Počet přistání na stromě nebo keři

Ankety, diskuze o modelaření, které se nehodí do ostatních kategorií ani do koše.

Celkový počet přistání v keři nebo na stromě.

nikdy
1
8%
1 až 2x
4
33%
3 až 4x
1
8%
5 až 6x
2
17%
7 až 8x
0
No votes
9 až 10x
1
8%
11 až 20x
1
8%
21 až 50x
0
No votes
> 50x
0
No votes
přistávám jen na stromech
2
17%

Total votes: 12

zdekar
Zkušený

Počet přistání na stromě nebo keři

Post by zdekar »

Už několikrát se mi stalo, že jsem létal na prázdné louce a najednou mi do cesty skočil strom nebo keř a lapil mi ho svou korunou. Jednou jsem takto přistál i z blbosti, kdy jsem prolítával mezerou mezi 2 stromy. 2x to vyšlo a potřetí už ne. :) Nejvíc oblíbené mezi stromy je moje samokřídlo, které si k bližšímu prozkoumání zachytily už 5x. A jak jste na tom vy? Počítejte to celkově, za všechny letadla. ;-)

Hlas můžete časem změnit (tedy zvýšit hodnotu, pokud si na tuto anketu ještě vzpomenete ;-) ).

ksanddy
Zelenáč

Re: Počet přistání na stromě nebo keři

Post by ksanddy »

jj tak balsový model a střet z překážkou je problém ,ktery málo kdy je v pohodě :(
Bože děkuji za Epp :D

Karas
Mazák

Post by Karas »

ksanddy wrote:jj tak balsový model a střet z překážkou je problém ,ktery málo kdy je v pohodě :(
Bože děkuji za Epp :D
Já jsem hlasoval 1x až 2x , jednou se mi povedlo mého balzového braníka zabořit do topolu. Trup by chtěl prolítnout, ale křídla ne. Z křídel jsem udělal šipku. U kořene byly malinkou rozmačkaný, ale nic co se nedalo opravit. Tenkrát jsem spadnul tuším na vybité baterie ve vysílači. :)
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.

frantaletec
Plodný uživatel

Post by frantaletec »

Blbý je,když máš keř za zády a snažíš se přistát k noze.Potom jseš dlouhej a keř to jistí.Jinak přistání na stromech je moje Hobby.Nejhorší,že jsou to nejvyšší v okolí.vyberu dva.Vloni se mi podařilo přistát na statném buku v koruně stromu.Zburcoval jsem souseda"dohromady nám je 127 roků"Vzali jsme motorovou pilu,hliníkový žebřík,který má tři pole,tj. asi 9 metrů,horolezecký lano.Naplno roztažený žebřík dosahoval 1 metr pod první větev.Vylezl jsem nahoru a přehodil lano přes větev,potom nastoupil soused,měl větší odvahu.Přivázal si lano k pasu a pilou přeřízl statnou větev,která spadla i s letadlem,letadlu se nic nestalo,jenom my jsme byli trochu rozklepaný.Tak jsme si potom otevřeli lahvinku,že jsme to ve zdraví přežili.
Další případ,jak jinak,zase nejvyšší strom.Hodinu jsme letadlo hledali.Nakonec jsme ho našli podle výškovky na zemi.Bylo úplně na vršku a zespodu skoro nebylo vidět.Protože soused je myslivec,skočil pro malorážku s optikou a začal na letadlo střílet.Po šesté ráně se mu podařilo trefit vázací gumu na křídle a éro spadlo dolů jako oštěp.A zase to odnesla lahvinka.Takových příhod bych měl na hodinu psaní. :lol: :lol: :lol: :lol:

BaPe
Plodný uživatel

Post by BaPe »

Pokud je 10x a více myšleno jako počet sednutí do keře nebo koruny stromu v průběhu sezony,tak v mém případě prosím zvýšit počet z 10 na 20x a více. :roll:

zdekar
Zkušený

Post by zdekar »

Na žádost jsem zvětšil. Bohužel se to ale nějak vynulovalo, tak prosím dejte hlas znovu. :oops: :) Už to víckrát zvětšovat nebudu.
BaPe wrote:Pokud je 10x a více myšleno jako počet sednutí do keře nebo koruny stromu v průběhu sezony,tak v mém případě prosím zvýšit počet z 10 na 20x a více. :roll:
No spíš jsem to myslel jako za celou dobu co modelaříš :) Tak máš tam teď možnosti 50 a více a nebo že přistáváš zásadně jen na stromech ;-) :D

martin104
Plodný uživatel

Post by martin104 »

Ahoj mám za sebou 2 úspěšné přistání na stromě. Jednou mě betu 1400 díky mojí nezkušenosti poslal na strom boční vítr a podruhé jsem nalétával s katanou na silnici,že pěkně přistanu na kolečka a místo toho bylo přistání za křídlo na třešeň. Co vám budu povídat je to hned :lol: :lol: :lol: .

Karas
Mazák

Post by Karas »

martin104 wrote:Ahoj mám za sebou 2 úspěšné přistání na stromě. Jednou mě betu 1400 díky mojí nezkušenosti poslal na strom boční vítr a podruhé jsem nalétával s katanou na silnici,že pěkně přistanu na kolečka a místo toho bylo přistání za křídlo na třešeň. Co vám budu povídat je to hned :lol: :lol: :lol: .
Ahoj, vítej východočechu. :) I přistání na strom vyžaduje nějakou praxi, ne vždy se povede aby tam éro zůstalo viset. :lol:
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.

frantaletec
Plodný uživatel

Post by frantaletec »

No,podařilo se mi přistát na stromečku,ale asi 100 metrů od sebe když jsem všechno sbalil a šel si pro letadlo stím,že vím přesně kam spadlo tak jsem chodil půl hodiny v okolí a nemohl jsem ho najít.Pořád jsem nakrátko spustil motor a slyšel vrčení,ale díky tomu,že letadlo mělo kamufláž zeleného maskování,tak na tom nízkým stromě nebylo vůbec vidět.Kdyby motor nezavrčel,tak bych ho snad dodnes nenašel.Od teď pouze výrazné barvy. :) :)

Michal
Zelenáč

Post by Michal »

Sice jsem úplně na stromě nakonec neuvízl, ale včera se mi povedlo škrnout o větev s Foxem a přelomit křídlo. Fox potom spadl na zem jako hruška. Opravit by to mělo jít ale celkem dobře.
Optic 6 - 2,4GHz, Easy Glider Pro, Mentor, Extra 300

Return to “Ostatní”