Vrtulníček pro začátečníka
-
- Plodný uživatel
Re: Vrtulníček pro začátečníka
Jo,tak v Ebay.Tam jsem taky registrvaný.Pořád mi posílají nějaké nabídky.Zatím jsem tam koupil jenom baterku do notase a náušnice.
-
- Plodný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
prepinac L/H sou dvoji vychylky. na L to ma mensi a u colibri V4.5 mi pripadalo ze to ma snad i zpozdeni. V4.5 sem mel jako prvni vrtasek a ucil se s nim na prostoru 2.5x2.5m a v pohode. teda dokud sem lital na L tak sem to nemoh udrzet ve visu jak to bylo liny a pomaly. takze doporucuju prepnout na H
vim ze ste uz koupili ale treba se nekdo taky rozhoduje tak pridam vlastni nazor na vec:
hlavni vyhoda dvourotoraku (proti jednorotor padlo/bezpadlo) je to, ze se sam srovna a neda se preklopit. to ovsem jednorotoraky s bell-hilerem delaji taky, takze problem v jednorotoraku nevidim. V4.5 ma stabilizator nad vrtuli takze naprosta pohoda. jednorotoraky litaj trosicku sviznejc kdyz se nutej. to je dobry treba kdyz to clovek vytahne na zahradu. tam s dvourotorakem jen za abs. bezvetri. dvourotoraky 4k maj vetsinou otaceni kolem svisly osy reseny rozdilem otacek jednoho z motorů. to se projevuje klesanim nebo stoupanim modelu pri otaceni. ocasni motorek je samozrejme lepsi a zivejsi. letos dostal tatka pod stromecek prvni vrtulnik. Blade MCPX a taky bez problemu. neni to teda ze to vemu a do tejdne litam, je to na delsi uceni ale kdyz ma clovek rozum a nezmatkuje tak se da i s tim doma zalitat.
vim ze ste uz koupili ale treba se nekdo taky rozhoduje tak pridam vlastni nazor na vec:
hlavni vyhoda dvourotoraku (proti jednorotor padlo/bezpadlo) je to, ze se sam srovna a neda se preklopit. to ovsem jednorotoraky s bell-hilerem delaji taky, takze problem v jednorotoraku nevidim. V4.5 ma stabilizator nad vrtuli takze naprosta pohoda. jednorotoraky litaj trosicku sviznejc kdyz se nutej. to je dobry treba kdyz to clovek vytahne na zahradu. tam s dvourotorakem jen za abs. bezvetri. dvourotoraky 4k maj vetsinou otaceni kolem svisly osy reseny rozdilem otacek jednoho z motorů. to se projevuje klesanim nebo stoupanim modelu pri otaceni. ocasni motorek je samozrejme lepsi a zivejsi. letos dostal tatka pod stromecek prvni vrtulnik. Blade MCPX a taky bez problemu. neni to teda ze to vemu a do tejdne litam, je to na delsi uceni ale kdyz ma clovek rozum a nezmatkuje tak se da i s tim doma zalitat.
JOJO, SU-26 XP, Blade mcpx brushless, Zlin Z50LS šad, mythos EPP, CAP232 haykong, XRAY T3 2011, rhino 2, mini vertex, venus
futaba FC-16, graupner/SJ MX-20
-
- Plodný uživatel
čau tomíno.Mám ten vrtulníček jen pro zábavu a pro změnu.Nechci se tomu věnovat dál.Kdyby ho nekupoval zeť,tak bych si na tento druh lítání ani nevzpomněl.Chtěl bych k tomuto vrtulníčku napsat několik svých poznatků:
Jelikož teď lítám v obýváku,tak mám při střetu s nějakými překážkami docela posekanou náběžnou část obou vrtulí.Řeším to vyhlazením tupou částí nože.Je to ale zapříčiněno hlavně tím,že jsem zvyklý u svých letadel obráceným přidáváním plynu.Teď už jsem si docela zvykl a ke střetům s překážkami už tak nedochází.Potom to přepínání výchylek asi tak výrazné není,protože výrazné zmněně nedochází.Potom mi vadí,že jakmile otočím vysílač více do boku dochází k přerušení dosahu a vrtulníček zůstane v poloze třeba na plný plyn a letí dá.Slyšel jsem od jednoho pána,že po výpadku mu podobný vrtulník na plný plyn uletěl.Asi né daleko,ale kdyby na strom,tak asi problém.Jinak jako hračka dobrý.
