:!: :!: :!: Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, obrázky, přílohy, nebo nemůžete vyhledávat, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni :!: :!: :!:
Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Porterfield CP-65 Collegiate (Fara)

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Re: Porterfield CP-65 Collegiate (Fara)

Příspěvek od hashpi »

Díky upršenému počasí jsem se konečně dokopal ke stavbě :lol: A to jsem s ním chtěl původně přes léto lítat :lol: Jak to tak vypadá tak budu muset k tomuto éru vyrobit ještě lyže na zimu :mrgreen: Zatím jsem lyže ještě nikdy nedělal tak kdyby měl někdo nějaké zkušenosti, budu rád, za každé info. Kdysi dávno myslím bylo něco v modeláři, ale nechce se mi to hledat :mrgreen:

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Rád bych s lyžema poradil, ale taky jsem je nikdy nevyráběl.... vždycky jsem potřeboval jen malinké, tak jsem koupil plastové a bylo to. Ale lyže jsou nutností :mrgreen: je to super polítání, když je pořádná vrstva sněhu a rovná přistávací dráha skoro všude.
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Asi nakonec prohrabu starší modeláře :lol: Už jsem našel na netu nějaké tabulky velikostí lyží / velikosti a hmotnosti éra.
Zatím sbírám veškeré podklady a do zimy je ještě čas. Pokud ale bude zima jako minulý rok tak mi budou lyže prd platné :lol:
Materiál taky zatím nevím zda to bude z letecké překližky, laminátu , duralu.

Každopádně ty obrovské zasněžené bílé plochy by bylo škoda nevyužít, zvlášť když přes sezónu tu nemám žádnou pořádnou vzletovou plochu. Jen mírně svahovíté louky kde tráva je posečená max 3 x za rok :roll:

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Dnes jsem byl ještě dokoupit serva. stříbrná folie k potáhnutí křídla bude až ve středu. Tak už můžu konečně pomalu začít kompletovat a potahovat. Zbývá už jed vyrobit kryt motoru, tady zatím ještě nevím jestli ho vyrobit z balsy a vybrousit a nebo udělat formu a vylaminovat skelnou tkaninou či vykašírovat. Ale asi nejspíš půjdu do tkaniny.

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Přeju ať se dílo daří a jde ti to pěkně od ruky! Mě se zase poslední dobou nedaří najít dostatek volného času aby mi to odsejpalo jak bych chtěl... ale i tak něco málo dělám.
Hele a nebylo by nějaké foto ze stavby pro potěšení oka?

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Zítra bych snad mohl něco nahodit. Dnes už se mi nechce. :mrgreen:

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Tak přináším konečně první foto ze stavby :lol:
Obrázek
Už zbývá jen vyrobit kryt motoru a potáhnout balsou vršek trupu za motorem, zasklít kabinu a potáhnout.
Kryt bude nejspíš z laminátu. Zatím mám vyrobené pozitivní kopyto. Zítra bych se chtěl pustit podle něj do odlití negativní formy ze sádry a pak se vrhnout do laminování. Ještě včera jsem se pokoušel navléct šprcku na kopyto, ale nepovedlo se :lol: Tak jsem dnes koupil velikost XXL a jsem velice zvědav jestli taky nepraskne :lol:

Ještě váhám nad dostavbou dalších drobností jako jsou vzpěry křídla, detail palubovky, pilota,... Ale vzhledem k tomu, že ani vršek křídla nad kabinou není prosklený a spousta dalších detailů uniká maketovosti, tak se na to nejspíš vyprdnu :lol: Možná bych mohl akorát do křídla vlepit kousek překližky pro případnou pozdější dostavbu vzpěr. Kabinu pak můžu kdykoli dovybavit. :mrgreen:
Jinak ostruhové kolečko jsem udělal řiditelné společně se směrovkou.
Trup bude červený společně se směrovkou a křídla s výškovkou stříbrná podle předlohy.
Naposledy upravil(a) hashpi dne 19 úno 2015 14:17, celkem upraveno 1 x.

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

No paráda, konečně fotečka ze stavby ;) už sem si začínal připadat divně v domění, že modelařím/stavím sám :lol: nějaké vlákno o éru a fotky budou časem 8-)
Ale k věci, taky kolikrát nedodělávám detaily na které to nelítá. Něco jde dodělat dodatečně, k tomu se většinou už ale stejně nevrátím. Rozhodně doporučuju vlepit přípravu pro dodatečnou montáž vzpěr.
A ke kondomu. Taky mě praskaly, ale to byly ty letitý, s novým jsem neměl problém, jen jsem asi navlíkal na menší kopyto. A taky jsem před navlečením odstříhl koncový kroužek, který je dost pevný a pak to šlo mnohem snáz. Jen to chce ustříhnout pěkně rovně jakoby bez otřepů aby se to pak v tom místě netrhalo... jo a ta odstřižená koncová gumička je velmi dobrá pro montáž vrtulí do gumičkového unašeče :P

hashpi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hashpi »

Konečně připraveno k potáhnutí. Že to ale trvalo :lol:
Obrázek Obrázek Obrázek
Venku je pořád škaredě tak nejspíš zbyde i čas na dovybavení kabiny a výrobu lyží. Motor se do krytu vešel nádherně, akorát čumí výfuk.
Naposledy upravil(a) hashpi dne 19 úno 2015 14:18, celkem upraveno 1 x.

REX
Admin
Admin

Příspěvek od REX »

Krásnej pohled na éro před potažením, to se mi líbí! :P
A jenom dobře že je škaredě, ne :lol: alespoň je čas na stavění ;) jen tak dál!
Já jsem to teď slušně flákal, naposled jsem něco dělal na Štědrý den a od té doby až dnes :?
Musím taky trochu pohnout, jaro se nezadržitelně blíží a ještě mám v plánu stihnout minimálně jedno éro 8-)

Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Modely letadel, jejich detaily, plánky a návody“