Graupner MX-16 2,4GHz HOTT

Vše okolo vysílacích souprav pro ovládání RC modelů
REX
Mazák

Re: Graupner MX-16 2,4GHz HOTT

Příspěvek od REX »

Jestli má opravdu návod 250 stran, tak to máš co dělat! Hlavně aby letos vůbec nějaký sníh napadl, tuhle zimu už bych si docela chtěl zalyžovat s letadlem 8-)
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

tomíno
Plodný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomíno »

Tak v RC revue se zmiňují že dokonce přes 290 :D Ale je to samej obrázek :D A docela pěkně přehledně udělaný takže sem to dal za dva večery komplet.
JOJO, SU-26 XP, Blade mcpx brushless, Zlin Z50LS šad, mythos EPP, CAP232 haykong, XRAY T3 2011, rhino 2, mini vertex, venus
futaba FC-16, graupner/SJ MX-20

hashpi
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Návod jsem dostal prozatím na mx 12 v češtině a až přijde na mx 16 tak mi dá vědět. Dnes jsem upravil knipl na plynu, aby šel plynule po zoubkách a podařilo se mi spárovat s menším přijímačem gr 12L. S gr 16 se mi ale spárování nedaří :( Navíc jsem si myslel, že to půjde propojit s PC přes simulátor ale k tomu kabel není součástí. Jestli můžu poprosit Tomína o radu? ;) Teď jsem se registroval u Graupnera ,ale českou telemetrii jsem nenašel a ani jazyk v CZ ve vysílači.

tomíno
Plodný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomíno »

Kabel na simulátor součástí není. Ten můžeš použít ze starého vysílače s konektorem jack, na vysílačce označeno jako DSC tuším. Problém s párováním může být způsobenej tím, že máš ve vysílači a přijímači jinou verzi SW. Osobně SW ve vysílačce aktualizuju radši přes SD kartu ale jde to i přes USB programátor který k tomu dávají. USB kabel je dobrý na stažení dat z telemetrie do PC nebo nahrání aktuálního SW na SD kartu a instalaci z ní. Co se týče češtiny tak tu dříve graupner pro MX-20 dával do toho balíčku komplet všeho SW co se od nich stahoval. Každopádně ta čeština nebyla přímo od graupnera ale převzatá od někoho z RCmanie, kde se dá dohledat složka s češtinou ale pozor! je několik verzí a starší verze mají slabé nahrávky a kolísající hlasitost. Domů se dostanu až večer tak se kouknu do druhého počítače jestli ještě někde mám ty soubory. Ty hlasový soubory by snad měly bejt pro všechny verze stejný. Večer budu zase asi aktualizovat po dlouhý době tak sem dyštak můžu pak hodit návod, z hlavy si nepamatuju jak se co dělá, dycky to trošku pozapomenu :D

EDIT: právě sem si stáhnul ten balíček a čeština tam je schovaná. složka nazvaná číslama a na konci je MX-XX_MC_XX a dal SD card\VoiceFile\Voice2_czech_V14 a Voice2_CZ nevím jestli instalovat oba ale myslím že to jsou dvě různé verze češtiny. kopírovat na SD kartu nemusíš všechny soubory, stačí ten, který potřebuješ. software pro vysílač je aktuální verze pro MX-16 "782" a je ve složce firmware. takže z ní zkopíruješ na kartu do příslušných složek VoiceFile který chceš a do složky firmware soubor MX-16_1v782 a ze servisního menu vysílače to nainstaluješ. Nemám u sebe vysílač takže návod napíšu až večer i na aktualizaci přijímače a rovnou i na vario a regulátor. senzory se trošku lišej. Jinak když zapínáš vysílač, vypíše to na chvíli dole i verzi (dá se pak ještě najít v menu uplně dole ale nevím jak to mají nadepsaný, nějaký info či co). Pro zjištění verze SW v přijímači musíš do menu telemetrie a pak na jedný obrazovce to píše. Když budeš nastavovat přijímač přes vysílač, je to pomalý protože to pořád komunikuje tak se neděs, je to trošku otrava.
JOJO, SU-26 XP, Blade mcpx brushless, Zlin Z50LS šad, mythos EPP, CAP232 haykong, XRAY T3 2011, rhino 2, mini vertex, venus

hashpi
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Tak jsem teď zjistil že jsem v balení neměl kabel s redukci na připojení přijimače s pc pro aktualizaci :cry: A na fotkách v E-shopu by měl být součástí. Na krabici ale fyfocený zase není. Tak nevím Přijímač nejspíš nesparuju a budu muset reklamovat.

hashpi
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Na simulator by se dal použít tenhle kabel? http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod ... olozek=288

tomíno
Plodný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomíno »

Tak kabel samozřejmě použít můžeš jakýkoli s jackem. Sám pro sebe jsem si před cca týdnem objednal z číny asi za 260kč takovej ten kabel s přepínačem a měl by umět phoenix V5 a realflight G7 bez cracku tak jsem zvědavej. Až přijde, budu jeden kabel prodávat, buď ten novej nebo svůj starej hitec kterej sem upravil na napájení vysílače z USB. to je celkem dobrá úprava a hodí se i při upgradu přijímačů a dalšího vybavení.
kabel.jpg
kabel.jpg (57.37 KiB) Zobrazeno 5105 x
Jak máš takovy to udelatko na aktualizace, tak samice servokonektoru chce na urcitý aplikace odpojenej stredovej cervenej vodic ale na aktualizaci cidel napr. vario je to potreba tak na nej den vypínač a nemusíš pak řešit napájení modulu, jen cvaknes a jedes z usb.

co se týče upgradu softwaru tak ti návod můžu napsat jestli chceš. Co mají popsané na první pohled nedostatečně tak je jak vybrat správnej soubor. Složky jsou podle čísel a tak. to číslo na začátku odpovídá číslu na krabičce toho výrobku. třeba na přijímači GR-12 je před tím G menším písmem "No.33506" takže hledám složku která se jmenuje 33506..... a v ní pak beru nejnovější soubor podle data vytvoření, ještě sem nepochopil rozdíly ale při ověření je pak každý jiná verze. Další důležitá věc je zkontrolovat po každé aktualizaci nastavení modelu. Někdy se mění něco v menu a pak ti to danou funkci vynuluje. U vysílače to tak nevadí když třeba nemáš najednou dvojí výchylky ale když máš špatně nastavenej fail-safe na přijímači nebo mixy, může to bejt docela problém.

kdybys chtel navod na upgrade, muzu ho sem dat. vysilac ti popisu klidne obema zpusoby, uz znova vim jak na to, zrovna si s tim hraju sam.

jeste jedna poznamka k nastavovani modelu... servomonitor je super vec ale nezobrazuje channel swap. Tahle funkce se dává až na konec veskeryho zpracovani signalu a na monitoru videt neni tak se pak toho nelekni kdybys to nekdy pouzival.

hashpi
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

TeĎ mne štve ten kabel je to tenhle http://shop.graupner.de/webuerp/servlet/AI?ARTN=7168.S Bez něj upgrade přijímače stejně neudělám. Kdybych aspoň věděl jak zapojit drátky tak bych neco vytvořil. Servokonektor mám a ten počítačový bych možná taky sehnal.
Spoustu funkcí stejně nejspíš ani nevyužiju. Líbí se mi telemetrie jak pěkně měří data z modelu :)
Jestli by šel ten tvůj kabel použít na MX 16 tak bych ho bral

tomíno
Plodný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomíno »

to ti klidně řeknu, ale tenhle kabel je součástí balení pokud vím. akorat to promerit muzu az v nedeli az prijedu do brna, multimetr sem si domu nevez tenhle tyden. A na upgrade prijimace ti staci zapojit jen zem a signal. napajeni budes mit zvlast bud prijimacovejma baterkama nebo baterii z vysilace. Teda aspon u MX-20 je ten kablik co mas na fotce pribalenej. Co jsi k tomu dostal jako usb programator? prece nemuzes koncit jen tou destickou s tim mrtepinovym konektorem, to by byla chyba na strane obchodnika na 90% protoze i u samotnyho vysilace maji bejt pribaleny kabely pro upgrade prijimace a vysilace. tzn. ten stribrnej USB a i ta rozdvojka kterou potrebujes.

hashpi
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Co jsem koukal všude možně po e-shopech tak ten kablik je součástí balení. Už jsem psal mail do obchodu, ale tenhle víkend je to asi v pr.... V pondělí bych mu zavolal. Jinak softy už mám stažené v PC. Brzdí mne jen ten kabel :oops:

Odpovědět

Zpět na „Vysílače, přijímače, programovací systémy vysílačů“