Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, nebo nemůžete stahovat přílohy z nich, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni. Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Bristol Scout C, Z.Raška, zvětšený na 900mm

Zde je místo pro vaše návrhy a konstrukce modelů, strojů a přístrojů. Zkrátka vše, co se stvořilo ve vaší hlavě a ruce dokonaly výsledek.
Odpovědět
REX
Mazák

Re: Bristol Scout C, Z.Raška, zvětšený na 900mm

Příspěvek od REX »

hashpi píše:jaké budou serva? :)
.....co se zrovna našly doma :lol:
Směrovka, výškovka HXT900
Křidélka HS-81 z hooodně starých zásob 8-) (je na nich 2001) náhodou jsem doma nedávno na dvě nepoužitá narazil, tak jedno použiju :mrgreen:
Naposledy upravil(a) REX dne 10 úno 2014 16:25, celkem upraveno 1 x.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

hashpi
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Tak ty hs81 mám taky a mám je v křídle F3B a pak v házedle v křídle :mrgreen: (ovládání směru pomocí brzdících klapek na koncích křídla a vzadu motýla) :D

Do thunderbolta taky budu potřebovat nějaká serva a zatím nevím jestli hs55 a nebo nějakou čínu levnou :roll:

Už se těším na foto Scouta až bude kompletní ;)

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

V příspěvku výše jsem opravil použitá serva, na S, V mám HXT900.

Ohledně thunderbolta a serv, HS-55 už prý kvalitou nejsou to co bývala a snad je lepší použít nějakou osvědčenou čínu.... což nepíšu rád ale je to tak. Nějaké HS-55 mám, ale jsou to starší kousky a fungují.

....až bude Scout kompletní, to si ještě počkáš.... :lol:

A teď bych potřeboval dobrou radu. Část trupu, pevného potahu kolem kabiny (viz foto) by měla mít hnědou barvu. Sice existuje hnědý Litespan, ale já blbec jsem si ho nekoupil a vyjde draze shánět 1 kus a nic víc.
Mám pěknou hnědou na plastikové modely, kterou už jsem použil na podvozek, ale nechce se mi stříkat navrch!!!
Jak to provést jinak??? Smíchat tu hnědou s lakem kterým bych vylakoval 2x-3x onu část trupu a pak přes to přilakovat tenký bílý japan??? A ten pak vylakovat jednou či dvakrát zaponem??? Bude to za něco stát???
Asi ale bude lepší si to na kousku vyzkoušet.....
P2101208.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

hashpi
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

hlavně musí být na stejné bázi, barev- laku a na plastikové jsou syntetika, lihovky, vodové- lak je nitro ato nebude dělat dobrotu :mrgreen: . Já bych to stříknul a nebo ten hnědý litespan, když už si s tím tak hraješ ;)
A nebo stříknout širokou plast. lepící pasku a tu pak nalepit na trup. pokud tam bude držet barva, syntetika mi držela, ale to bylo před 15-20 lety :lol: Ještě lepší by pod izolepu bylo dát třeba litespan nebo folii, pak bude páska držet daleko líp
Naposledy upravil(a) hashpi dne 10 úno 2014 17:37, celkem upraveno 1 x.

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

hashpi píše:hlavně musí být na stejné bázi, barev- laku a na plastikové jsou syntetika, lihovky, vodové- lak je nitro ato nebude dělat dobrotu :mrgreen: . Já bych to stříknul a nebo ten hnědý litespan, když už si s tím tak hraješ ;)
A nebo stříknout širokou plast. lepící pasku a tu pak nalepit na trup. pokud tam bude držet barva, syntetika mi držela, ale to bylo před 15-20 lety :lol:
Hmmm... tak já jsem v tomhle směru docela kouzelník :lol: :lol: :lol:
.....laky používám nitro-zapon, napínák, lepící
.....barvy na plastikové modely syntetiku a tu ředím nitrem!!! :lol: funguje to
.....na ty syntetické barvičky ředěné nitrem jde stříkat zapon ředěný nitrem, ale nikdy není jisté kdy a kde se to zvedne :lol: mám tak dělanýho Hortena a tam to až na dva detaily které nejsou vidět, dopadlo :mrgreen:
.....lak jsem začal používat vodou ředitelný
No, trochu polaboruju, něco vyzkouším mimo a pak něco vyfrknu načisto 8-)

hashpi
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

upravil jsem předchozí příspěvek

REX
Mazák

Příspěvek od REX »

....když už se to vyvíjí jak se to vyvíjí.... někde koupím ten hnědej litespan :mrgreen:

Edit: beru zpět, hnědý nedělaj... poslední dobou nějak blbnu :? asi nedostatek vitamínů :lol: :lol: :lol:

hashpi
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Jak pak se to asi vyvine? :mrgreen:

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

Kluci, sleduju tu vaše počínání a tiše závidím. Normálně mi děláte chutě abych si nepostavil něco menšího ze dřeva, hrozně mě to baví, ale nevím jak to budeletos s časem. ;)
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.

hashpi
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

To je jen dobře :D .Já díky Vám kluci,jsem se opět vrátil k tomuto skvělému koníčku a jsem za to fakt rád :D
A čas si musíš udělat, i když já ho teď mám dost, ale od jara už to bude zase horší :roll:

Odpovědět

Zpět na „Vlastní tvorba“