taky to snadno chytne po vybití v letadle, lodi...., než se to zastabilizuje na teplotě a napětí. ( Cca do hodiny).
Nenabíjel bych to v žádném případě bez dozoru a pořád mít možnost to vytrhnout z nabíječky a vyhodit ven.
Lipolka = nebezpečný předmět
- LEON
- Admin

-
Guru
- 3
- Has thanked: 1047 times
- Been thanked: 300 times
-
Kategorie modeláře:
Organizace:
Re: Lipolka = nebezpečný předmět
Mám takový dojem, že LiPol akumulátor může hořet i bez přístupu vzduchu
Hermeticky uzavřená bedna je ale určitě mnohem lepší, než moje plechová skříňka na šanony, už kvůli zášlehům plamenů do blízkého okolí. Já plechovou skříňku zvolil alespoň kvůli placebo efektu - líp se mi teď spí, než když jsem měl všechny baterky ve dřevěné polici
Je mi ale jasné, že když by mi tu něco blaflo, tak než bych sehnal šroubovák a odšrouboval proti hmyzové sítě, už by nebylo co házet z okna ven 
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE
Bez přístupu vzduchu to samozřejmě hořet může. Je ale menší šance, že se to z té hermetické krabice dostane ven.
Na obrázku je odshora katana, wakizashi a tanto. To je vhodné na ty sítě proti komárům, nemusí se hledat šroubovák ( Já to mám doma proti nepřizpůsobivým spoluobčanům)
- LEON
- Admin

-
Guru
- 3
- Has thanked: 1047 times
- Been thanked: 300 times
-
Kategorie modeláře:
Organizace:
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 5 Replies
- 3555 Views
-
Last post by Salaman