Odkazy na CZ/SK diskusní fóra s modelářskou tématikou

Modelářská diskusní fóra, modelářské stránky a jiné internetové odkazy, které stojí za sdílení a zveřejnění
LEON
Admin
Admin
Guru
Guru
3
Has thanked: 1063 times
Been thanked: 331 times

Kategorie modeláře:

Organizace:

Re: Odkazy na CZ/SK diskusní fóra s modelářskou tématikou

Post by LEON »

REX wrote: 06 Mar 2026 17:59 Fórum minimodely 1:100 je super! Připomnělo mi to mé mladí, kdy jsem stavěl miniboxy aut z Ábíčka a bylo to super, měl jsem jich spousty a moc mě to bavilo. Nějaké zbylé ještě dodnes mám a nějaké další jsem taky postavil v současné době s mými kluky 8-) každopádně parádní zábava, jednoduché a hezké modely se kterými si vyhrají i menší děti, které k tomu mají vztah a umí si s takovými modely hrát.
Zkoušel jsem se na Minimodel fórum registrovat, ale mají to nějaké rozbité, hodilo mi to chybu. Oni se koukám přesunuli na Facebook: https://www.facebook.com/groups/344567532295/
Chápu, že v dnešní době, když jsou všichni na sociálních sítích, tak na Facebooku mají návštěvnost nesrovnatelně vyšší, než na klasickém diskusním fóru, na které mladší generace přestaly chodit :roll: Jen pro srovnání, počet uživatelů na jejich diskusním fóru: 506, počet sledujícíh uživatelů na jejich FB skupině, 3300. Každopádně jsem jim tam na FB napsal dotaz, jestli budou tu registraci na jejich fórum opravovat...
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE

LEON
Admin
Admin
Guru
Guru
3

Kategorie modeláře:

Organizace:

Post by LEON »

Jelikož počet odkazů na diskusní fóra modelářských klubů začal přibývat, vyčlenil jsem pro ně samostatné vlákno, bude to mnohem přehlednější: viewtopic.php?t=1868
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE

BeneFitmodel
Moderátor
Moderátor
Mazák
Mazák
3
Has thanked: 354 times
Been thanked: 402 times

Kategorie modeláře:

Post by BeneFitmodel »

Jedno menší specializované diskusní fórum se zaměřením na modelovou železnici a elektroniku k jejímu řízení.
https://forum.zavavov.cz/
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ... ;-)
Úplně jiný level je EU, její instituce EASA a tamní politici, řebříček vede H.Virkkunen 🖕 a její nová regulace modelářů a vzdělání dětí

LEON
Admin
Admin
Guru
Guru
3

Kategorie modeláře:

Organizace:

Post by LEON »

Doplněno na úvodní stranu k vláčkařům.

EDIT: Dále doplněno fórum Society of antique modelers SAM78 (Klub přátel historických leteckých modelů): https://sam78.cz/diskuzni-forum/

LEON
Admin
Admin
Guru
Guru
3

Kategorie modeláře:

Organizace:

Post by LEON »

Podařilo se někomu projít registrací na těchto fórech?

https://forum.zavavov.cz/
https://forum.minimodel.cz/
https://kitforum.cz/

U toho prvního mě registrace nepustí přes zadání mého emailu, ať zkouším dát jakýkoliv.
U toho druhého zase spadne stránka při registraci, jakmile kliknu na SOUHLASÍM S TĚMITO PODMÍNKAMI. Forum Minimodel sice má i svoji FB skupinu, ale když jsem se tam ptal, jestli tam není nějaký admin z toho diskusního fóra, tak jsem dostával pouze nechápavé odpovědi, proč se chci registrovat na diskusní fórum, když můžu psát normálně do FB skupiny :roll:
U třetího fóra (Kitforum) je dokončení registrace nutné schválit ručně adminem, ale asi tam nemají aktivního administrátora, takže moje registrace tam čeká už přes měsíc.
U žádného z těchto fór bohužel není přímý kontakt na Admina :(

LEON
Admin
Admin
Guru
Guru
3

Kategorie modeláře:

Organizace:

Post by LEON »

Přidáno Discord fórum Modelářský svět (diskusní fórum plastikových modelářů na Discordu): https://discord.com/invite/U2HR4uYkDu

LEON
Admin
Admin
Guru
Guru
3

Kategorie modeláře:

Organizace:

Post by LEON »

Neví někdo, co se děje s plachtařským Stoupákem? Nejedou snad už měsíc.

BeneFitmodel
Moderátor
Moderátor
Mazák
Mazák
3
Has thanked: 354 times
Been thanked: 402 times

Kategorie modeláře:

Post by BeneFitmodel »

Nejedou no, asi to zabalili.
Mrknul jsem u té příležitosti také co RCMafia a skácel se u toho ze židle smíchy.
Mimochodem mají taktéž jakési technické potíže co pořád řeší, asi od toho velkého pádu to mají pořád jakési rozbité...

Ale důvod toho zboření smích je jiný. Řeší tam opravdu, ale opravdu "zcela vážně" a dokonce v několika vláknech jak budou létat...
Už si tam z toho jeden zcela otevřeně dělá hodně povedeně žbrundu a dokonce mu to zatím žerou... ;-)

Na druhé straně je tam jedno hooodně smutné vlákno, především hlavně proto, že asi musí být maskované a nazvané dokonce v cizí řeči, asi aby neodhalilo že ten zásadní průser organizovaných neřeší SMČR ... :-)
Kostka stěží vysvětlí úsečce a už vůbec ne bodu, že existují i jiné dimenze života, než jsou v tom jejich ... ;-)
Úplně jiný level je EU, její instituce EASA a tamní politici, řebříček vede H.Virkkunen 🖕 a její nová regulace modelářů a vzdělání dětí

LEON
Admin
Admin
Guru
Guru
3

Kategorie modeláře:

Organizace:

Post by LEON »

To se mi nezdá, že by zabalili fórum i web zároveň, byla tam docela stabilní komunita diskutujících, soutěžní modeláři. Ale kdo ví, kolikrát opravdu stačí, aby vypadl jediný admin a fórum při prvním problému nemá kdo nahodit zpět...

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “Zajímavé weby a diskusní fóra”