Nezkoušel někdo ozvučit vysílačku tak, aby přehrávala zvuk motoru dle polohy plynové páčky? Nemám teď na mysli externí zvukový modul v RC modelu, ale opravdu zvuky z repráčku vysílačky. V Open TX by to třeba nějak mohlo jít nastavit, že by se přehrával konkrétní zvukový sampl podle aktuálního procenta osy plynu. Stačily by mi třeba jen tři samply, volnoběh, střední otáčky a maximální otáčky motoru. Něco jako je na tomto prastarém videu:

Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
Zvuky motoru do RC vysílačky dle polohy plynové páčky
- LEON
- Admin
Zvuky motoru do RC vysílačky dle polohy plynové páčky
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete
(Pro přidání pište SEM)

-
- Plodný uživatel
Re: Zvuky motoru do RC vysílačky dle polohy plynové páčky
Nevím, ale smysluplnější mně přijde zvukový modul v modelu, něco jako zde viewtopic.php?t=1201
- LEON
- Admin
To záleží na zamýšleném způsobu použití. Pro nějaký RC model auta nebo lodě by byl určitě zvukový modul lepším řešením, kdyby zvuk vycházel přímo z modelu jak píšeš, vlastně i pro RC model letadla létajícího blízko kolem řídícího modeláře. Já to ale zamýšlel spíš pro účel řízení FPV modelu letadla, kdy je řídící modelář díky FPV brýlím spíš "pilotem" uvnitř kokpitu svého modelu a proto by bylo pro něj přirozenější slyšet zvuk motoru konstantně "u sebe ve svém kokpitu" jako to slyší pilot opravdového letadla, než v mnoho set metrů vzdáleném RC modelu, kde by na tu vzdálenost ten zvukový modul beztak už nebyl příliš slyšet.
Pro FPV Air Combat se hledají hráči z řad FPV modelářů. Přidejte se i vy na MAPU CZ/SK PILOTŮ, pokud máte o tuto adrenalinovou disciplínu zájem, i pokud stavbu svého prvního Combat modelu teprve zvažujete
(Pro přidání pište SEM)

-
- Plodný uživatel
Možná by se hodilo třeba u frsky a podobných vysílačů přidat zesilovač s lepším repračkem zapojený do výstupu na sluchátka, vestavěný reproduktor i ten co se dá koupit jako lepší nemá dobrou kvalitu zvuků, vyzkouším to na repráčkách k PC .
Do letadla jsem zkoušel dát modul střelby, ale pokud to nebylo 10 m odemne tak nic moc.
Do letadla jsem zkoušel dát modul střelby, ale pokud to nebylo 10 m odemne tak nic moc.
-
- Plodný uživatel
Tak jsem zkoušel zapojit reprák původně k PC, trochu to chrastilo, ale jinak dobrý.
AI mě poradila že by to šlo zapojit i s BT repračky co mají AUX na 3,5 kabel a zároveň mají zesilovač a svůj akumulátor a nebo použít mono zesilovač za pár korun a volnou baterií s repračkem o větším výkonu jak je v TX.
Jen mě varovala aby tam bylo podobné napětí pro nežádoucí možnost poškození výstupu zvuku ve vysílači, ale tomu moc nerozumím.
AI mě poradila že by to šlo zapojit i s BT repračky co mají AUX na 3,5 kabel a zároveň mají zesilovač a svůj akumulátor a nebo použít mono zesilovač za pár korun a volnou baterií s repračkem o větším výkonu jak je v TX.
Jen mě varovala aby tam bylo podobné napětí pro nežádoucí možnost poškození výstupu zvuku ve vysílači, ale tomu moc nerozumím.
- LEON
- Admin
Joska našel řešení, jak pomocí polohy plynové páčky měnit zvuk otáček motoru z repráku vysílačky, přes krátkou sekvenci příkazů v Open TX (Edge TX), tak snad to sem pak dá, ať se můžou inspirovat i ostatní modeláři 
Zvuk leteckého pístového motoru by snad šel najít na Pixabay nebo použít nějaký sample z leteckého simulátoru IL-2 Šturmovik, kde byly tyto zvuky v nějakém SoundModu volně dostupné jako Wav soubory. A Milan jakožto starý zvukař by to možná mohl v nějakém editoru upravit na různé samply podle otáček motoru

Zvuk leteckého pístového motoru by snad šel najít na Pixabay nebo použít nějaký sample z leteckého simulátoru IL-2 Šturmovik, kde byly tyto zvuky v nějakém SoundModu volně dostupné jako Wav soubory. A Milan jakožto starý zvukař by to možná mohl v nějakém editoru upravit na různé samply podle otáček motoru

(Pro přidání pište SEM)

-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6 Odpovědi
- 1871 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od LEON
-