Díky za pomoc. Nakonec jsem to vyřešil téměř nevědouc jak ::))) Všechno jsem zkontroloval, kabel ke svíčce je stíněnej, ještě jsem ho zpevnil izolačkou atd a zas to rušilo, dokonce to rušilo i jen se zapnutým zapalováním jak jsem pootáčel vrtulí, tak jak lupla jiskra, tak to rušilo. Mrknul jsem na HC co nabízejí k odrušení a mají tam fajfku a k ní odpor toto
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _Cap_.html tak jsem zkusil svou fajfku rozebrat, ale zanechal jsem toho, protože pak už by nešla složit solidně. Dočetl jsem se pak, že jsou i odrušené svíčky, tak jsem vzal svíčku z pily, dal ji do éra a je po problému. Evidentně tedy u mého zapalka není odrušená fajfka a musím používat odrušenou svíčku. Což mě ale nenapadlo, neb tak jsem to komplet koupil z toho německa ebay.de Možná proto to bylo tak levně.

Že to blblo i předchozímu majiteli a nevěděl co s tím. Záhadou tedy zůstává odejíté servo na směrovce HD 1501MG rozebral jsem ho a nikde nic neviděl nějaké popálení, utřepanej drátek ap. Zůstávám tedy u myšlenky, že nezvládlo to rušení, případně vibrace a jako aušus odešlo. Tak musím pořídit nový servo a pak to snad bude konečně komplet šlapson ::)))