Jde o to že to mám v systému jako druhý zdroj tepla a když topím v kotli Atmos tak je TČ odstaveno ( vypnuto) pomocí termospínače pomocí vztupu AUX 1. na řídící jednotce SMO20 a tepelko AMS 10-16.
Z Nibe v Česku mě nebyl schopný nikdo poradit krom dvou stavů zakázat topení a nebo vypnout TČ pod kódem , výsledek neměnný .
Musel jsem to po firmě z Dobrušky celé předělat, slibovala že zatopím v kotli a TČ se automaticky vypne a výsledek byl že se to mezi sebou pralo .
Jednu zpětnou klapku nezapojili vůbec a nad kotel dali s plastovou klapkou uvnitř která se doslova rostekla.
Chyb tam měli samozřejmě více, žádný termospínač , oběhové čerpadlo špatně natočené místo svislé polohy horizontální ať to tento typ zakazuje přímo v manuálu.
Asi se ptáte proč jsem to nereklamoval, reklamovali, ale pán se hodinu do telefonu hádal že moje oběhové čerpadlo nepřetlačí oběhové čerpadlo soustavy Nibe a když byla první reklamace s netěsnosti měděné fitinky pájené na měkko tak jen "nablil" cín přes vrch.
Automaticky mě tuto firmu vybrala Nibe.cz takže jsem si s nimi asi tři měsíce dopisoval ale bohužel nikdo nepřijel toto opravit, alespoň mě servisáci Nibe poradili jak má být zapojen termospínač, zbytek jsem si musel nastudovat sám včetně přesunutí venkovního čidla teploty na severní stranu domu.
Servis Nibe mě pomohl pak ještě při záruce když odešla venkovní elektronika.
Nibe se zdá být solidní výrobek s přehledným CZ nastavováním, jen mě přijde že nepočítali že by někdo potřeboval šetřit a měl k tomu druhý zdroj kterým přitápí když je pod 5 stupňů či pod nulou kdy učinost TČ klesá a elektroměr jede na plné otáčky

Jo a ještě maličkost každá instalace TČ Nibe by měla být instalační firmou nahlášena Nibe a oni k vám přijedou nastaví venkovní jednotku tedy HW úpravou switch přepínači a vysvětlí vám co a jak.
U mne jsem byl instalační firmou ujištěn že tak učinila a po půl roce provozu jsem to musel udělat sám.