Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.
aviatik666 píše:Na fotce vypadá nově, poslal bych mu mail jestli k tomu má doklad kvůli záruce, trochu bych licitoval a určitě by šel z cenou ještě níž.
Jasný, zkusil bych ho. Teď si ale říkám, jestli nemám nejdříve zkusit koupit 2T, pro začátek by to stačilo a pak by se uvidělo. Nevím nevím. Jsou to věci.
Laco "zabudol" na pro mě jeden podstatný problém spalovacího motoru. Spalovák se MUSÍ umět seřídit. Už několikrát se stalo že kolega se spalovacím motorem celou dobu kdy jsme s elektrikama lítali ladil spalovák. Pár sekund chodu, potom štelování, nahazování, pokus o start. A znova vzlet, chcípnutý motor , riskantní přistání,znovu štelování a tak pořád dokola. V tomhle případě s Lacem 100% souhlasím, elektrika do 5 kilo naprosto v pohodě a garantuju ti že i s dvěma baterkama si jako začátečník zalítáš rozhodně víc než se spalovákem.
pajax 007
Pajax 007 píše:Laco "zabudol" na pro mě jeden podstatný problém spalovacího motoru. Spalovák se MUSÍ umět seřídit. Už několikrát se stalo že kolega se spalovacím motorem celou dobu kdy jsme s elektrikama lítali ladil spalovák. Pár sekund chodu, potom štelování, nahazování, pokus o start. A znova vzlet, chcípnutý motor , riskantní přistání,znovu štelování a tak pořád dokola. V tomhle případě s Lacem 100% souhlasím, elektrika do 5 kilo naprosto v pohodě a garantuju ti že i s dvěma baterkama si jako začátečník zalítáš rozhodně víc než se spalovákem.
pajax 007
To k tomu ale patří. Když se to seřídí, tak lítám co ostatní nabíjí. Kdo tu mluvil o začátečníkovi?
Tak právě čtu recenzi v RCrevue k té Bellance. Píše tam, že použil motor MVVS 7,5 ccm a těžiště měl akorát. Nevíte kolik ten motor váží? ASP 7,5 váží asi 450g. Jinak píšou, že motor byl zbytečně silnej a létal na půl plynu.
Já jsem samozřejmě myslel hypotetického začátečníka se spalovacíma motorama
Navíc jak píšeš "když se to seřídí". Ale ono se to samo neseřídí a seřízení spalováku zase není až taková sranda jak by se mohlo na první pohled zdát.
Pajax 007
Naopak je to úplná sranda vyladit spalovák, jen to chce o tom trochu něco vědět a chodí jako brus. Maximálně po parném dnu když se navečer ochladí trochu pohneš s jehlou a jede se dál.
Pajax 007 píše:Já jsem samozřejmě myslel hypotetického začátečníka se spalovacíma motorama
Navíc jak píšeš "když se to seřídí". Ale ono se to samo neseřídí a seřízení spalováku zase není až taková sranda jak by se mohlo na první pohled zdát.
Pajax 007
O všem se musí něco vědět. Modelařina je právě o tom, jinak by to byla velká nuda, kdyby vše šlo hned a samo. Řešení problémů ať už ve stavbě či létání k tomu patří. Kdyžtak jsou tu modeláři z okolí tak pomůžou.
Vidíš a to radši místo vztekání s motorem lítám. Ale proti gustu....
Ne vážně - elektro je pro pohodlný lidi který vadí to že je model špinavý od ric. oleje a chtějí po příjezdu na letiště být co nejdříve vevzduchu. A pokud vyladit spalováka je hračka jak tvrdí Aviatik tak nevím co dělají ti kolegové špatně Zase když se to opravdu umí tak stačí mít nabitý přijímačovky, kanystr s metylem a můžeš být půl dne ve vzduchu.
Pajax 007