:!: :!: :!: Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni :!: :!: :!:
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Jak 3 (Fara)

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak 3 (Fara)

Příspěvek od hashpi »

Jak se to vezme :lol: . Malé éro, míň materiálu a rychlejší stavba. :mrgreen: K vybrání kulometů jsem se ještě nedostal.Trochu jsem se zasekal při dopasování krytu a výřezů pro motor Akorát jsem vlepil balsu do krytu a přelaminoval ji. Tak až to zítra vytvrdne tak se do toho můžu pustit.
No a jak jsem už dřív psal, budu muset počkat na finance :lol:

A co teď bude lepší? Potah papírem a nebo folií?

1.Papír:
Mám jen zbytky mikalenty a modelspan už se prý nevyrábí. Takže zbývá japan a nebo vlies. Ani z jedním jsem zatím nikdy nedělal. Jsem vychovaný na mikalentě a modelspanu. A pak bych to stříknul revellkama a nebo humbolkama. ( tato varianta se mi zdá z hlediska maketovosti asi nejlepší)

2. folie:
Někde jsem viděl i folii khaki, musel bych dohledat. Nakonec stejně folie nebude mít takové odstíny jaké bych zrovna potřeboval a navíc nebude to mat :| Taky jsem nikdy nezkoušel nástřik na folii, ale docela se bojím, že když vlivem teplot budu muset časem folii vypnout tak by to mohl být problém.

Nějaké nápady a nebo zkušenosti? Osobně bych se nejradši přikláněl k japanu. Na křídla tlustý a na trup a ocasky tenký nebo střední.

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Já stavím z tvého pohledu samá malá éra, ale neřekl bych že mi stavba jde rychle :? ale to je velmi individuální věc 8-)

Potah khaki folií si moc neumím představit a stejně bys musel něco dostříknout aby to za něco stálo. Stříkat celé éro na folii mi přijde zbytečný a rozhodně bych se bál životnosti nástřiku!
Papír bude asi ta správná cesta a nastříkat dle svých představ. Sice bude trochu pracnější potahování, ale ono se to ve výsledku vyplatí. Osobně mám velmi dobré zkušenosti s Ply-spanem ale na menších elektrách. Osobně bych asi použil, tenký, střední a silný Japan-jejich kombinaci a nebo Vlies. V případě Vliesu namáhaná místa potáhnout 2x
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Asi to tak udělám. Papír a laky pak objednám u Jina v HK. Co jsem našel tak prodává lepící i napínací lak v litrovkách a za přijatelnou cenu o proti Graupneráckému předraženému laku. A laku budu potřebovat spousty na další WW2. Dřív se prodávaly modelářské laky pomalu v každých barvách - lakách a dnes už je nemají ani v některých modelářských prodejnách.
Pak bude nejtěžší vybrat kamufláž a čísla barev :mrgreen: .Před tím budu muset koupit ještě airbrush pistol.

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Ale ta litrovka v Jinu je relativně novinka, před rokem ji neměli. Sice bych takové množství nekoupil, je toho moc najednou a taky mi chybí litrovka zaponu, docela jsem si na něj zvykl a jako finální vrstvu ho používám.
Minulý rok jsem taky dodělal starý dobrý lak, tuším že od Reicharda v malých sklenicích, tak 300ml a ten mi doma vydržel možná i 15let!!! Jo to byly časy....
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Právě proto bych ho chtěl, dokud ho má :mrgreen: . Ono je dobré, pokud lak chceš delší dobu skladovat, tak ho přelít do skleničky a řádně uzavřít. Plechovka časem začne zevnitř rezivět a rez se pak dostane i do laku.
A litr laku u mne dlouho stejně nevydrží, budu potahovat 2 éra a pak ještě časem BF 109 a tam toho padne nejvíc :lol:
Už se těším, zapatlané ruce a ten smrad :lol: Jako za starých časů. :mrgreen:
Jsem rád, že ho tam má, protože jinak už jsem koukal , že by se dal sehnat jedině u Color Laku ale v pixlích 18 a 9 litrů :lol: To by se muselo domluvit více modelářů.

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Tak mi trvalo asi 5 měsíců než jsem konečně objednal ten lak :lol:
V neděli jsem objednal papír a laky v Jinu a dnes mi balíček přišel, překvapivou rychlostí a to jsem platil bankovním převodem :)
Fakt skvělý obchod a určitě zde nakoupím zase.
Ještě něco málo dobrousím a můžu začit konečně potahovat.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Modely letadel, jejich detaily, plánky a návody“