Pokud se vám nezobrazují některé příspěvky, nebo nemůžete stahovat přílohy z nich, je to způsobeno tím, že nejste přihlášeni. Pro plný přístup do všech sekcí fóra a pro stahování příloh proveďte prosím snadnou registraci na tomto fóru a přihlašte se. Více informací o provedení registrace se lze dočíst ZDE.
Přečtěte si také pravidla fóra, provedením registrace vyjadřujete souhlas s jejich dodržováním.

Systémy

Vše okolo vysílacích souprav pro ovládání RC modelů

Jaký systém používáte?

Duplex
1
3%
DSM 2 (X)
8
20%
Assan
5
13%
Spektra (Hitec)
2
5%
Frsky
3
8%
Fasst
10
25%
Flysky
4
10%
MZK Twin
1
3%
M-Link
0
Žádná hlasování
Jiné
6
15%

Celkem hlasů: 40

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Re: Systémy

Příspěvek od Karas »

Po zkušenostech moji a kolegovi, po které jsem spadnul se dvěma letadlama a kolega s jedním jsem Dx6i dal pryč. Létali jsme oba na DSM2. Všechny 3 pády byly na ztrátu signálu a následným neovladatelným pádem modelu střemhlav dolů. Po druhém pádu jsem se rozhodl, že si pořídím novou vysílačku, jelikož se zaměřuji na spalováky s větším rozpětím, tak bych nerad nějakou nehodu.
Nyní používám S-FHSS k plné spokojenosti. ;)
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.

tomíno
Plodný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomíno »

na litani mam starickou (10-12let) futabu FC-16 na 35MHz. postupne zvetsuju letadla tak to casem bude chtit prejit na 2.4GHz. frsky, koronu a jim podobne sem uz vyradil. sice je chvalej ale ve velkym modelu to nikdo nema. zatim nevim jestli od JETI nebo MZK koupit hack modul nebo novou vysilajdu pod 10K. dost se mi libila aurora od hiteca. co byste poradili? pripadne jakou soupravu byste doporucili jako alternativu k aurore? dik.
JOJO, SU-26 XP, Blade mcpx brushless, Zlin Z50LS šad, mythos EPP, CAP232 haykong, XRAY T3 2011, rhino 2, mini vertex, venus
futaba FC-16, graupner/SJ MX-20

Salaman
Plodný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Salaman »

tomíno píše:...dost se mi libila aurora od hiteca. co byste poradili? pripadne jakou soupravu byste doporucili jako alternativu k aurore? dik.
Nevím co je na tom pravdy, ale říká se že jediný co Hitec umí sou serva jinak je prý tahle značka zdrojem problémů, ale sám od nich kromě pár serv nic nemám takže nemohu posoudit. Aurora má dle mě krásný design, ale vadil by mi ten kablík k anténě co vede venkem, stačí o něco zachytit a je to utržené. Když do 10k tak bych navrhoval Futabu T-8J, má jí Karas a myslím že zatím spokojenost. :)
http://www.jino.cz/futaba-t-8j-r2008sb- ... -8915.html

Puma163
Plodný uživatel

Příspěvek od Puma163 »

To Salaman:
Tak jasně Futaba je Futaba, tedy měla by být, proto ji nakonec mám.. Ovšem ten Hott vypadá hodně lákavě. Ale frsky mě kupodivu nespadlo. A měl jsem to i v tom 2 m spiritovi s 50 benzinem.
Každý modelář se stane pilotem. Pokud se mu to nepodaří, zůstane modelářem navždy. http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1782&amode=

dub79
Zelenáč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dub79 »

Já osobně bych šel do Futaby ,ale raději něco přidal a volil T8FG s Fasstem.Létal jsem ve svém starém Opticu s Assan cca 2roky bez sebemenšího problému.
Dub

zdekar
Zkušený

Příspěvek od zdekar »

S Opticem a Assanem lítám :) Jako pokračovací rádio bych šel do T8FG... ale zatím nejdu :) Ten kablík venku mám taky a nikdy se mi zatím nestalo, že bych o něj něčím zavadil... takže toho bych se zas tolik neobával. :)

dub79
Zelenáč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dub79 »

Já ten káblík protáhl vnitřkem někde na netu jsem to viděl jak někdo upiloval kousek plastu a protáhl to tak.Optica už mám jen jako druhý rádio a mám tu T8FG a jsem maximálně spokojen.

Karas
Mazák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karas »

Tak jde o jednou. Mě ani ten kablík nevadí po té nepraktické stránce jako po stránce estetické. Měl jsem DXi6 a vždy jsem se bál, abych si něco neudělal s anténou. Znáte to, nesete dvě letadla v ruce a vysílačku a to je hned. Měl jsem pouzdro s molitanem ale teď mám vysílačku se zabudovanou anténou a jsem happy. ;)
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.

Salaman
Plodný uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Salaman »

zdekar píše:S Opticem a Assanem lítám :) Jako pokračovací rádio bych šel do T8FG... ale zatím nejdu :) Ten kablík venku mám taky a nikdy se mi zatím nestalo, že bych o něj něčím zavadil... takže toho bych se zas tolik neobával. :)
Tak to si přečti tohle: http://www.pina.cz/2013/05/25/pozor-na- ... g-a-t14sg/
Já jsem to z tý baterky kuchnul a připájel balanční konektor.

zdekar
Zkušený

Příspěvek od zdekar »

Pěkné čtení... něco takového jsem už myslím před časem četl. Robbe je kvalita, ale tohle se jim dost nepovedlo. Až si koupím tu T8FG, tak jedině s baterkou ne od Robbe :)

Odpovědět

Zpět na „Vysílače, přijímače, programovací systémy vysílačů“