Jelikož teď lítám v obýváku,tak mám při střetu s nějakými překážkami docela posekanou náběžnou část obou vrtulí.Řeším to vyhlazením tupou částí nože.Je to ale zapříčiněno hlavně tím,že jsem zvyklý u svých letadel obráceným přidáváním plynu.Teď už jsem si docela zvykl a ke střetům s překážkami už tak nedochází.Potom to přepínání výchylek asi tak výrazné není,protože výrazné zmněně nedochází.Potom mi vadí,že jakmile otočím vysílač více do boku dochází k přerušení dosahu a vrtulníček zůstane v poloze třeba na plný plyn a letí dá.Slyšel jsem od jednoho pána,že po výpadku mu podobný vrtulník na plný plyn uletěl.Asi né daleko,ale kdyby na strom,tak asi problém.Jinak jako hračka dobrý.
-
- Plodný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
s tim signalem me to celkem prekvapuje. jeste sem nic takovyho nevidel. jenom u hracek s IR. ze stromu to dycky nejak sundas. treba kamenem spis je horsi ze drzi plnej kotel a muze ti to odpalit regl. na ten plyn rozdelej vysilacku a prohod krajni kabliky na potenciometru . udelas tak revers plynu.
JOJO, SU-26 XP, Blade mcpx brushless, Zlin Z50LS šad, mythos EPP, CAP232 haykong, XRAY T3 2011, rhino 2, mini vertex, venus
-
- Plodný uživatel
No,dnes jsem to měl rozdělaný kvuli tomu,že mi praskla přední drátěná spojka lyží.Tu jsem vyrobil z podobného drátu,ale rozpadlo se mi to tak,že jsem měl strach,abych to vubec dal dohromady.Nakonec to dopadlo dobře.Už to zase lítá.Až to rozdejchám,tak to rozdělám znova.Akorát nevím jak najdu ten potenciometr plynu?
-
- Plodný uživatel
Takže dnes se vyplnilo to co mi řekl ten pán.Poprvé jsem s ním šel ven.Přidám plyn a vrtulník letí nahoru.Uberu plyn a on si to šněruje pořád nahoru až jsem ho přestal vidět.Hledal jsem ho hodinu a když jsem to už vzdával,tak jsem ho našel v sousední zahradě.Ještě svítil.Takže ted už jenom v uzavřené místnosti.
Ovládanie je IR alebo rádiové?
-
- Plodný uživatel
co,je ir a co radiové mám vysílač s infra paprskem.
http://www.jino.cz/nanocopter-3g-cerven ... -3762.html
http://www.jino.cz/nanocopter-3g-cerven ... -3762.html
-
- Plodný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
cerna sipka je kdyz mas plyn vpravo, cervena vlevo. prohodis na nich krajni kabliky z ty trojice. jestli fotka nepomohla posli fotku te tvoji rozdelany. pokud je to hodne nekvalitni potik tak se muze stat ze se ti zmeni "krivka" plynu nebo hnou min. a max. polohy ale nemel bys tim nic odpalit. ale na 99% to bude ok.
vim ze nemam davat velky fotky ale tohle je myslim v zajmu prehlednosti
vim ze nemam davat velky fotky ale tohle je myslim v zajmu prehlednosti
- Přílohy
-
- 48bcd662af_76268_o2.jpg (127.27 KiB) Zobrazeno 4200 x