k.fredy píše:Za pár dní sem dám snad už pár fotek, kreslím to v Inventoru 2013, zkoušel jsem i solidworks, ale ten mi nepřišel tak dobrej, inventor je podle mě lepší, takovej trochu víc profi, alespoň já z toho mám takový dojem... "chvíli" trvalo se s ním naučit, ale teď když jsem se s ním naučil už celkem slušně dělat, tak jsem zjistil, že je geniálně udělanej a nic jinýho nechciJinak od menšího sousta se mi začínat nechce, tam jsem byl před 20ti lety když jsem se strojařině začal věnovat a živit se s ní, teď si troufám tvrdit, že jsem už trochu dál, takže jdu rovnou do něčeho pořádnýho a kopírovat něčí vyzkoušené a ověřené koncepce rozhodně nebudu, nejsem číňan abych někde něco obšlehnul když si potřebuju vyrobit frézku, tak si ji prostě vyrobím a to sám, už i třeba pro to, že na těch fotkách z toho odkazu co jsi uvedl je několik konstrukčních chyb a paradoxů té frézky, jako například jaký smysl má dělat tuhé vedení lineárními ložisky, které je přišroubované na ne moc tuhé nějaké držáky z hliníkového plechu? Konstruktér který toto vytvářel, zřejmě mnoho nevěděl o rezonancích a rozkmitání a následné nepřesnosti...a další a další věci...U obráběcího stroje je základním parametrem tuhost a tu u 10ti kilogramové frézky fakt nenajdeš
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů