Svaz modelářů České republiky (SMČR)

Ankety, diskuze o modelaření, které se nehodí do ostatních kategorií ani do koše.
7591
Plodný uživatel
Plodný uživatel
Been thanked: 128 times

Re: Svaz modelářů České republiky (SMČR)

Post by 7591 »

Příspěvek od 7591 » 14 bře 2026 18:41

Jen dotaz:
Tady je rozpočet SMČR 2025:
https://www.svazmodelaru.cz/wp-content/ ... R-2025.pdf
Je možné někde vidět položkově jednotlivé body?

Tak jsem dotaz poslal na předsednictvo SMČR.
Tipněte si výsledek.

LEON
Admin
Admin
Guru
Guru
4
Has thanked: 1127 times
Been thanked: 358 times

Kategorie modeláře:

Organizace:

Post by LEON »

Žádám všechny zúčastněné, aby respektovali, co jsem tu už několikrát psal, že toto vlákno chci vyhradit pouze oficiálním informacím a novinkách ze SMČR zejména pro členy SMČR, případně pro ty ostatní, které to třeba zajímá! Na spekulace, vkládání několika stránkových elaborátů od AI a emotivní výlevy si založte jiná vlákna, myslím že vláken o legislativě tu nemáme zrovna málo :roll: Už dvakrát jsem tunu balastu z tohoto vlákna musel přesouvat do Koše, zítra to tam přesunu zase (dnes už na to nemám energii) a pokud si moderátor opravdu myslí, že některé informace jsou natolik zajímavé, že stojí za zachování budoucím generacím, tak ať si je pak klidně přesune kam uzná za vhodné... :roll:
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE

BeneFitmodel
Mazák
Mazák
4
Has thanked: 374 times
Been thanked: 435 times

Kategorie modeláře:

Post by BeneFitmodel »

Přidám jednu informaci, abych otestoval výzvu.

Těch 300 m výšky pro členy SMČR kdekoliv v CZ je krásných, mimo registraci v apce, musí mít pilot spotera.

Není to sice oficialní info, ale důležité, protože:
- neoficiální, protože existují reálné výhružky právníky ze strany SMČR, pokud by zde oficiální materiály byli použity
- důležité, protože oficiální zdroje o tom většinově jaksi z taktických důvodů mlčí - nevypadá to hezky
- důležité, protože to musí udělat všichni i těch 90% co jim stačí jen 120m viz.viewtopic.php?p=17335#p17335

Může se zde informovat takto? Je to korektní, jsou použity pouze povolené slova a je to právně čisté?
Stačí takový stupeň autocenzury?
Nebo je potřeba raději zapojit před zveřejněním rovnou i cenzurní dotaz přímo na vedení, nebo mají k tomuto účelu zřízeny mail, cenzurní oddělení či tak něco?
Pro všechny případy a 100% korektnost navrhují tohle vše zakomponovat do podtitulu vlákna!
Nerad bych totiž někomu šlápl na kuří oko, či způsobil psychické trauma například tím, že veřejně činne osoby - skoro politiky nějak příhodně nazvu napadá mě třeba papalastvi a pak čelil žalobě. ;-)
Dejte to fakt takto nějak do pravidel pro příspěvky do tohoto vlákna prosím.
Jde to zařídit i jinak, ať si příslušný cenzor udělá seznam uživatelů, kteří dostanou zákaz tady přispívat a tento seznam bude součástí podtitulu vlákna.
Hotovo, jasné a jednoduché. :D

Silně mě to připomíná situaci, která se odehrála na počátku tohoto týdne na pražském letišti. Na první dobrou jsem měl jasno, dnes jsem zjistil, jak, za jaké situace a kdo to slovo tam vyslovil... No což svět se poněkud zbláznil... Bezpečnosti to nepřidá, ale korektnost nade vše!
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ... ;-)
Úplně jiný level je EU, její instituce EASA a tamní politici, řebříček vede H.Virkkunen 🖕 a její nová regulace modelářů a vzdělání dětí

LEON
Admin
Admin
Guru
Guru
4
Has thanked: 1127 times
Been thanked: 358 times

Kategorie modeláře:

Organizace:

Post by LEON »

Podíval jsem se na https://svazmodelaru.cz/klem/pravidlaletani/ a já tam vidím v tom informačním obrázku napsáno:

Výška až 300m
Aplikace svazu
nebo
Pozorovatel

Můžeš prosím odkázat na svůj zdroj, kde je uvedeno, že na 300m výšku letu je potřeba jak Aplikace svazu, tak zároveň i Pozorovatel? Já sám legislativu SMČR nijak zvlášť nastudovanou nemám, je to pro mě okrajové téma.
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Ostatní modelářské diskuse”