Po dlouhé době jsem sesmolil další recenzi - Dog Fighter od MPX.
Stavebnice koupená jako vždy u Lindinger.at, cena 89.99 EUR vč. poštovného.
Za tři dny od objednání přináší soused krabici, přepravci se s tím moc nepářou

Model je jak název napovídá stíhačka, byť imaginární. Podrobil jsem éro podrobnému srovnávání a viděl bych to takto - trup hodně podobný Arsenalu V.B.10, křídlo typuju na Tempesta. Vše pečlivě vypěněno z ELAPORu. Bohužel tento se mi zdá jiný než třeba u EASY STARA, takový mastnější a pozdější problémy mi dávají za pravdu.
Výbavu jsem měl připravenou následující:
Motor NMT 3536A , regl TURNIGY TRUST 45A, 2x HXT 900 (křidélka),1 x MG16D (výškovka) a 3S Lipol 2200mAh. Vrtuli jsem si připravil APC 9/6 ale pak jsem v JINU objevil AERONAUT 9,5/7 a ta vypadala naprosto luxusně.
Sestavení modelu byla záležitost pár hodin až na to zpropadené lepení. Po slepení jsem vyzpoušel kvalitu spoje a zjistil jsem že lepidlo vůbec nedrží. Zkoušel jsem přebrousit lepené plochy a bylo to o trochu lepší, stejně to ale nebylo ono. Model jsem osadil, napípal vysílač, doladil těžiště a hurá do vzduchu.
Zálet - čekal jsem rychlík a je to rychlík

Za pár dní jsem se rozhodl ukázat Dog Fightera na letišti. Kolegům jsem ho vychválil se slovy "však konečně uvidíte pořádný cvrkot". A viděli. Po startu a jsem se vrhnul do mraků a hned střemhlav dolů. Ozval se zvuk který by si nezadal se spalovákem následující slušnou ránou a tichem. Dog Fighter se rozprsnul po obloze jako sestřelen obávaným flugabwehrkanone 88 mm. Letadlo rozeseté víc jak 50 m po poli jsem ještě nikdy nesbíral, vše bylo pěkně seřazené jak to z letadla vylítalo.
Když jsem sebral samotný letadlo tak jsem zjistil že se mu prakticky nic nestalo. Vibrace rozebraly předek modelu který se rozlepil a praskl v nejslabším místě. Motor vypochodoval i s ložem, taktéž rozlepeným, a vytahal za sebou ostatní výbavu. Dalším a jediným poškozením bylo zlomené křídlo.
Oprava mi zabrala dva večery a to včetně přelepení všech samolepek a opravy a přelepení všech spojů. Samozřejmě jsem vyměnil osu a raději jsem objednal z HK tři náhradní. Po této nehodě jsem s DF udělal cca 20 letů a letové vlastnosti jsou opravdu vynikající. Velký rozsah rychlostí, v zatáčkách sedí jako na kolejích, je to prostě letadlo od MPX.
Pajax 007