:!: :!: :!: Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni :!: :!: :!:
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Předmět: T9X - Ponyprog, Biprog???

Kdo zná, chápe. Kdo nezná, pochopí.
Odpovědět
Salaman
Plodný uživatel
Plodný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Předmět: T9X - Ponyprog, Biprog???

Příspěvek od Salaman »

Ahoj, flashnul jste někdo vysílačku T9X přez Ponyprog nebo Biprog?
Vysílačka musí být při komunikaci s PC napájená z programátoru, tak jsem to tak zapojil a Biprog ani vysílačka nenaběhli pouze odběr 60mA. Bez programátoru z baterky v pohodě naběhne a Biprog jinak taky funguje. Ponyprog jsem ještě neskoušel, ale chystám se na to. Jiný programátor na AVR nemám.

t9x
Znalý uživatel
Znalý uživatel

Re: Předmět: T9X - Ponyprog, Biprog???

Příspěvek od t9x »

ja pouzivam vyhradne eepee

Salaman
Plodný uživatel
Plodný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Salaman »

Tak už to mám přeflešnutý na ER9X a nemůžu si ho vynachválit. Zrovna mi totiž přišli 2 vysílačky T9x jedna pro mě z HongKongu a druhá na opravu (přepólování - klasika výměna kond. v napájení a stabilizátory napětí.) Už funguje takže budu posílat zpátky majiteli. Jinak jsem si říkal než bych se učil s tím strašným softem co je tam od výroby, tak si tam rovnou nahraji lepší - šlo to bezproblému Ponyprogem a původní flash i eeprom paměť jsem si zazálohoval. Biprog měl asi problém úrovňově přetlačit ty filtry co jsou na každém pinu procesoru. Dokonce mi při tom přišla bouřka vyhodili napájení, tak jsem měl strach abych nemusel kupovat nový procesor a ten původní horkovzduškou dostávat ven, ale naštěstí to pak šlo v pohodě přehrát znova. ;)

P.S. Na PonyProg existuje kupa programátorů, T9X šla tímhle: http://hansinteractive.wz.cz/avr_programator.html

zdekar
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od zdekar »

Hmm... tak že bych si taky pořídil T9X jako další rádio po Opticovi :) Se softem Er9X to vypadá jako super možnost. No uvidím...
Možná ostatní z našeho klubu co mají T9X by to mohli zkusit.

EDIT:
Mohl bys sem dát nějaký odkaz, kde jsi koupil programátor? Někde jsem slyšel, že se dá koupit na ebay. Kde jsi ho kupoval ty?
Myslím ten, s kterým se ti to tak pěkně povedlo. :)

Karas
Mazák
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

zdekar píše:Hmm... tak že bych si taky pořídil T9X jako další rádio po Opticovi :) Se softem Er9X to vypadá jako super možnost. No uvidím...
Možná ostatní z našeho klubu co mají T9X by to mohli zkusit.

EDIT:
Mohl bys sem dát nějaký odkaz, kde jsi koupil programátor? Někde jsem slyšel, že se dá koupit na ebay. Kde jsi ho kupoval ty?
Myslím ten, s kterým se ti to tak pěkně povedlo. :)
Jak víš, že ho koupil? Dal tam odkaz na programátor a vypadá to, že ho postavil.
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.

Salaman
Plodný uživatel
Plodný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Salaman »

Ano postavil jsem si ho už před několika lety. K obslužnému softwaru PonyProg existují i verze hardwarových programátorů, kde jsou pouze vyvedeny příslušné piny na paralelním portu (LPT) u těch by programování T9X nejspíš nešlo jelikož sběrnice není proudově posílena a tudíž by nešli překonat filtry, které jsou ve vysílačce připojeny na každý pin procesoru.

Odpovědět

Zpět na „HobbyKing“