Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
No právě proto si myslím, že vylepit ps a pozitivně nalaminovat a přebrousit by mohlo být relativně nejjednodušší a hlavně pružnost a pevnost proti balze je nepřekonatelně vyšší. Zvláště když chceš půlit.
Jo... a pak to přelaminovat No a nebo místo toho EPS tam dát plnou balsu (nějaký špalíček a vytvarovat jej, aby tam seděl... x 12) a nemusíš jej ničím překrývat.
Karasi psal si ohledně podvozku, že je tvořen 2,5 mm hliníkovým plechem, nechci nijak zasahovat do tématu, ale nechtěl jsi napsat DURALový plech. Protože hliník víc jak jeden start nepřežije - nepruží, rovnou se ohne. Hliník je, jak se říká, bláto k takovýmto (podvozek) dílům maximálně nevhodný. Předpokládám, že je to dural, pak se i omlouvám za mou reakci. Jinak to vypadá dobře...PavelN
Tak jsem začal potahovat trup. Potahuji 2mm lehkou balzou a lepím Perfect G.
Taková otázka pro fundované. Jaká by byla nejlepší povrchovka na tento model? Fólie se mi moc nezdá a nástřik nevím jak provést. Děkuji za rady.
Polepit papírem (modelspan), tím trup získá dalších 30% na tuhosti a pevnosti, přičemž hmotnostní nárůst je zanedbatelný a pak stříkat obyčejnými barvami ve spreji. Je pravda, že neni sprej jako sprej, ale mě se to osvědčilo a barva drží.
Jednoznačně folie. Dá se na ni taky stříkat, vychází lehčí než jiné povrchovky a pokud chceš nějaký hodně složitý design, tak se dá i řezat na plotru a i polepy na ní drží lépe než na nástřiku. Ovšem pokud máš lakýrníka, který umí airbrush tak neváhej a jdi do stříkaného povrchu. Ovšem cena bude někde jinde, ta je odvislá od kvality barev a nejvhodnější podklad je stejně folie.
No já právě nevím. Lakování by pro mě bylo rozhodně složitější a dražší, jelikož na to nemám nic. Ale bojím se, že se fólie bude krabatit v těch oblých místech. Kamufláž nějakou rozmyšlenou mám. viz. obrázek. Moc se mi to líbí, ale nebude to nic lehkého. To by samozřejmě bylo lepší udělat z fólie. Co vy na to?