Příspěvek od 7591 » 14 bře 2026 18:41
Jen dotaz:
Tady je rozpočet SMČR 2025:
https://www.svazmodelaru.cz/wp-content/ ... R-2025.pdf
Je možné někde vidět položkově jednotlivé body?
Tak jsem dotaz poslal na předsednictvo SMČR.
Tipněte si výsledek.
Svaz modelářů České republiky (SMČR)
- LEON
- Admin

-
Guru
- 4
- Has thanked: 1127 times
- Been thanked: 358 times
-
Kategorie modeláře:
Organizace:
Re: Svaz modelářů České republiky (SMČR)
Žádám všechny zúčastněné, aby respektovali, co jsem tu už několikrát psal, že toto vlákno chci vyhradit pouze oficiálním informacím a novinkách ze SMČR zejména pro členy SMČR, případně pro ty ostatní, které to třeba zajímá! Na spekulace, vkládání několika stránkových elaborátů od AI a emotivní výlevy si založte jiná vlákna, myslím že vláken o legislativě tu nemáme zrovna málo
Už dvakrát jsem tunu balastu z tohoto vlákna musel přesouvat do Koše, zítra to tam přesunu zase (dnes už na to nemám energii) a pokud si moderátor opravdu myslí, že některé informace jsou natolik zajímavé, že stojí za zachování budoucím generacím, tak ať si je pak klidně přesune kam uzná za vhodné... 
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE
- BeneFitmodel
- Mazák

- 4
- Has thanked: 374 times
- Been thanked: 435 times
-
Kategorie modeláře:
Přidám jednu informaci, abych otestoval výzvu.
Těch 300 m výšky pro členy SMČR kdekoliv v CZ je krásných, mimo registraci v apce, musí mít pilot spotera.
Není to sice oficialní info, ale důležité, protože:
- neoficiální, protože existují reálné výhružky právníky ze strany SMČR, pokud by zde oficiální materiály byli použity
- důležité, protože oficiální zdroje o tom většinově jaksi z taktických důvodů mlčí - nevypadá to hezky
- důležité, protože to musí udělat všichni i těch 90% co jim stačí jen 120m viz.viewtopic.php?p=17335#p17335
Může se zde informovat takto? Je to korektní, jsou použity pouze povolené slova a je to právně čisté?
Stačí takový stupeň autocenzury?
Nebo je potřeba raději zapojit před zveřejněním rovnou i cenzurní dotaz přímo na vedení, nebo mají k tomuto účelu zřízeny mail, cenzurní oddělení či tak něco?
Pro všechny případy a 100% korektnost navrhují tohle vše zakomponovat do podtitulu vlákna!
Nerad bych totiž někomu šlápl na kuří oko, či způsobil psychické trauma například tím, že veřejně činne osoby - skoro politiky nějak příhodně nazvu napadá mě třeba papalastvi a pak čelil žalobě.
Dejte to fakt takto nějak do pravidel pro příspěvky do tohoto vlákna prosím.
Jde to zařídit i jinak, ať si příslušný cenzor udělá seznam uživatelů, kteří dostanou zákaz tady přispívat a tento seznam bude součástí podtitulu vlákna.
Hotovo, jasné a jednoduché.
Silně mě to připomíná situaci, která se odehrála na počátku tohoto týdne na pražském letišti. Na první dobrou jsem měl jasno, dnes jsem zjistil, jak, za jaké situace a kdo to slovo tam vyslovil... No což svět se poněkud zbláznil... Bezpečnosti to nepřidá, ale korektnost nade vše!
Těch 300 m výšky pro členy SMČR kdekoliv v CZ je krásných, mimo registraci v apce, musí mít pilot spotera.
Není to sice oficialní info, ale důležité, protože:
- neoficiální, protože existují reálné výhružky právníky ze strany SMČR, pokud by zde oficiální materiály byli použity
- důležité, protože oficiální zdroje o tom většinově jaksi z taktických důvodů mlčí - nevypadá to hezky
- důležité, protože to musí udělat všichni i těch 90% co jim stačí jen 120m viz.viewtopic.php?p=17335#p17335
Může se zde informovat takto? Je to korektní, jsou použity pouze povolené slova a je to právně čisté?
Stačí takový stupeň autocenzury?
Nebo je potřeba raději zapojit před zveřejněním rovnou i cenzurní dotaz přímo na vedení, nebo mají k tomuto účelu zřízeny mail, cenzurní oddělení či tak něco?
Pro všechny případy a 100% korektnost navrhují tohle vše zakomponovat do podtitulu vlákna!
Nerad bych totiž někomu šlápl na kuří oko, či způsobil psychické trauma například tím, že veřejně činne osoby - skoro politiky nějak příhodně nazvu napadá mě třeba papalastvi a pak čelil žalobě.
Dejte to fakt takto nějak do pravidel pro příspěvky do tohoto vlákna prosím.
Jde to zařídit i jinak, ať si příslušný cenzor udělá seznam uživatelů, kteří dostanou zákaz tady přispívat a tento seznam bude součástí podtitulu vlákna.
Hotovo, jasné a jednoduché.
Silně mě to připomíná situaci, která se odehrála na počátku tohoto týdne na pražském letišti. Na první dobrou jsem měl jasno, dnes jsem zjistil, jak, za jaké situace a kdo to slovo tam vyslovil... No což svět se poněkud zbláznil... Bezpečnosti to nepřidá, ale korektnost nade vše!
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ... 
Úplně jiný level je EU, její instituce EASA a tamní politici, řebříček vede H.Virkkunen
a její nová regulace modelářů a vzdělání dětí
Úplně jiný level je EU, její instituce EASA a tamní politici, řebříček vede H.Virkkunen
- LEON
- Admin

-
Guru
- 4
- Has thanked: 1127 times
- Been thanked: 358 times
-
Kategorie modeláře:
Organizace:
Podíval jsem se na https://svazmodelaru.cz/klem/pravidlaletani/ a já tam vidím v tom informačním obrázku napsáno:
Výška až 300m
Aplikace svazu
nebo
Pozorovatel
Můžeš prosím odkázat na svůj zdroj, kde je uvedeno, že na 300m výšku letu je potřeba jak Aplikace svazu, tak zároveň i Pozorovatel? Já sám legislativu SMČR nijak zvlášť nastudovanou nemám, je to pro mě okrajové téma.
Výška až 300m
Aplikace svazu
nebo
Pozorovatel
Můžeš prosím odkázat na svůj zdroj, kde je uvedeno, že na 300m výšku letu je potřeba jak Aplikace svazu, tak zároveň i Pozorovatel? Já sám legislativu SMČR nijak zvlášť nastudovanou nemám, je to pro mě okrajové téma.
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 37 Replies
- 7360 Views
-
Last post by LEON
-
- 11 Replies