No to tedy koukám jak ve státě "drony zde nikdo neumí" jak psal kdosi z MO, jsme rázem minimálně na Evropské špici.
Pomalu a jistě se to začíná blížít k představě popsané už tady viewtopic.php?p=14289#p14289 a tady viewtopic.php?p=14343#p14343
Jen jim schází přidělat ještě ty raketnice na raketky (zábavnou pyrotechniku) i vepředu místo té brokovnice.
Náhled do reálného ruSSáckého myšlení a jejích současné "modelářské" reálie...
výběr z diskuse pod videi:
"Pokud byste letěli v Moskvě, Moskevské oblasti, Sevastopolu nebo Petrohradu, bylo by to považováno za administrativní porušení bez ohledu na velikost a hmotnost vašeho UAV."
"Vystudoval jsem vysokou školu s titulem «UAV operátor» a nyní studuji radiotechniku na univerzitě. Pracuji paralelně, chci dělat modelování letadel. Nemyslela jsem si, že najdu někoho stejně starého jako já, kdo by se o tento koníček zajímal. Díky za obsah!
No, je to skvělý nápad dělat modelování letadel! Můžete buď sestavit model letadla, který se vám líbí sami (na internetu je mnoho dobrých výkresů, placených i bezplatných), nebo si koupit hotový. Samozřejmě je vhodné si před prvním letem procvičit na simulátoru, pak se proces učení bez zbytečných výdajů zlepší)
Operátoři UAV jsou nyní velmi potřební, stejně jako konstruktéři
Potřebujete operátory? Další?
Zabíjet děti na Ukrajině?
Pro chudé lidi z regionů často není otázka morálky příliš důležitá.
Ruští provozovatelé dronů na Ukrajině nezabíjejí děti, na rozdíl od amerických provozovatelů dronů."
Podceňovat tyhle barbary by bylo ale více než hloupé...
Jo, car to do nich valí a je to znát....
Už jsem to někde četl a bylo to tam i ke stažení a zmínka o tom je i tady https://rcfree.eu/viewtopic.php?t=1695