Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, nebo nemůžete stahovat přílohy z nich, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni. Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
Stavba kopie dvouplošníku"Relax"
-
- Plodný uživatel
Stavba kopie dvouplošníku"Relax"
Řeším problém při stavbě kopie konstrukčního modelu na model z Polysyrénu.Jde mi o to,že u původního je profil křídla polosouměrný a já bych chtěl udělat u kopie křídlo ve tvaru desky.Co kdybych to ve předu zakončil profilovou lištou z balzy a vzadu bych to seříznul do ztracena.Konstrukční křídlo se mi totiž nechce dělat.A ještě u původního je mírné vzepětí a já bych chtěl udělat křídlo bez.Chci totiž udělat křidélka,což u originálu není.
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stavba kopie dvouplošníku"Relax"
A co udělat profilované křídlo z polystyrenu? Horkým drátem to je vyříznutý hned.frantaletec píše:Řeším problém při stavbě kopie konstrukčního modelu na model z Polysyrénu.Jde mi o to,že u původního je profil křídla polosouměrný a já bych chtěl udělat u kopie křídlo ve tvaru desky.Co kdybych to ve předu zakončil profilovou lištou z balzy a vzadu bych to seříznul do ztracena.Konstrukční křídlo se mi totiž nechce dělat.A ještě u původního je mírné vzepětí a já bych chtěl udělat křídlo bez.Chci totiž udělat křidélka,což u originálu není.
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.
-
- Plodný uživatel
Ono by to bylo asi nejlepší,ale chci to udělat z toho Starlonu a ten má sílu 6.mm.To bych musel slepit dvě nebo tři desky.
A taky nemám pilu.
Ještě mě napadlo co kdybych udělal z toho polyše žebra a z obou stran desku.A udělal to jako konstrukční.Určitě vyřezat pár žeber nožem by bylo snažší než pilovat je z balzy.
A taky nemám pilu.
Ještě mě napadlo co kdybych udělal z toho polyše žebra a z obou stran desku.A udělal to jako konstrukční.Určitě vyřezat pár žeber nožem by bylo snažší než pilovat je z balzy.
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Tak já pilu kdyžtak mám. Jinak se konstrukčně z polyše respektive z Depronu dělá. Nekde jsem to viděl. Takže proč ne.frantaletec píše:Ono by to bylo asi nejlepší,ale chci to udělat z toho Starlonu a ten má sílu 6.mm.To bych musel slepit dvě nebo tři desky.
A taky nemám pilu.
-
- Plodný uživatel
Tak já to zkusím.
Ještě mám dotaz ohledně toho vzepětí křídel.Na originálu ne nepatrné,ale,když budou křidélka,tak snad žádný být nemusí.
Ještě mám dotaz ohledně toho vzepětí křídel.Na originálu ne nepatrné,ale,když budou křidélka,tak snad žádný být nemusí.
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Tak vzepětí tam je kvůli směrovce a stabilitě. Lépe to reaguje na směrovce. Ovšem bych tam možná malý vzepětí udělal. To už není tak složitý.frantaletec píše:Tak já to zkusím.
-
- Plodný uživatel
Tak jsem začal stavět konstrukční křídlo z poystyrénu.
Docela to jde rychle,uvidím jak bude fungovat.Zdá se být docela pevný. Bohužel jeden obrázek je navíc a neumím ho smazat.
Docela to jde rychle,uvidím jak bude fungovat.Zdá se být docela pevný. Bohužel jeden obrázek je navíc a neumím ho smazat.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) frantaletec dne 18 zář 2011 10:24, celkem upraveno 2 x.
-
- Plodný uživatel
Zároveň jsem začal dělat trup
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
No vidíš, vypadá to pěkně. Ovšem dřevěný by bylo lepší.
Jeden obrázek smazánfrantaletec píše: Bohužel jeden obrázek je navíc a neumím ho smazat.
Jinak zatím je to velice pěkná stavba.