Projekt tohoto letadla mi už také leží na stole pěknou dobu. Dokonce to mělo být úplně první letadlo s trupem z vakuově tvářeného depronu! Ale pro nějaké nepřesnosti bylo nakonec přeběhnuto Hortenem...
Forma na vakuové lisování trupu vznikla 3D tiskem z několika částí, slepených dohromady a měla být levá a pravá polovina. Po vylisování prvního kusu jsem ale zjistil nepřesnosti ve tvaru, což mě v první chvíli naštvalo. Dal jsem tomu ale příležitost. Sice jsem druhou polovinu formy trupu netiskl, ale upravil jsem první formu, aby šla použít na výrobu obou částí trupu, levé i pravé, což se povedlo, ale bohužel se mi podařilo vyrobit jen díly na 1 trup a pak se mi spekla forma do nepoužitelného patvaru....zatracené PLA!
Jeden trup se ale povedl, slepil jsem a odložil ho na potom.
A jelikož už si potřebují odpočinout od Hortenů, opět přišla na řadu Ohka, vyrobil jsem ocasní plochy z 3mm desek depronu s uhlíkovým vyztužením výškovky a minulý týden i křídlo, které je vlastně ,, konstrukční,, ale opět z 3mm depronu s žebry, tentokrát bez dodatečné výztuže, vypadá poměrně pevné jak na krut tak ohyb.
IMG_20250606_091702.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...