Vím, že tu máme již mnoho videí o tajných druhoválečných letounech Luftwaffe v sekci Dokumentární filmy a videa o letectví, ale stejně se mi zdá, že si toto téma zaslouží samostatné vlákno diskuse. Mám nějaký základní přehled o těch nejpopulárnějších druhoválečných "Secret Weapons", jednak z knih, když jsem v dětsví hodně četl militárie a jednak i z počítačových her Secret Weapons of the Luftwaffe (SWOTL) a z pozdějšího IL-2 Šturmovik (IL-2 1946), kde se také dodatečně objevily i ty méně známé, ale nesmírně zajímavé typy, ale jak zjišťuji, tak těch tajných projektů je daleko víc, než jsem si původně myslel Když budete vědět o nějakém zajímavém odkazu s touto tématikou, klidně to sem dejte, minimálně aspoň Rexe to nejspíš potěší také
Začnu nějakým výčtem tajných stíhaček a bombardérů Luftwaffe, ať je nad čím diskutovat
1 porce tajných zbraní Luftwaffe, kterou jsem dnes namátkou objevil:
Junkers Ju 287 - tajný stratosférický bombardovací letoun luftwaffe
Focke-Wulf Volksjager
Focke Wulf Trebfluegel
Messerschmitt P.1101
Messerschmitt ME P.1101/99
Me P. 1109 - s proměnlivou geometrií křídel
Blohm & Voss Bv P.211
BV P212.03
Sack As 6
Blohm and Voss BV AE 607
Blohm and Voss BV P.170
Heinkel HE 280
Blohm and Voss Bv P163
Blohm and Voss BV P.188
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE
Ano, tohle téma mě rozhodně zajímá a baví mě na tom nejvíc to, že když Němci rozpoutali 2.WW, používalo ještě spousta napadených států dvouplošníky! A pak, jen několik roků poté, měli Němci mnoho takových projektů minimálně na papíře, mnoho z nich ve stádiu vývoje a stavby prototypu a některé už samozřejmě létaly...
Za mě naprosto úžasný a neuvěřitelný technický pokrok!
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
Ono i JoskaPilot může potvrdit, že když zařadili do celkem realistického leteckého simulátoru druhoválečných letadel IL-2 Šturmovik německé proudové letouny jako Me262, Go229, FW TA183, He162 apod., jak silnou nadvládu ve vzduchu nad pístovými stíhačkami měly, to i laik hned cítil. Ta popularizace německých "tajných zbraní luftwaffe" v leteckých simulátorech pro širokou vrstvu mladých lidí, kteří by se o tomto tématu jinak nikdy nedozvěděli, se mi moc líbila. Ale i ten německý Do-335 jakožto pístová stíhačka tam podával výborné výkony. Němečtí letečtí konstruktéři prostě byli ve svém oboru špičkou a předběhli svoji dobu neuvěřitelně.
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE