Sháním plánek
Re: Sháním plánek
Zdravím všechny, jsem tu nový a procházím zrovna forum, pokud je to ještě aktuální, tak čirou náhodou mám plány na FW-190A, rozpětí křídel 100 palců tudíž skoro 2 a půl metru, jsou to 4 výkresy ve formátu pdf, takže by je stačilo nechat vytisknout malinko zmenšené a dali by se použít na menší rozpětí .-) jinak mám i mnoho jiných modelů z WW2 kdyby měl někdo zájem.
- REX
- Mazák
Tak i já jsem kdysi psal, že by se mi plán na tohle éro líbil, ale tahle velikost, to není pro mě, ani zmenšenék.fredy píše:Zdravím všechny, jsem tu nový a procházím zrovna forum, pokud je to ještě aktuální, tak čirou náhodou mám plány na FW-190A, rozpětí křídel 100 palců tudíž skoro 2 a půl metru, jsou to 4 výkresy ve formátu pdf, takže by je stačilo nechat vytisknout malinko zmenšené a dali by se použít na menší rozpětí .-) jinak mám i mnoho jiných modelů z WW2 kdyby měl někdo zájem.
Ale píšeš i o jiných modelech WW2.... co takhle Hitlerovi tajné zbraně, jako Me163, Horten HoIX, Blom Voss, nebo něco podobně exotického máš, nebo stavíš
Naposledy upravil(a) REX dne 19 črc 2012 21:55, celkem upraveno 1 x.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...
ME 163B-1A mám, jsou to 2 výkresy ve formátu opět pdf, ale měřítko na nich není, nebo jsem ho tam nenašel tak by zřejmě asi záleželo na fantazii stavitele pouze u výkresu trupu je měřítko v palcích a v přepočtu mi to vychází délka trupu něco okolo 90 cm plus/mínus...
Naposledy upravil(a) k.fredy dne 18 črc 2012 23:52, celkem upraveno 1 x.
Jinak teď stavím americký dvojplošník z 1.světové války rozpětí metr a hned po něm mám v plánu se vrhnout na PBY-5A Catalina rozpětí něco málo přes 180cm.....s hydroplány zkušenost nemám, tak to bude jakási premiéra ale jezdíme za tchýní do jižních čech a tam je rybníků víc než okolo Jaroměře polí, proto jsem se rozhodl že další bude hydroplán
Ahoj, měl bych o ten plán zájem, případně jestli máš ještě něco kolem těch 100 palců.k.fredy píše:Zdravím všechny, jsem tu nový a procházím zrovna forum, pokud je to ještě aktuální, tak čirou náhodou mám plány na FW-190A, rozpětí křídel 100 palců tudíž skoro 2 a půl metru, jsou to 4 výkresy ve formátu pdf, takže by je stačilo nechat vytisknout malinko zmenšené a dali by se použít na menší rozpětí .-) jinak mám i mnoho jiných modelů z WW2 kdyby měl někdo zájem.
Každý modelář se stane pilotem. Pokud se mu to nepodaří, zůstane modelářem navždy. http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1782&amode=
- REX
- Mazák
Tak to mi rozpětí při takové délce trupu vychází nějakých 142cm, to by celkem vyhovovalo....k.fredy píše:ME 163B-1A mám, jsou to 2 výkresy ve formátu opět pdf, ale měřítko na nich není, nebo jsem ho tam nenašel tak by zřejmě asi záleželo na fantazii stavitele pouze u výkresu trupu je měřítko v palcích a v přepočtu mi to vychází délka trupu něco okolo 90 cm plus/mínus...
Ale ještě se večer podívám, jestli ho už doma náhodou nemám, ale jestli budu mít, tak taky jenom v PDF, kdyby tak už byl v měřítku na papíře, to by bylo něco
Můžu ho nechat vytisknout v tiskárně na papír jestli chceš a poslat třeba na dobírku, na ten dvojplošník jsem si nechával tisknout formát A0 a chtěli za to necelou stovku... REXi napiš mi na mail k.fredy@seznam.cz a domluvíme se s tím plánem, zkoušel jsem ho sem dát jako přílohu a nejde mi ji sem dát, píše mi to, že přípona pdf ani zip nejsou povoleny. To samé i ty Pumo .-)
Jinak ještě Pumo z těch větších by bylo ještě Arado 96B-rozpětí 86 palců, Focke Wulf TA 152H-rozpětí neuvedeno, jen měřítko 1:5, Grumman american Lynx AAIC-rozpětí něco okolo 80 palců, Howard Pete-rozpětí neuvedeno, ale odhaduju okolo 2 metrů podle fotek, Lavochkin LA-7-rozpětí 96,5 palce, Messerschmitt BF 109 G-10/K-4 rozpětí 1994 mm, F4U-I "Corsair"-rozpětí 93 palců, Hawker Tempest V. -měřítko neuvedeno, je tam ale doporučený motor 10ccm, tak to bude asi tak velký na ten motor , Hawker Typhoon- rozpětí zas neuvedeno, ale je tam hmotnost 5,9 kg....., Ilyushin IL-2-hmotnost 15 liber (něco přes 7kg), Ju 87 Stuka-rozpětí 100 palců, P-38J Lightning-rozpětí 114 palců, Curtiss P-40D-rozpětí 94 palců, P-51 Mustang-rozpětí 98 palců, SBD-3/5 Dauntless-rozpětí 100 palců, AD-1/4 Skyraider-rozpětí 100 palců, Pak tu mám Spitfaira 111 palců, A6M3-5 "Zero"-rozpětí 91 palců, Fokker DR-1 "Red Baron"-rozpětí neuvedeno, vyčetl jsem z plánu jen že se jedná o velké měřítko, Fokker DVIII-rozpětí 9 stop a 3 palce , SE-5A-měřítko 1:6, Sopwith PUP-měřítko neznámé, ale podle fotek co mám k plánu je to letadlo o polovinu větší než ten chlap co u něj stojí, takže odhaduju ke 3 metrům , Spad-13 C.1-měřítko 1:4, hmotnost 20-22 liber, motor 30-35ccm. To je z těch okolo 100 palců, zbytek mam menší a pak ještě hromadu hydroplánů jinak co se týká stavby, tak všechny modely jsou jen balsa-překližka, žádné EPP ani nic takovýho moderního
Nj, povoleny jsou jen obrázky asi. Tak kdyžtak to můžeš nahrát třeba na ulozto.cz a dát sem odkaz.
- REX
- Mazák
Tak jsem doma na CDčku taky našel a možná podle tvého popisu úplně stejného...k.fredy píše:ME 163B-1A mám, jsou to 2 výkresy ve formátu opět pdf, ale měřítko na nich není, nebo jsem ho tam nenašel tak by zřejmě asi záleželo na fantazii stavitele pouze u výkresu trupu je měřítko v palcích a v přepočtu mi to vychází délka trupu něco okolo 90 cm plus/mínus...
MESSERSCHMITT ME 163B 1A designed and drawn by John Moos -typuju, že je to on