Dotaz: Výroba stříkačky
Dotaz: Výroba stříkačky
Ahoj.
Chtěl bych si do lodi namontovat stříkačku. Před časem jsem viděl statický model hasičské lodi, kde stiskem tlačítka začala loď jakoby hasit. Lodě beru jen jako okrajovou zábavu a mám tedy zatím jen 1, na kterou by už bylo problém něco dalšího přidávat. Navíc už nemám volný kanál, takže chci postavit nějakou novou.
Tu co mám je tady:
http://rchouby.cz/index.php?cl=3/lod
Takže potřeboval bych poradit nějaké čerpadlo na ideálně 8V, jelikož bych nejspíš loď napájel dvou-článkem lipolkou.
Samozřejmě maximální výkon za minimální cenu
Napadlo mě použít střídavý motorek s lodní vrtulkou, který by hnal vodu do hadičky, kterou by to pak stříkalo. Doufám, že je to pochopitelné Ale radši bych se nejprve poohlédnul po nějakém profesionálnějším řešení.
Poradíte mi něco?
Chtěl bych si do lodi namontovat stříkačku. Před časem jsem viděl statický model hasičské lodi, kde stiskem tlačítka začala loď jakoby hasit. Lodě beru jen jako okrajovou zábavu a mám tedy zatím jen 1, na kterou by už bylo problém něco dalšího přidávat. Navíc už nemám volný kanál, takže chci postavit nějakou novou.
Tu co mám je tady:
http://rchouby.cz/index.php?cl=3/lod
Takže potřeboval bych poradit nějaké čerpadlo na ideálně 8V, jelikož bych nejspíš loď napájel dvou-článkem lipolkou.
Samozřejmě maximální výkon za minimální cenu
Napadlo mě použít střídavý motorek s lodní vrtulkou, který by hnal vodu do hadičky, kterou by to pak stříkalo. Doufám, že je to pochopitelné Ale radši bych se nejprve poohlédnul po nějakém profesionálnějším řešení.
Poradíte mi něco?
Re: Dotaz: Výroba stříkačky
Nejlevnejsi varianta je vzit z Aukra cerpadlo steracu na Š120/Favorit.
Sice je na 12V ale pojede i na dvojclanek.
Hledej čerpadlo ostřikovače VIKA
treba http://www.skodashop.cz/produkty/detail ... 21756.html
sezenes pod 90kc kdyz se budes snazit Nebo navstivit vrakac a mas to za 10kc .....
Sice je na 12V ale pojede i na dvojclanek.
Hledej čerpadlo ostřikovače VIKA
treba http://www.skodashop.cz/produkty/detail ... 21756.html
sezenes pod 90kc kdyz se budes snazit Nebo navstivit vrakac a mas to za 10kc .....
Modelařím pro radost, ne pro specializaci na danou kategorii modelů.
Turnigy er9x + Assan + Dickie Tug + Springer
Pokud te laka stavba noveho modelu a navic hasicak, tka mne zaujala zcela volna variace na tema pozarni lode od oleby z TT cirkusu. http://www.tugtowing.cz/?p=1377
Je to postaveno na trupu "Springera" a da se stim ucastnit soutezi TT, zahrat vodni polo pokud sezenes druheho partaka a je to dobrej spasenec na vyblbnuti. Pokud to ma dva srouby otocis to "na petniku". Navic trup prostorny jak krava, materialove nenarocne a velice rychle postavitelne.
Je to postaveno na trupu "Springera" a da se stim ucastnit soutezi TT, zahrat vodni polo pokud sezenes druheho partaka a je to dobrej spasenec na vyblbnuti. Pokud to ma dva srouby otocis to "na petniku". Navic trup prostorny jak krava, materialove nenarocne a velice rychle postavitelne.
Tak zas tak levné to být nemusí Nějaké čerpadlo na 12V jsem našel, ale bylo to tak za 1500,- Spíš něco tak kolem 500 až 800 Kč, co se do těch lodí používá (jestli takového něco je v této ceně).
Spíš jsem hračička a experimentátor, takže by rozhodně nezůstalo jen u té stříkačky. Asi bych to spíš viděl na takovou hasičskou útočnou loď O konkrétním vzhledu ještě přemýšlím.
Spíš jsem hračička a experimentátor, takže by rozhodně nezůstalo jen u té stříkačky. Asi bych to spíš viděl na takovou hasičskou útočnou loď O konkrétním vzhledu ještě přemýšlím.
No právě, většina lidí ma v lodi pro pobavení ten ostřikovač ze škodovky.
Pokud chces neco vykonejsiho tak na zahranicnich forech pouzivaji cerpadla ktera bych podle tvaru a velikosti sezenes v obchodech s "karavan technikou" tam se pocita s 12V a vykonem cerpadla. Pripadne v obchodech s vybavou pro jachty.
Pokud chces neco vykonejsiho tak na zahranicnich forech pouzivaji cerpadla ktera bych podle tvaru a velikosti sezenes v obchodech s "karavan technikou" tam se pocita s 12V a vykonem cerpadla. Pripadne v obchodech s vybavou pro jachty.
Aha, tak to jsem netušil, že se převážně používají ty ostřikovače Tak to by asi šlo.
Jaký je zhruba dostřik tohoto čerpadla? Záležet to bude i na průměru hadičky... takže s nějakou standardně používanou . Kolik se použává? Tak 5mm? Moje základní představa byla dostřik tak 5m, ale možná je to zbytečně moc.
Jaký je zhruba dostřik tohoto čerpadla? Záležet to bude i na průměru hadičky... takže s nějakou standardně používanou . Kolik se použává? Tak 5mm? Moje základní představa byla dostřik tak 5m, ale možná je to zbytečně moc.
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Pěkná lodička, ale jsem zvědavý, jak ji Zdekar bude stavět. Vždycky musí mít něco extra a netradičního.Snek píše:Pokud te laka stavba noveho modelu a navic hasicak, tka mne zaujala zcela volna variace na tema pozarni lode od oleby z TT cirkusu. http://www.tugtowing.cz/?p=1377
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.
Mam dojem ze ten pozarni springer strikne tak 1-2m maxzdekar píše:Aha, tak to jsem netušil, že se převážně používají ty ostřikovače Tak to by asi šlo.
Hadicku predpokladam co nejtlustsi at jsou male ztraty a pak na konci trysku.
5m ti dostrikne to cerpadlo z karavanu/jachty