Je totiž v letadle takřka v uzavřeném prostoru a velice špatně odvětraný.Už mám stíhačku dost polepenou,takže na ukazování ve Vamberku to asi nebude
Ztráta signálu
-
frantaletec
- Plodný uživatel

- 14
- Been thanked: 7 times
-
Systémová upozornění:
Ztráta signálu
Ahoj chlapi.Rozbil jsem stíhačku už poněkolikátý a vždy pro výpadek signálu.Vždy jsem odlítal jednu baterku normálně a když jsem založil druhou,tak po chvilce výpadek signálu a havárie.Už jsem vymněnil přijímač orange za AR 500,ale stalo se to zase.Domnívám se teda,že by to mohlo být přehřátím a následným vypnutím regulátoru.Je to možný?
Je totiž v letadle takřka v uzavřeném prostoru a velice špatně odvětraný.Už mám stíhačku dost polepenou,takže na ukazování ve Vamberku to asi nebude
- Puma163
- Plodný uživatel

- 13
- Been thanked: 8 times
-
Systémová upozornění:
Re: Ztráta signálu
Jak píšeš, možný je všechno. Zkus pokud tam vleze, dát pro přijímač extra baterku
Každý modelář se stane pilotem. Pokud se mu to nepodaří, zůstane modelářem navždy. http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1782&amode=
Tak může to být víc věcí. Pokud se to děje jen u jedné baterky, tak třeba i nějaký špatný spoj u té baterky.
Je možný ten regulátor vytáhnout ven? Prostě ho tam zalepit tak, aby jeho vršek byl ofukován vzduchem (nemusí ani moc koukat).
Na přehřátí regulátoru jsem viděl spadnout 2 letadla a to jedno tak 2m od sebe. No ale to bylo hlavně kvůli tomu, že ten regulátor byl poddimenzovaný vzhledem k velikosti motoru a vrtule. No ale pokud ty to tam máš tak zavřený, že se to nemůže chladit, pak je i možný že se po delším lítání přehřeje.
Ještě jedna možnost řešení, je dát nahradit BEC regulátoru externím BECem. Při přehřátí regulátoru by ti vypnul jen motor a ovládání by ti zůstalo.
Je možný ten regulátor vytáhnout ven? Prostě ho tam zalepit tak, aby jeho vršek byl ofukován vzduchem (nemusí ani moc koukat).
Na přehřátí regulátoru jsem viděl spadnout 2 letadla a to jedno tak 2m od sebe. No ale to bylo hlavně kvůli tomu, že ten regulátor byl poddimenzovaný vzhledem k velikosti motoru a vrtule. No ale pokud ty to tam máš tak zavřený, že se to nemůže chladit, pak je i možný že se po delším lítání přehřeje.
Ještě jedna možnost řešení, je dát nahradit BEC regulátoru externím BECem. Při přehřátí regulátoru by ti vypnul jen motor a ovládání by ti zůstalo.
-
frantaletec
- Plodný uživatel

- 14
- Been thanked: 7 times
-
Systémová upozornění:
Baterky střídám,mám dvě a stane se to u každý.Regulátor je dostatečně předimenzovaný,ale otvor a přístup do trupu je překryt krytem po celé délce a je přilepen.Jediný větrací otvor je pod kabinou zespodu a překrývá ho zevnitř baterie.Zkusím regl umístit zvenku na tento překryt.Jak jsem s tím lítal v Rašovicích,tak nebyl žádný problém.Asi proto,že bylo zrovna docela chladno a regl se tolik nepřehříval.Až to vyzkouším s tím lepším chlazením,tak budu mít jasno kde je chyba.