Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, nebo nemůžete stahovat přílohy z nich, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni. Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

nefungující aktivátor

Materiály, postupy, tipy, triky a rady
frantaletec
Plodný uživatel

Re: nefungující aktivátor

Příspěvek od frantaletec »

Teď jsem přišel na to,že lahvička s tím přelitým aktivátorem je v lednici vcuclá do sebe.Jestli to nebylo příčnou toho,že ten sprej nestříkal.Asi by se neměl dávat do ledničky. :?:

arda1BOT
Zelenáč

Příspěvek od arda1BOT »

No jo - když něco přestane stříkat(sprej) tak šup s tím na teplo -opatrně(radiátor-teplá voda)- a většinou stříká dál.Nebo alespoň nechat po vyjmutí z lednice oteplit na pokojovou teplotu- jinak aktivátor je v lednici zbytečně.Radek

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

Jo chlapi to je fyzika, snížíme-li teplotu, sníží se i objem respektive tlak. ;)
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.

frantaletec
Plodný uživatel

Takže zase jedna zkušenost...

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

frantaletec píše:Takže zase jedna zkušenost...
JJ, chybama se člověk učí. Kdyby jsi stavěl konstrukční éra tak aktivátor nepotřebuješ, smetáček a lopatka se vždycky najde. :lol:
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.

frantaletec
Plodný uživatel

To už mám za sebou.Už na to nemám trpělivost.Je to o hodně pracnější .Ještě mám dvouplošníka "RELAX"a ten je ryze konstrukční a funkční,akorát jsem ho předělal na elektro.Takže vzpomínka na mládí. :)

Michal
Zelenáč

Příspěvek od Michal »

Mám podobnou zkušenost. Koupil jsem aktivátor od Pelikána ve spreji a odhadem po vypotřebování 3/4 zmizel přetlak. A to jsem ho neskladoval v lednici. Hodil jsem zbytek do koše a koupil jiný, ale tentokrát už ve skleněné lahvičce s rozprašovačem. Jednu lahvičku jsem za dobu používání vypotřeboval kompletně celou a druhou zatím z menší části a úplně bez problémů. V případě, že budu opět kupovat aktivátor, tak už ne ve spreji a pokud ano, tak ne od Pelikána. Skleněná lahvička má také výhodu, že přesně víte kolik aktivátoru vám ještě zbývá.
Optic 6 - 2,4GHz, Easy Glider Pro, Mentor, Extra 300

zdekar
Zkušený

Příspěvek od zdekar »

A kterej je v té skleněné lahvičce? To je jako ten od HobbyKingu nebo jiný? Hoď sem odkaz, pokud to je někde v eshopu.

Michal
Zelenáč

Příspěvek od Michal »

Tady je odkaz , kde jsem ho kupoval. Mají ještě větší balení (200ml), které se samozřejmě vyplatí více, ale mě 50ml vydrží celkem dlouho a to občas opravuju :).
http://www.rcm.cz/e-shop/barvy-lepidla- ... 1460.eshop
Optic 6 - 2,4GHz, Easy Glider Pro, Mentor, Extra 300

Odpovědět

Zpět na „Materiály, modelářské technologie a postupy“