Tak to je nádhera
Neboj tenhle sníh tak rychle nesejde. Já jsem v sobotu dal jeden let a při přistání, nevím proč mi odešel regulátor . A jelikož doma neschraňuji regulátory ve větším množství tak mám na chvíli pokoj. Mimochodem nemáte někdo doma zbytečný 100A regl? Budu muset přezbrojit na jiný stroj než něco seženu.
Výroba lyží
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výroba lyží
Naštěstí ho tu máme ještě tak 50 cm. Akorát musím popřemýšlet jak se dostanu s autem na pole Nejspíš budu muset hledat alternativní plochy někde u cesty.
Dnes jsem nahodil po velmi dlouhé době motor, vyladil a projel jednu nádrž. Dalším startem začaly blbnout otáčky. (povolená páka u táhla na šoupátku karbecu). Ještě večer jsem to rozebral, pořádně vše dotáhl. Zítra znovu seřídím a pak to půjdu poslat do vzduchu.
Ragl mám jen 20 A a navíc lítám spíš na methyl.
No a co vyzbrojit lyžemi benzin? Těch máš doma dost.
Dnes jsem nahodil po velmi dlouhé době motor, vyladil a projel jednu nádrž. Dalším startem začaly blbnout otáčky. (povolená páka u táhla na šoupátku karbecu). Ještě večer jsem to rozebral, pořádně vše dotáhl. Zítra znovu seřídím a pak to půjdu poslat do vzduchu.
Ragl mám jen 20 A a navíc lítám spíš na methyl.
No a co vyzbrojit lyžemi benzin? Těch máš doma dost.
to je pravda
Benzínových miláčků mám opravdu dost. Ale má to problém, letový prostor. Ten je potřebný poněkud větší a když si chci skočit u chalupy je el. ideální. Navíc mám za sebou i to dovádění s metylovými motory, největší jsem měl ASP 20ccm a v zimě to nikdy nebylo nic moc. To čištění zatuhlé mastnoty bylo vždy inspirativní. Takže proto ta el.
Benzínových miláčků mám opravdu dost. Ale má to problém, letový prostor. Ten je potřebný poněkud větší a když si chci skočit u chalupy je el. ideální. Navíc mám za sebou i to dovádění s metylovými motory, největší jsem měl ASP 20ccm a v zimě to nikdy nebylo nic moc. To čištění zatuhlé mastnoty bylo vždy inspirativní. Takže proto ta el.
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Tak tenhle problém teď řeším taky . Elektro nemám, abych vyběhl hned za chalupu. A spalovák dělá zase velký randál tak jezdím na louku k dálnici. Dnes jsem se tam byl podívat, ale nikde žádný přístup, jen 2m závěje . Zítra zkusím najít alternativní plochu a snad bude tak krásně jako dnes.
Mně zatím jedou mvvs v zimě docela slušně. Akorát mám nastavenou trochu bohatší směs a palivo obyč ricin 20/80 methyl bez nitra.
Akorát už startuju starterem, přece jen je to rychlejší
No a na utírání mám trochu lihu a hadr. S tím lihem to jde nádherně dolů.
Mně zatím jedou mvvs v zimě docela slušně. Akorát mám nastavenou trochu bohatší směs a palivo obyč ricin 20/80 methyl bez nitra.
Akorát už startuju starterem, přece jen je to rychlejší
No a na utírání mám trochu lihu a hadr. S tím lihem to jde nádherně dolů.
-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Dnes konečně vyzkoušeno . Akorát tahat všechno, včetně autobaterie 150 m v 30 cm rozbředlého sněhu byl fakt zážitek V tomhle má elektro jednoznačně navrch
Dal jsem dva asi 20 minutové lety a teď se sušíme s kloučkem u kamen.
Dal jsem dva asi 20 minutové lety a teď se sušíme s kloučkem u kamen.
-
- Plodný uživatel
"Dobrý pilot je ten, který dokáže říct Dnes neletím."