Co jste teď bastlili, kutili, stavěli, dělali a vymýšleli
- BeneFitmodel
- Moderátor

-
Mazák
- 3
- Has thanked: 354 times
- Been thanked: 402 times
-
Kategorie modeláře:
Co jste teď bastlili, kutili, stavěli, dělali a vymýšleli
Nevím kam to hodit, tak zakládám nové universální vlákno na chlubení se výtvory, nápady, postupy, nebo naopak ať je to místo s prosbami o radu co a jak udělat jinak a to nejenom v modelaření.
Zrak už není co býval, ale zlepšuje to zatím více světla, jenomže stávající lampička už nestačí.
Potřeboval bych poradit s nějakým jednoduše vyrobitelným kloubem pro polohování DIY LED lampičky na stůl.
Vyštrachal jsem zatím tohle:
- AL kulatý profil pro LED pásek
- vysoce svítivý LED pásek
- modul zdroje pro LED pásky
- kousek ocelové kulatiny na stojan
- nějakou AL trubku nebo závitovou tyč na polohovatelná ramena
Nemáte zkušenost nebo nějakou inspiraci?
Zrak už není co býval, ale zlepšuje to zatím více světla, jenomže stávající lampička už nestačí.
Potřeboval bych poradit s nějakým jednoduše vyrobitelným kloubem pro polohování DIY LED lampičky na stůl.
Vyštrachal jsem zatím tohle:
- AL kulatý profil pro LED pásek
- vysoce svítivý LED pásek
- modul zdroje pro LED pásky
- kousek ocelové kulatiny na stojan
- nějakou AL trubku nebo závitovou tyč na polohovatelná ramena
Nemáte zkušenost nebo nějakou inspiraci?
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ... 
Úplně jiný level je EU, její instituce EASA a tamní politici, řebříček vede H.Virkkunen
a její nová regulace modelářů a vzdělání dětí
Úplně jiný level je EU, její instituce EASA a tamní politici, řebříček vede H.Virkkunen
-
pepan
- Plodný uživatel

- 3
- Has thanked: 125 times
- Been thanked: 65 times
Re: Co jste teď bastlili, kutili, stavěli, dělali a vymýšlel
Není jednodušší něco koupit?
Leda že by nic nevyhovovalo.
Pak nezbývá než se alespoň inspirovat jinde.
Tohle je ale perfektní nápad.
https://www.alibaba.com/product-detail/ ... 24286.html
https://www.aliexpress.com/w/wholesale- ... -lamp.html
Leda že by nic nevyhovovalo.
Pak nezbývá než se alespoň inspirovat jinde.
Tohle je ale perfektní nápad.
https://www.alibaba.com/product-detail/ ... 24286.html
https://www.aliexpress.com/w/wholesale- ... -lamp.html
- BeneFitmodel
- Moderátor

-
Mazák
- 3
-
Kategorie modeláře:
Re: Co jste teď bastlili, kutili, stavěli, dělali a vymýšleli
Vztekal jsem se celý víkend po vyzvednutí auta ze servisu s tím, že to po cca 15-20 km jízdy vytluče na 100% nabitou baterku a přestane to úplně jet jak je z toho elektronika pak zblbla.
Evidentně to baterku za jízdy nenabíjí. Po rozvodech tam cosi nezapojili zpět jak měli, ale nic jsem prostě nenašel ...
Evidentně to baterku za jízdy nenabíjí. Po rozvodech tam cosi nezapojili zpět jak měli, ale nic jsem prostě nenašel ...
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ... 
- BeneFitmodel
- Moderátor

-
Mazák
- 3
-
Kategorie modeláře:
Čeká mě o víkendu úklid a redukce skladovacího archívního regálu plného krabic s "poklady" na které se nějaký ten rok nesahalo, jsem zvědav co tam zapomenutého najdu...
Jak to máte vy? Nepoužíváte něco, tak to nekompromisně vyhodíte či pošlete dál, nebo čas od času něco dáte bokem pro strýčka příhodu...
Jak to máte vy? Nepoužíváte něco, tak to nekompromisně vyhodíte či pošlete dál, nebo čas od času něco dáte bokem pro strýčka příhodu...
-
REX
- Admin

