Letecké simulátory vs skutečné létání
- LEON
- Admin

-
Mistr
- 4
- Has thanked: 1146 times
- Been thanked: 366 times
-
Kategorie modeláře:
Organizace:
Letecké simulátory vs skutečné létání
Trochu jsem se nechal inspirovat vláknem Modelařina vs. skutečné létání a založil podobné vlákno Letecké simulátory vs skutečné létání
Od vydání Microsoft Flight simulátoru 2020 je už letecká simulace na PC na opravdu vysoké úrovni a tak někoho může zajímat názor skutečného pilota na srovnání simulovaného a reálného létání. Tady je zajímavé video, kde je obraz rozdělen na spodní polovinu s reálným letem helikoptéry a horní polovinu s letem stejného typu helikoptéry v simulátoru, kde obě proletí úplně stejnou trasu a pilot komentuje rozdíly, ať už vizuiální nebo pocitové. Některé postřehy možná budou zajímavé i pro FPV piloty, protože FPV létání je tomu simulovanému poměrně blízko (ve smyslu, že FPV pilot má také pouze zprostředkovaný obraz a jeho smysly necítí žádné vibrace ani zrychlení)
Modře píšu v roli administrátora tohoto fóra (od srpna 2026), černě jako běžný uživatel.
- joskapilot
- Plodný uživatel

- 4
- Has thanked: 228 times
- Been thanked: 208 times
-
Kategorie modeláře:
Organizace:
Re: Letecké simulátory vs skutečné létání
Pěkný video.
Já testoval Zlín 205 a cesnu a musím říct že se mě oproti simulátoru líbila grafika a moc se mě nelíbilo jak na mne pořád něco tlačilo při stoupání a podobně, jinak po usednutí zpět za knipl FW 190 A si mozek pamatoval pocit z reálu.
S modelem FPV je to podobný, jen má člověk trochu klidu že nemůže zemřít při havárii.
Já testoval Zlín 205 a cesnu a musím říct že se mě oproti simulátoru líbila grafika a moc se mě nelíbilo jak na mne pořád něco tlačilo při stoupání a podobně, jinak po usednutí zpět za knipl FW 190 A si mozek pamatoval pocit z reálu.
S modelem FPV je to podobný, jen má člověk trochu klidu že nemůže zemřít při havárii.
Kdo se neptá, aby nevypadal že je hloupý, tak se nic nedozví
Kdo napíše hloupost, tak mu ostatní poradí
Všichni se stále učíme 
- LEON
- Admin

-
Mistr
- 4
-
Kategorie modeláře:
Organizace:
Grafika je dnes už jen otázkou peněz, kolik jsi do ní ochotný investovat, u Microsoft Flight Simulátoru 2024 už té grafice není moc co vytknout, pokud máš třeba RTX 4090 kartu
Modře píšu v roli administrátora tohoto fóra (od srpna 2026), černě jako běžný uživatel.
- LEON
- Admin

-
Mistr
- 4
-
Kategorie modeláře:
Organizace:
Nový letecký simulátor MSFS 2024 už je nějaký čas na trhu, tak se pojďme podívat na srovnání detailů krajiny. Na tomto videu vidíme srovnání pohledu z reálného letu a virtuálního pohledu z tohoto leteckého simulátoru. Ty detaily jsou orpavdu neuvěřitelně realistické
A nějaké české receze tohoto leteckého simulátoru
A nějaké české receze tohoto leteckého simulátoru
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 4 Replies
- 4021 Views
-
Last post by pepan
-
- 15 Replies