Proč větší kapacita baterie?
-
- Plodný uživatel
Proč větší kapacita baterie?
Ahoj,mohl by mě někdo říci jaká je přednost toho,že když používám baterie 2200 mAh a teď jsem si koupil baterky 2800 mAh?
Lítám přibližně stejnou dobu jako s 2200.Myslel jsem si,že budu moci lítat delší dobu,ale zatím to nevypadá.Je to pravda,že jsem je nabíjel teprve poprvé.Možná,že se to zlepší,že se zformují a časy budou delší.Nebo se mýlím?V čem jsem si teda pomohl?Franta.
Lítám přibližně stejnou dobu jako s 2200.Myslel jsem si,že budu moci lítat delší dobu,ale zatím to nevypadá.Je to pravda,že jsem je nabíjel teprve poprvé.Možná,že se to zlepší,že se zformují a časy budou delší.Nebo se mýlím?V čem jsem si teda pomohl?Franta.
Re: Proč větší kapacita baterie?
Vidím dva možné důvody. První, baterka je těžší než původní což znamená že to musíš honit víc na motoru aby to letělo. Chtělo by to říct nám o jaké éro jde. Druhá, posunulo se ti vahou baterky težiště více dopředu, opět to aby to letělo musíš honit motorem. V prvním případě se zamysli jestli naopak s menší baterií by to neletalo déle a lehčeji, v druhém dolaď težiště. Tipuju ale spíš první problém, ale bez znalosti letadla je to opravdu jen odhad. Lipo se neformují i když četl jsem o případech kdy po několika letech začaly dávat teprve plný výkon.
Naposledy upravil(a) t9x dne 06 črc 2011 15:58, celkem upraveno 1 x.
- Salaman
- Plodný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Logicky by ten čas měl být o chvíli delší obzvlášť pokud ty původní baterky 2200 mAh už maj za sebou nějakou tu sezónu. Těžko říci, nové li-pol baterky by se měly před používáním naformovat. To znamená dobít 0,2C vybít 0,5C a nabít 1C pak teprve používat. Nevím jaký to pohání motor, ale 600mAh rozdíl není až tak moc, taky je možné že kvůli větší váze musí motor běžet na větší výkon a tím má větší spotřebu, ten váhový rozdíl bude asi cca 30g že, to se asi neprojeví, opravdu těžko říct asi ještě nejsou zaběhané.frantaletec píše:Ahoj,mohl by mě někdo říci jaká je přednost toho,že když používám baterie 2200 mAh a teď jsem si koupil baterky 2800 mAh?
-
- Plodný uživatel
Spíše ty nový baterky jsou těžší,ale s těžištěm problém nemám.Na letadlo reinkarnovaného ze staršího spalováku to nemá vliv.Spíš mi jde o to,že se zatím doba lítání neprodloužila a o to mi šlo.A o tom formování si myslím,že u nový baterky se účinnost ze začátku zvyšuje a potom pozvolna časem klesá,nebo se pletu?Případně jsem si myslel,že motor bude mít díky silnější baterce větší sílu v tahu.
Větší kapacita není silnější baterka 3s je 12v a to je síla baterky. 2200 nebo 2800 je obsaženy náboj neboli kapacita baterky. Pokud bys chtěl zvýšit sílu baterky tak bys musel zvýšit na 4s tj. Napětí 16v.
-
- Plodný uživatel
No,ale se zvyšováním počtu článků stoupá i váha a rozměr baterie,takže tam už by nastal problém.Takže jsem si moc nepomohl.Měl jsem si radši koupit nové baterky původní velikosti a ještě bych ušetřil.
Řešil jsem nedávno stejný problém. Měl jsem 3s 2650 a pořád mi to připadalo že to chce víc. Dal jsem tam totéž ale 4s a bylo to ještě horší . Myšleno letové vlastnosti motor to rval. Správné řešení bylo 3s 1300
- LV
- Znalý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vysvetli mi túto genialitut9x píše:Větší kapacita není silnější baterka 3s je 12v a to je síla baterky. 2200 nebo 2800 je obsaženy náboj neboli kapacita baterky. Pokud bys chtěl zvýšit sílu baterky tak bys musel zvýšit na 4s tj. Napětí 16v.
Nie som zlý, iba rýpem. Do menej chápavých.
- Salaman
- Plodný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Neřešte to tady, jak to není v koši tak ho prostě ignoruj má to být vlákno o kapacitě baterky a ne o trollech.t9x píše:DNFTT http://cs.wikipedia.org/wiki/Troll_(internet)