...zase něco málo po delší době
Žádné úpravy vyosení motoru se nekonaly. Tak nějak uspokojivě létá, tak jsem to nechal jak je. Už má za sebou několik letů, ale jen málo, o moc víc jak 10 to nebude.
Dneska večer ale konečně proběhl první noční 10ti minutový let! Tma byla správná

a kluk si to vyžádal že půjdem. Pomocník s čelovkou je nutný, jelikož mi svítí pod ruce když je potřeba zapojit baterka a posvítit na startovací dráhu.
Start naprosto v pohodě, takové to pohodové létání kolem hlavy taky OK, ale byla taky jedna krizovka, kdy už mělo éro na mále. Prostě trochu chyba bylo osvětlit akrobata, který má celkem ostré řízení, člověk se snadno ztratí s orientací a stačí opravdu málo.... střihl jsem si výkrut, přemet, najednou jsem byl trochu dál a už jsem měl co dělat rozpoznat přesnou polohu. No ale zvládl jsem to, a přistání bylo měkké do trávy s překlopením na záda, ale s érem celým
Pár poznatků z prvního letu:
-na noční lety si dám kulturnější výchylky, nejspíš nastavím dvoje
-letadlo svítí jak žárovka, až skoro oslňuje, příště míň LEDek, ještě že svítí skrz potah
-věnovat řízení mnohem větší pozornost než ve dne, velmi snadno se ztratí orientace!
-a jedno velké překvapení které mě vůbec nenapadlo. Podsvícený displey vysílačky se za světla zdál být dobrý pomocník pro tyhle srandy, ale oslňuje!!! Musím vymyslet nějaké zakrytí, popř. ztlumení. A nejsou podsvíceny ovládací tlačítka, takže člověk potřebuje stejně na vysílačku posvítit

Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho, co dělám...