Hledám postup čím a jak potáhnout malé modely letadel do 250g, stavěné klasickým žbrdličkovým postupem, aby to bylo proveditelné v interiéru - byt/dům, takže bez smradu.
Napadlo mne použít dámské punčocháče - silonky jako potah a lakovat to akrylátovým lakem a barvami.
Dokonce to i funguje.
Lakem lze zatáhnout ty drobné dírky v napnutých silonkách a funguje tak trochu i jako napínací. Barva perfektně kryje a když se nepoužije moc hustá, vystoupí nahoru hezky struktura tkaniny, takže by to mohlo mít i maketový efekt.
Prvotní zkouška ukazuje, že to není nerealizovatelné, ale bude to chtít ještě poladit...
Nevíte nějaký zdroj informací k takovému postupu, nebo nemáte dokonce zkušenosti?
Zde je výsledek prvního rychlého pokusu.
Silonky jsou pro pokus natažené na víčku od nějakého jogurtu.
Vlevo je lem punčocháčů s několika vrstvami silonové tkaniny s nízkou hustotou tkaní - velké díry.
Vpravo je tenoučká tkanina silonky.
Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, nebo nemůžete stahovat přílohy z nich, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni. Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
Potažení modelů letadel bez smradu
-
- Zkušený
Potažení modelů letadel bez smradu
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ...
- REX
- Mazák
Re: Potažení modelů letadel bez smradu
Zrovna včera jsem začal povrchovou úpravu Micro Hortena a používám vodou ředitelný laminovací přípravek EZE-kote:
https://www.astramodel.cz/cz/katalog/de ... 38781.html
Mám ještě zbytek, kdysi kupovaný v Jinu za úplně jiné peníze...
A osvědčil se mi, hlavně na polystyren, 2 základní vrstvy, pak přilaminovat tkaninu, 1 krycí vrstvu a nakonec barevná úprava jakkoliv.
Jinak vlies barvím malířskými tónovačkami, šel by tak určitě barvit i papír. Vlies lze přižehlit na kostru natřenou dvěmi vrstvami Herkules Puzzle, drží to perfektně, dělá se s tím pak jako s fólií.
Kachnu Kvak mám pak lakovanou vodou ředitelným parketovým lakem, dvakrát a stačí to.
Všechny práce s vodou ředitelnou chemií, dělám doma v kuchyni na jídelním stole bez jakýchkoliv námitek ostatních spolubydlících
https://www.astramodel.cz/cz/katalog/de ... 38781.html
Mám ještě zbytek, kdysi kupovaný v Jinu za úplně jiné peníze...
A osvědčil se mi, hlavně na polystyren, 2 základní vrstvy, pak přilaminovat tkaninu, 1 krycí vrstvu a nakonec barevná úprava jakkoliv.
Jinak vlies barvím malířskými tónovačkami, šel by tak určitě barvit i papír. Vlies lze přižehlit na kostru natřenou dvěmi vrstvami Herkules Puzzle, drží to perfektně, dělá se s tím pak jako s fólií.
Kachnu Kvak mám pak lakovanou vodou ředitelným parketovým lakem, dvakrát a stačí to.
Všechny práce s vodou ředitelnou chemií, dělám doma v kuchyni na jídelním stole bez jakýchkoliv námitek ostatních spolubydlících
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...