Logické hádanky
Re: Logické hádanky
Tak já něco zkusím
Ovci bych uvázal jako je na obrázku 1, ale zároveň bych ji prostor oplotil do čtverce elektrickým drátem jako je na pastvinách. Takže by za ten čtverec nestrkala hlavu a vyžrala jen trávu uvnitř
Ovci bych uvázal jako je na obrázku 1, ale zároveň bych ji prostor oplotil do čtverce elektrickým drátem jako je na pastvinách. Takže by za ten čtverec nestrkala hlavu a vyžrala jen trávu uvnitř
- Salaman
- Plodný uživatel
- Kontaktovat uživatele:
On by to ani nemusel být elektrický ohradník, ale ohrada z těch kolíků a provazů co jsou k dispozici
Napneme mezi rohy čtverce dva provazy. Na ně navlečeme kroužky, mezi kroužky další provaz. Kroužek, který má ovce na krku, je navlečen na tento provaz.
- Karas
- Mazák
- Kontaktovat uživatele:
Well done.ARK píše:Napneme mezi rohy čtverce dva provazy. Na ně navlečeme kroužky, mezi kroužky další provaz. Kroužek, který má ovce na krku, je navlečen na tento provaz.
Vteřiňák je dobrý sluha, ale zlý pán.
Zadání:
Přemístěte jednu zápalku tak, aby platila rovnost.
Přemístěte jednu zápalku tak, aby platila rovnost.
Pokud by to bylo v oboru celých čísel, pak bych ji přesunul ze shora na pravo. tedy číselně zapsáno jako:
22 / 7 = 3
Ale asi v tom bude nějaká kulišárna,co?
EDIT: Ano... celý měsíc mi trvala tato odpověď. Mám holt pomalé CPU. Objednaný upgrade z českého eshopu zatím nedorazil
22 / 7 = 3
Ale asi v tom bude nějaká kulišárna,co?
EDIT: Ano... celý měsíc mi trvala tato odpověď. Mám holt pomalé CPU. Objednaný upgrade z českého eshopu zatím nedorazil
Abych řekl pravdu,tak jsem na hádanku zapomněl.Máš částečně pravdu,zápalka se přesune doprava ,ale na pravé straně se udělá písmenko "PI" (Ludolfovo číslo)
22 / 7 = 3,14285714
22 / 7 = 3,14285714
Ono tam to PI uplne nevyjde. PI = 3,141592654 Ale je to skoro tak. No zkusim později něco vymyslet.
Tak jednu zajímavou jsem objevil. Tak to jsem zvědav jak to vyřešíte:
V 10. patře paneláku žije jeden chlapík. Každé ráno sjíždí výtahem dolu do prvního patra a jde do práce. Večer když se vrací z práce, tak pokud prší nebo jsou ve výtahu další lidé, jede přímo do svého patra, kde bydlí. V ostatních případech jede jen do 7. patra a zbytek jde pěšky.
Proč to tak dělá?
V 10. patře paneláku žije jeden chlapík. Každé ráno sjíždí výtahem dolu do prvního patra a jde do práce. Večer když se vrací z práce, tak pokud prší nebo jsou ve výtahu další lidé, jede přímo do svého patra, kde bydlí. V ostatních případech jede jen do 7. patra a zbytek jde pěšky.
Proč to tak dělá?
Jestli to nebude tím ,že je malej.