"Vlečná" koptéra pro vynesení RC kluzáku?

Trikoptéry, kvadrokoptéry, oktokoptéry, jejich stavba, komponenty a vše okolo nich.
LEON
Admin
Admin
Guru
Guru
3
Has thanked: 891 times
Been thanked: 130 times

Kategorie modeláře:

Organizace:

"Vlečná" koptéra pro vynesení RC kluzáku?

Příspěvek od LEON »

Před časem jsme si s JoskouPilotem pohrávali s myšlenkou zkusit vynášet RC kluzák pomocí dronu - koptéry, která by ho dostala do potřebné výšky a tam vypustila. V té době jsem vlastnil poměrně výkonnou kvadrokoptéru XK Detect X380 s dostatečnou zálohou tahu, aby nějaký RC kluzák vynesla a dokonce se mohla po stisknutí návratového tlačítka sama vrátit, automaticky přistát na místo vzletu a vypnout motory, takže by vše mohl pohodlně obsluhovat jediný člověk. JoskaPilot mi pro tento účel postavil malé RC samokřídlo z EPP, ale bohužel k vyzkoušení odhozu kluzáku už nedošlo, protože po jedné havárii dronu se mu zřejmě rozkalibrovaly gyro senzory a nebyl dále schopný bezpečného provozu.
Na Youtube jsem našel spoustu podobných experimentů a některé vypadají opravdu slibně:

Tady i jeden malý FPV kluzáček, jaký jsem chtěl provozovat i já:

Nezkoušel tu někdo něco podobného? Docela by mě zajímalo, za kolik by se dnes dal koupit nějaký jednoduchý dron, který by byl schopný vynést 200-300g kluzák do nějaké rozumné výšky, přijde mi to jako zajímavá alternativa ke klasickému vlečení, ke kterému jsou potřeba vždy dva modeláři a výkonnější alternativa, než gumicuk.

Při hledání videí s "vlečnými" drony jsem mimochodem narazil i na toto video, kde mi úsměv na tváři vykouzlil roztomilý odhazovací mechanismus kluzáku na této laciné čínské koptéře (Joska ji jistě důvěrně poznává ;) )
FPV Air Combat - Hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Multi-koptery (drony)“