RC VĚTROŇ FLAMINGO 900mm

Větroně, házedla, DLG, F3K, svahová samokřídla apod. modely letadel bez pohonné jednotky
rpolednik
Nováček
Nováček
2
Been thanked: 11 times

RC VĚTROŇ FLAMINGO 900mm

Post by rpolednik »

Byl jsem ve své FB skupině požádán:
"Modelář Začátečník
Bylo by prosím možné podrobně o modelu preferovat na www.RCfree.eu v časti venované volnym modeluje pro začátečníky?"

Pokusím se velmi krátce představit připravovanou sadu dílů pro model FLAMINGO 900.
Tento model ideově vychází z kdysi vyráběného Flaminga od Igry, ale je upraven tak, aby se dal nejen snadno vyrobit, ale i sestavit.
Po dlouhé době jsem se rozhodl pro čistého větroně - doposud jsem do každého mého modelu nacpal elektromotor. Snadné starty a nechuť chodit pro gumičku zvítězily. Tentokrát plánuji, že model bude startován pomocí gumy 4x4mm a kouskem silonu. Dokonce jej možná zkusím na mírném svahu, který se nachází pár kilometrů od mého bydliště, ale v životě jsem tam nebyl.
Dnes (7.6.) jsem vylaseroval všechny díly a pomalu začal model lepit. Co se znám - opět u mne zvítězí potah barevným papírem, přilepeným ke kostře lepící tyčinkou, vypnutý vodou a pak se dvěmi vrstvami silně naředěného EZE Doppe. Kdo nezkoušel - doporučuji! Perfektní povrch jak po zaponovém laku a bez smradu. Navíc je to odolné vůči palivu.

Rostislav Polednik

Přikládám pár obrázků.
Attachments
IMG_0611.jpeg
Snímek obrazovky 2023-10-14 v 13.48.26.png
Snímek obrazovky 2023-12-18 v 19.07.23.png
flam.png

REX
Admin
Admin
Guru
Guru
14
Has thanked: 204 times
Been thanked: 470 times

Kategorie modeláře:

Re: RC VĚTROŇ FLAMINGO 900mm

Post by REX »

Vypadá dobře, sympatické rozpětí a skvělá letová hmotnost do 250g bez nutnosti legislativní buzerace, chválím!
Jinak ten postup potahování a vypínání je zajímavý a ještě jsem nezkoušel.... Sice zatím nic neplánuji kde bych mohl použít, ale až někdy něco bude, snad si vzpomenu na tenhle postup. Příbuzný přípravek EZE-Kote používám při práci s tkaninou na polystyren a funguje skvěle, tak jestli tohle bude fungovat stejně nebo podobně, bude to fajn 8-)
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Bezmotorové modely letadel”