Javorový list

Nejen oblast leteckých modelů ale i věda a technika může být zajímavá.
Karas
Mazák

Javorový list

Post by Karas »

Nevím, zda jste v poslední době sledovali na CT24 pořad Prizma, ale dnes ukazovali nový bezpilotní letoun pro armádní účely. Jedná se o "javorový list" který dokáže létat a slouží k monitorování. Myslím, že je to zajímavá konstrukce. ;) Více na videu.
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.

Salaman
Plodný uživatel

Re: Javorový list

Post by Salaman »

Zajímavý nápad, ale nějak jsem z toho nepochytil jestli to maj udělaný, tak aby byla kamera vůči zemi ve stabilní poloze a nebo jestli rotuje i s tím vehementem v tom případě by museli synchronizovat snímkování s rotací.

zdekar
Zkušený

Post by zdekar »

Karas wrote:Více na videu.
To video mi nějak nefunguje... a to z důvodu toho odkazu přes googleapis. Upravil jsem ti to jen na youtube.com... nevím jak ostatním to jde, ale radši používej jen odkaz přes youtube.com ;-)
Salaman wrote:Zajímavý nápad, ale nějak jsem z toho nepochytil jestli to maj udělaný, tak aby byla kamera vůči zemi ve stabilní poloze a nebo jestli rotuje i s tím vehementem v tom případě by museli synchronizovat snímkování s rotací.
Jo tak s tou kamerou by mě to taky zajímalo. Jestli pak koukají na rozmazaný rotující záznam a snaží se z toho určit, kde se nachází protivník... :lol:

Karas
Mazák

Post by Karas »

Ale houbelec, jak to rotuje, tak podle toho mají udělaný snímkování. Takže to třeba každou otáčku udělá snímek v jednom místě, rotuje to tak rychle, že to je v podstatě plynulý obraz. Aspoň tak si to myslím já teda. ;)
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.

k.fredy
Znalý uživatel

Post by k.fredy »

Je to zajímavý model, to v každém případě, technicky to spočítat a vyrobit aby to vůbec letělo asi nebyla sranda, ale nějak postrádám smysl proč to bylo vůbec vymýšleno...vrtulníci už přeci existují a létají mnoho let a toto mi připadá že funguje na nějakém podobném principu (myslím z hlediska ovládání, tam se bude muset řídit taky dost funkcí), ale jako zajímavý to je, třeba se to ujme a vrtulníky půjdou do dějin :-)

Return to “Zajímavosti”