Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, nebo nemůžete stahovat přílohy z nich, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni. Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Canadair z HC

Kategorie sama pro sebe. Modely startující z vodní hladiny jsou jistě něčím zajímavé.
Pajax 007
Znalý uživatel

Re: Canadair z HC

Příspěvek od Pajax 007 »

Takže jsem konečně dodělal Canadaira do provozuschopného stavu. Nabíjím baterky a chtěl bych ještě dneska zkusit zálet. Můj záletový poradce Hoblík je v Nesvačilech takže to budu muset zkusit sám. Večer napíšu jak to dopadlo a zkusím vypotit nějakou recenzi. Jinak letovka je 1220 g s 3000mAh lipolkou. Mám v záloze 2200mAh, to by mělo být o cca 50 g míň, tak uvidím. Pajax 007

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

Pajax 007 píše:Takže jsem konečně dodělal Canadaira do provozuschopného stavu. Nabíjím baterky a chtěl bych ještě dneska zkusit zálet. Můj záletový poradce Hoblík je v Nesvačilech takže to budu muset zkusit sám. Večer napíšu jak to dopadlo a zkusím vypotit nějakou recenzi. Jinak letovka je 1220 g s 3000mAh lipolkou. Mám v záloze 2200mAh, to by mělo být o cca 50 g míň, tak uvidím. Pajax 007
Tak jak to dopadlo? ;)
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.

Pajax 007
Znalý uživatel

Příspěvek od Pajax 007 »

No dopadlo to tak že zalítávat se bude zítra ráno. Čekal jsem až se uklidní vítr který docela fučel. Nakonec jsem popadl Eindeckera kterýmu vítr nevadí. Připravil jsem nafukovací člun a zítra ráno na to půjdu. Pajax 007

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

Pajax 007 píše:No dopadlo to tak že zalítávat se bude zítra ráno. Čekal jsem až se uklidní vítr který docela fučel. Nakonec jsem popadl Eindeckera kterýmu vítr nevadí. Připravil jsem nafukovací člun a zítra ráno na to půjdu. Pajax 007
A kam razíš?
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.

Pajax 007
Znalý uživatel

Příspěvek od Pajax 007 »

No jedu na Mělice, tam je travnatý letiště i vodní plocha. Navíc počítám s tím že ukecám Hoblíka aby šel se mnou. Chci jet dopoledne tak snad nebude moc foukat.
Pajax 007

Pajax 007
Znalý uživatel

Příspěvek od Pajax 007 »

Takže dnes dopoledne proběhl úspěšný zálet. Sice jsem si dvakrát zaplaval ale pokaždý za to mohla ta pitomá tráva která se zachytila na kormidle.
Doprava letadla je nakonec bez problémů, při tomto rozpětí se krásně vejde na zadní plato v Berlingu.
K nastavení letadla : malé výchylky na směrovém kormidle, přece jenom zatáčka o poloměru půl rybníka je dost. Bohužel bych musel sundat křídlo a zvětšit výchylku mechanicky, to provedu doma. Velikost výchylek V + Kř dle oka celkem v pohodě. Výškovka opticky v nule ale při letu dost potlačená takže trochu natáhnout. Svoje by taky mohlo udělat těžiště takže baterku o cca 5 mm dozadu.
Start : několik zkoušek a zjišťování jak na to. Nakonec se nejlépe osvedčilo - cca 2/3 plynu, ve skluzu řídit křidélky náklon aby se nezachytil plovák křídla, nechat rozjet a trochu víc utrhnout od hladiny. Není to sice moc maketový ale myslím že to půjde doladit, přece jenom je to můj druhý hydroplán a ten první z vody nešel vůbec.
Let : výborně létající , "mírně" přemotorovaný až moc hodný model. Maketové lety na půl plynu, na plný plyn stoupavé výkruty do nevidím. Pro maketový průlet zatáček chce trochu přidávat směrovku ale jde to i bez toho. Naprosto bez problémů by to létalo i s Turnigy 2206A které jsem měl připravený původně. Na 3000mAh jsem létal 12 minut, dobíjel jsem cca 2200mAh.
Přistání : jedním slovem paráda. Je potřeba stále držet motory v chodu, dvě vrtule přece jenom víc brzdí. Krásně se dá vytrácet rychlost, letadlo není háklivé na přetažení, do výškovky jsem šahal minimálně. Pár žabiček a letadlo je dole.
Zkusím přidat pár fotek ale musím je trochu zmenšit.
Pajax 007

Odpovědět

Zpět na „Hydroplány“