-
Guru
- 14
- Has thanked: 201 times
- Been thanked: 466 times
-
Kategorie modeláře:
Asi tak z 90-ti procent nechávám, skladuji, neprodávám a taky to podle toho u mě v garáži vypadá!
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
Letadla, nějaké lodičky, auta ..... skladuji ve skladu u domečku. Je to celkem velké, ale i tak musím šetřit místem, protože je tam ještě 5 kol, koloběžka ( klasická, závodní ) a další věci.
Včera jsme před opékáním buřtů zvolili polétání. Vzal jsem jenom F3K, micro F3K a házedlo. Rychle se to připraví k létání, rychle složí, dost foukalo, ale krásně chodila termika. Na to micro F3K nakonec nedošlo. Je to Discovery od kluků ze Slovenska. Plně osazené, připravené k letu to má 48g.
Dnes jsem se tomu pověnoval. Loni jsem to po létání odložil, sklad je vytápěný ....., včera se serva ani nehnuly, LED přijímače nesvítila.
Přijímač je tam Futaba, odletované konektory, serva připájená přímo na desku, aku 1s lipol 260mAh na mikrokonektor.
Podezříval jsem přijímač, ty serva tam taky nebyly moc precizně připájené, baterku jsem změřil, měla 4,18V. Několikrát jsem to zkusil připojit a baterku změřit. Výsledek vždy stejný. Shodou náhod když jsem baterku měřil, měla napětí ( měřil jsem to snad 5x) Po připojení k přijímači jsem s tím pohnul a projevil se studeňák ve spoji konektoru baterky. No nakonec jsem to zjistil a předělal.
Nejvíc mám v tom skladu různých halovek, EPPéček cca 1m. Cca 10cm pod stropem mám natažené nerezové lanko d délce cca 1,5, na něm visí za vrtule a háčky tyhle stoje. Na ostatní větší mám dvě police po celé délce skladu cca 5m , šíře cca 1,3m. Police jsou nad sebou, zavěšené v rámu z nerez úhelníků a celé je to na závitových tyčích do stropu. Police jsou z 10mmplexiskla, takže je krásně vidět co tam je, nemusím to přehrabovat.
Trupy F3K má pověšené na dalším lanku v obalech za špičku, křídla v ve stojánku. Do stojánku 0,5 délky se jich vejde asi 10.
Mám poslat nějaké fotky?
Včera jsme před opékáním buřtů zvolili polétání. Vzal jsem jenom F3K, micro F3K a házedlo. Rychle se to připraví k létání, rychle složí, dost foukalo, ale krásně chodila termika. Na to micro F3K nakonec nedošlo. Je to Discovery od kluků ze Slovenska. Plně osazené, připravené k letu to má 48g.
Dnes jsem se tomu pověnoval. Loni jsem to po létání odložil, sklad je vytápěný ....., včera se serva ani nehnuly, LED přijímače nesvítila.
Přijímač je tam Futaba, odletované konektory, serva připájená přímo na desku, aku 1s lipol 260mAh na mikrokonektor.
Podezříval jsem přijímač, ty serva tam taky nebyly moc precizně připájené, baterku jsem změřil, měla 4,18V. Několikrát jsem to zkusil připojit a baterku změřit. Výsledek vždy stejný. Shodou náhod když jsem baterku měřil, měla napětí ( měřil jsem to snad 5x) Po připojení k přijímači jsem s tím pohnul a projevil se studeňák ve spoji konektoru baterky. No nakonec jsem to zjistil a předělal.
Nejvíc mám v tom skladu různých halovek, EPPéček cca 1m. Cca 10cm pod stropem mám natažené nerezové lanko d délce cca 1,5, na něm visí za vrtule a háčky tyhle stoje. Na ostatní větší mám dvě police po celé délce skladu cca 5m , šíře cca 1,3m. Police jsou nad sebou, zavěšené v rámu z nerez úhelníků a celé je to na závitových tyčích do stropu. Police jsou z 10mmplexiskla, takže je krásně vidět co tam je, nemusím to přehrabovat.
Trupy F3K má pověšené na dalším lanku v obalech za špičku, křídla v ve stojánku. Do stojánku 0,5 délky se jich vejde asi 10.
Mám poslat nějaké fotky?
-
REX
- Admin

-
Guru
- 14
- Has thanked: 201 times
- Been thanked: 466 times
-
Kategorie modeláře:
Fotky ANO! 
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
- BeneFitmodel
- Moderátor

-
Mazák
- 3
-
Kategorie modeláře:
Ty blaho! Takový hangár a ještě s vychytávkami a nepochlubit se fotkami!?
To chce nové vlákno ...
To chce nové vlákno ...
- LEON
- Admin

-
Guru
- 3
- Has thanked: 1063 times
- Been thanked: 331 times
-
Kategorie modeláře:
Organizace:
Rozhodně fotky!
Případně tu máme i Galerii, kam se dají fotky uložit pohodlněji a roztřídit (ikona foťáčku vpravo nahoře). Ale jelikož tam je velikost příloh omezena, tak těch kliknutí tam bude víc, aby se případně fotka zmenšila.
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post