Letecké simulátory vs skutečné létání

Diskuse o PC nebo mobilních hrách, leteckých nebo jiných simulátorech, virtuální realitě, o příslušenství k hrám, ale i o deskových hrách nebo logických hádankách.
LEON
Admin
Admin
Guru
Guru
3
Has thanked: 1023 times
Been thanked: 256 times

Kategorie modeláře:

Organizace:

Letecké simulátory vs skutečné létání

Post by LEON »

Trochu jsem se nechal inspirovat vláknem Modelařina vs. skutečné létání a založil podobné vlákno Letecké simulátory vs skutečné létání ;) Od vydání Microsoft Flight simulátoru 2020 je už letecká simulace na PC na opravdu vysoké úrovni a tak někoho může zajímat názor skutečného pilota na srovnání simulovaného a reálného létání. Tady je zajímavé video, kde je obraz rozdělen na spodní polovinu s reálným letem helikoptéry a horní polovinu s letem stejného typu helikoptéry v simulátoru, kde obě proletí úplně stejnou trasu a pilot komentuje rozdíly, ať už vizuiální nebo pocitové. Některé postřehy možná budou zajímavé i pro FPV piloty, protože FPV létání je tomu simulovanému poměrně blízko (ve smyslu, že FPV pilot má také pouze zprostředkovaný obraz a jeho smysly necítí žádné vibrace ani zrychlení)

FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE

joskapilot
Plodný uživatel
Plodný uživatel
3
Has thanked: 152 times
Been thanked: 171 times

Kategorie modeláře:

Organizace:

Re: Letecké simulátory vs skutečné létání

Post by joskapilot »

Pěkný video.
Já testoval Zlín 205 a cesnu a musím říct že se mě oproti simulátoru líbila grafika a moc se mě nelíbilo jak na mne pořád něco tlačilo při stoupání a podobně, jinak po usednutí zpět za knipl FW 190 A si mozek pamatoval pocit z reálu.
S modelem FPV je to podobný, jen má člověk trochu klidu že nemůže zemřít při havárii.
„Nedívám se, jak věci jsou. Dělám je tak, jak mají být.“

LEON
Admin
Admin
Guru
Guru
3

Kategorie modeláře:

Organizace:

Post by LEON »

Grafika je dnes už jen otázkou peněz, kolik jsi do ní ochotný investovat, u Microsoft Flight Simulátoru 2024 už té grafice není moc co vytknout, pokud máš třeba RTX 4090 kartu :lol:

FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE

LEON
Admin
Admin
Guru
Guru
3

Kategorie modeláře:

Organizace:

Post by LEON »

Nový letecký simulátor MSFS 2024 už je nějaký čas na trhu, tak se pojďme podívat na srovnání detailů krajiny. Na tomto videu vidíme srovnání pohledu z reálného letu a virtuálního pohledu z tohoto leteckého simulátoru. Ty detaily jsou orpavdu neuvěřitelně realistické :o

A nějaké české receze tohoto leteckého simulátoru

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Pařanský koutek”